Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Standalones over Tokio Hotel » Broken Home

Standalones over Tokio Hotel

29 juni 2009 - 17:14

599

4

244



Broken Home

Ik zie het nog voor me, als de dag van gisteren. Ik kan het maar niet uit m’n geheugen wissen. Hoe moet ik het zeggen? Ik ben gebrandmerkt. M’n vader, een geheven hand, vuurspuwende ogen. Het beeld staat op m’n netvlies gegrift. Hij had weer eens gedronken. Het was alweer weken geleden dat hij nog eens sober was, dat er nog een goed woord over zijn lippen was gekomen. M’n broer en ik hadden een vaderfiguur nodig, dat er stond als wij iemand nodig hadden. Maar wat wij kregen wat een roepende, vloekende agressieve vent. Niet echt de persoon om naar op te kijken, zie je. M’n moeder is altijd zijn slachtoffer geweest, nog nooit had hij ook maar één vinger naar ons uitgestoken. Tot op die dag…


‘Tom! Bill! Naar boven, nu!’ M’n moeders ogen smeken ons te gehoorzamen, maar m’n benen kunnen me niet meer dragen. Ook Bill doet geen aanstalten om het tafereel te verlaten. Met de bibber over ons gehele lijf kijken we hoe m’n vader amper op zijn benen kan blijven staan. Maar vergis je niet, een schuilt zelfs nu nog een immense kracht in hem. Dat hebben we al meer dan genoeg kunnen aanschouwen. Juist op deze momenten komt die namelijk tevoorschijn. Hier zitten we dan, m’n broer en ik met onze kleine meter en 10. We weten dat we geen schijn van kans maken tegen de beer die meters boven ons uittorent. Maar ik zie dat ook Bill zichzelf niet kan overhalen om de trap op te lopen en te doen alsof we niets doorhebben. We hebben al lang genoeg gedaan alsof er niets aan de hand was. De muziek op het hoogste niveau en het getier beneden niet proberen horen, zo gaat het nu al maanden. Maar je mag je niet vergissen, vroeger was onze vader helemaal zo slecht nog niet. Maar toen hij zijn job en daarbij zijn reputatie en vrienden kwijtraakte, is alles verandert. Hij dronk uit ellende, toen. Nu drink hij omdat hij niets anders meer kan. Drank is de duivel in een fles, dat beleef ik elke dag. Een harde snik van m’n moeders kant doet m’n vader in beweging komen. Vliegensvlug haalt hij uit. Verstijfd sta ik aan de grond genageld wanneer mijn moeder met een klap tegen de servieskast terecht komt. Als m’n vader zijn hand voor de tweede maal heft en m’n moeder beveelt recht te gaan staan, zie ik in m’n ooghoek Bill in beweging komen. Als in slowmotion snokt hij zich van me los en stort zich tussen m’n beide ouders in. Doorheen m’n tranen zie ik hoe Bill alle klappen incasseert. M’n kleine broer speelt voor reddende engel. Of probeert dat toch. Bij elke slag, bij elke stoot zie ik hoe hij ineenkrimpt, zijn armen voor zijn gezicht gehouden. En wat doe ik? Ik doe helemaal niets. Bevroren staar ik naar de man die ooit m’n vader was. Ik zie hoe de sluier van woede van voor zijn ogen valt. Ik kijk toe wanneer de man zijn jas grijpt en naar buiten stommelt, een geur van drank, woede en pijn achterlatend.


Het enige wat ik nog weet van die dag is dat ik mezelf een belofte heb gedaan. Ik zou nooit meer bang zijn, ik zou alles doen om m’n familie te beschermen. Ik zou alle klappen en alle pijn opvangen. En het is hard, geloof me, het is hard. Maar de herinnering, de terugblik aan die avond is harder, nog zoveel harder. Maar mijn broer was wel onze held. Mijn vader is na die avond nooit meer thuisgekomen.

http://www.youtube.com/watch?v=mwx0ug_sdxo
Broken Home - Papa Roach


Reacties:


DreamWriter
DreamWriter zei op 30 juni 2009 - 10:36:
Heee hallooo!!!
Ik kan er toch ook niet aan doen dat ik het druk heb?
Ik kan niet elke drie seconden op de computer, maar dat wil dus absoluut niet zeggen dat ik jouw stand alones NEGEER!!!!
Ajb zeg!
Hoe kan ik dit negeren?
Mission Impossible, dus, Renatie, IK NEGEER JOUW STAND ALONES NIET!
Ik negeer helemaal niks.
En dat was veel "negeren" in één reactie.

Maar bon, over de stand alone, wel, nou, uhm, ik weet niet zo goed wat zeggen.
Eigenlijk.
Of wel.
Uhm
Die band tussen Tom en Bill is om op jaloers te worden.
En nu ik erover nadenk, nou nee, ik weet het al een eeuwigheid,
die stand alone en die schrijfstijl en die Renate, dat is óók om jaloers op te worden.

Zoef.


butcherknife
butcherknife zei op 29 juni 2009 - 23:21:






oke sorry.
maar dit is echt wel vetzielig
maar ook o zo prachtig
me like <3


xNadezhda zei op 29 juni 2009 - 21:03:
Zielig
Maar wel, ja, ik ga het weer herhalen, prachtig geschreven.
Als je zo op het eerste gezicht naar Tom kijkt, denk je: "Ja hoor, het zal wel."
Maar als je verder kijkt, geloof ik dit helemaal.
Tom is de grote broer.
En dat zal hij altijd blijven.

<3


MissGibson
MissGibson zei op 29 juni 2009 - 19:55:
Dat is mooi geschreven
maar wel zielig
<3