Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pirates Of The Caribbean » I´ll find you Jack » 4. Part of the Ship, Part of the crew.

I´ll find you Jack

19 juni 2009 - 12:02

757

4

242



4. Part of the Ship, Part of the crew.

Daar zat ik dan. In een slijmerige cel op een ton. Een zucht verlaat mijn keel en ik sta op. De boot kraakte afentoe, ik kijk eens rond maar er was enkel weinig te zien. Een zucht verlaat mijn keel en met een lichte plof kom ik weer niet op de houte ton.

Er komt zo´n slijmerige engerd de trap af en maakt de deur voor mij open. Hij was geheel begroeid met zeediertjes, vies gewoon. ´De kapitein wil je spreken´ meld hij en trekt me mee naar de combuit, teminste als je het zo kon noemen. Er stond een orgel en er was veder niet veel soeps te zien.

´Aan dek Bootstrap´ hoor ik Davy Jones en direct verdwijnt hij weer. Ik kijk
hem aan. Ik had niks om me mee te verdedigen, want ze hadden alles van me afgepakt. ´Is het niet schaamtelijk dat hij zijn eigen dochter overleverd aan de Hollander?´ vraagt hij op een sacartische toon en lacht even.

´als hij zou geloven dat ik het was wel ja´ breng ik kalm uit. Nee ik was nou niet zomaar op mijn mondje gevallen. Hij kijkt me aan en klemt zijn krabbenschaar rond mijn keel. ´Je zal hem nooit meer zien, eenmaal van de hollander, altijd van de hollander´ zegt hij. Ik slik eens. ´BOOTSTRAP!´ direct komt die engerd van net weer binnen hij neemt me mee weer terug naar beneden. Ik ga met mijn handen door de tralie waardoor ik een beetje hing. ´ey´ zeg ik en bootstrap kijkt me terug aan. ´wat bedoeld die slijmbal met eens op de hollander, altijd op de hollander?´ vraag ik doodnormaal. ´Part of the ship, Part of the crew´ zegt hij enkel en verdwijnt. Nee dí¡í¡r had ik veel aan.

Plots hoor ik veel geremoer boven me. Er waren hier geen ramen, dus kon niet zien wat er aan de hand was. Plots een kanonsschot en vervolgens volgen er meerdere. Ik kan nog net optijd wegduiken voor een kogel die vlak boven mijn hoofd door de want van het schip heen shiet. Ik kijk door het gat, waar langzaam water door naar binnen sijpeld ik zie het zwarte schip naast me liggen. Ik glimlach even kort en grijp mijn spullen en ren naar het dek.

Weer moet ik vluchtig duiken om niet geraakt te worden. Zonder moeite loop ik langs de rest, onder een paar vechtende zwaarden door en zo pak ik een touw en swier over. ´bedankt voor het terug halen´ zeg ik tegen Gibs die me vaag aankijkt. Ik kijk naar Jack die boven aan op het schip stond. Ik loop er naar toe en druk het zwaart tegen zijn keel. ´het zou fijn zijn als je me niet telkens met je zwaard bedreigde´ brengt hij kalm uit waarna ik moeite moet doen om te blijven staan als hij in eens het ship omstuurd.

´waarom zou ik, je hebt me weggegeven´ zegt ik lichtelijk kwaad. ´Nee, ik heb me eigen leven gered en die van jou´ brengt hij uit alsof hij wijs is en kijkt weer voor zich. ´het zal wel´ mopper ik waarna ik het trappetje weer afloop en ergens ga zitten.

Ik staar wat voor me uit en voel ineens iets dat op mijn hoofd gezet word. Ik kijk op en zie Jack voor me staan. ´welkom boord, dochter´ zegt hij waarna hij wegliep. Oke, hij was dus niet zo goed in toegeven. Ik haal het geen wat hij ophadgezet van mijn hoofd en kijk ernaar. Het was zijn hoed, ik glimlach even en zet hem weer op. Het was dus eindelijk tot hem doorgedrongen.

Toch wist ik dat de strijd nog niet gestreden was. En nu pas begreep ik de zin, part of the ship, part of the crew pas. Ik sta op en loop naar de combuit waar jack opkijkt van zijn lege fles rum. Nu wist ik enkel even niks uit te brengen. ´heb je misschien drinken?´ vraag ik dan maar vluchtig voordat er een een stille sene werd neergezet. Hij staat op, pakt een bos sleutels en wenkt me te komen. Ik volg hem enkele trappen af waarna we in het ruim komen. Hij duwt me een fles in de hand en pakt er zelf ook 1 waarna we terug lopen.

Zodra hij weer zit, kijk ik naar de fles. Hij neemt zelf grote teugen waarna hij veder gaat met kaart lezen. Ik zoek een stoel op en neem een slok van het goedje en trek direct een vies gezicht. Dus hier leven ze op? Rum? Het was maar zo. Bedacht ik en neem nog een paar teugen.


Reacties:


Bella01
Bella01 zei op 28 sep 2013 - 19:52:
Woooooooooww!!!.... Geweldig!!!


PirateGirl
PirateGirl zei op 12 april 2013 - 20:27:
goooeeeddd dit!!!


Lordvinnie
Lordvinnie zei op 23 sep 2009 - 20:14:
Magtig man heb respect voor je... Sparrow die een kindt heeft is best magtig... eigenlijk zou je deze verhaal pas moeten schrijven als Deel 4 van de POTC reeks uit is... ziet er echt geweldig uit


Emerald
Emerald zei op 30 juni 2009 - 23:21:
Super ^^ Laat je me iets weten als je een vervolg geschreven hebt?