Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd. » Follow your hart and just believe.

Schrijfwedstrijd.

4 juli 2009 - 14:12

938

2

308



Follow your hart and just believe.

Opdracht 1.

Name: Jasey Scott.
Age: 19.
Date of Birth: 17.05.1990.
Looks: Brunette/1.76/Bleu eyes.
Character: As a normal girl.
Life Story: Ik ben Jasey Scott. Ik ben geboren op 17.05.1990 in Manhattan. Ik ben een model bij Victoria’s Models. Ik startte mijn modelcarrière toen ik zestien was. Ik werd ontdekt door iemand toen ik met mijn beste vriendin Yana door de stad liep. Ik kreeg een contract en nu ben ik één van de bekendste modellen naast Heidi Klum en al die anderen. Ik heb dus best wel veel geld maar ik pronk er niet mee zoals Paris Hilton om een voorbeeld te geven. Eigenlijk beschouw ik mezelf als een gewoon persoon. Daarom ben ik ook zo anders dan alle anderen modellen. Ik blijf de Jasey Scott die opgroeide bij haar oma in een achterbuurt van Manhattan.
Extra: Twee Tattoos.. Love op de rechterpols en Trust op de linkerpols. Singel op het moment. Geloofd in Ware liefde.


Lachend loop ik het grote glazen gebouw uit. Het is een warme lentedag in New York City en ik heb eindelijk vakantie. Ik heb zonet de laatste shoot voor het magazine Gedaan. Morgen vertrek ik naar Hawai om van een verdiende vakantie te genieten. Samen met Adriana Lima mijn beste vriendin sinds ik vanaf 2006 bij Victoria’s Secret ben vlieg ik deze nacht naar Hawai toe voor drie weken. Samen met Adriana stap ik mijn appartement binnen. Vanavond blijft ze bij mij haar koffers had ze al eerder op de dag laten afzetten. Ik en Adriana verschillen veel. Onze enigste gelijkenissen zijn, we zijn model en we houden beide van shoppen. Voor de rest is zij meer zelfzekerder dan ik. Model zijn is gewoon mijn werk voor Adriana is het meer als een geschenk. Ze pronkt er mee en dat doe ik niet. We eten snel een slaatje en gaan ons douchen. Het voordeel van het modellenwerk is het geld. Ik kan alles kopen wat ik wil, ik kan doen wat ik wil. Maar als ik nauw geen model was geweest had ik even gelukkig geweest. Het was gewoon toeval bij mij. Adriana en Heidi en al de andere hebben zelf de eerste stap gezet.

***


Samen met Adriana zit ik te eten in het restaurant van het vijfsterren hotel. Toen we deze nacht aan kwamen had ze meteen een doel. Ze zou een vriend vinden. Het is nog maar net uit met Luke en ze wilt al een nieuwe. Nog zoiets wat ik niet doe. Ik ben al twee jaar singel en ik ben er blij mee. De liefde vind mij wel ik ga er niet naar op zoek. Als we klaar zijn loop ik met haar naar het zwembad waar we ons neerleggen. We hadden van het modellenhuis een paar bikini’s gekregen van de nieuwe lijn. Adriana had er op aangedrongen dat ze er meer als drie kreeg. Ik was al tevreden met eentje. Na een hele dag in de zon gelegen te hebben en naar jongens gekeken te hebben, wat vooral Adriana’s plan was zitten we nu in één van de lokale disco’s. Adriana heeft al een jongen aan de haakt geslagen die zo dom was om te geloven dat Adriana voor hem zou vallen. Dat noemt me een zoveelste one night stand van haar. Ik weet dat ik anders ben, maar dat ben ik graag. Ik weet dat ik en Adriana verschillen van elkaar maar dat maakt ons zo hecht.

***


De volgende morgen was er geen Adriana te bespeuren. Dus ging ik maar alleen iets eten in het restaurant. Toen ik wou rechtstaan om naar het toilet te gaan botste ik tegen iemand op, tegen ober die overigens ontzettend knap was. Mijn topje was net geworden van het water en hij was aan het proberen het droog te maken. Het zag er schattig uit. Adriana kwam op dat moment de ruimte binnen en stond me grijnzend aan te kijken. Ik besloot om hem maar uit de nood te helpen en liep naar de toiletten waar ik me weer toonbaar maakte.

***


Vandaag is het de laatste dag van de vakantie en ik was steeds meer gaan voelen voor Jesse, de ober. Hij beloofde me om me te komen opzoeken in New York over een week als hij gedaan had met werken. Jesse is tweeëntwintig jaar en hij komt uit Manhattan. Net als ik en ik heb hem nooit tegen gekomen. Maar toch denk ik dat dit een teken is daarom ga ik morgen ontslag nemen en ga ik binnen twee weken terug naar Manhattan mijn geboorteplaats. Jesse zal met me meegaan en samen zullen we ons druk leventje achterlaten en een nieuw leven beginnen. Voor Adriana was het onmogelijk om het te vatten. Ze begreep niet dat ik alles opgaf voor hem. Maar ik weet waarom ik het doe. Hij is mijn ware liefde waarop ik twee jaar gewacht heb. Ik ben niet langer Jasey Scott, het Victoria’s Secret model. Ik ben Jasey Scott de vriendin van Jesse Sudden.

***


Vijf jaar later. Samen met Jesse ga ik op bezoek bij mijn oma in het tehuis. Ik woon nog steeds in Manhattan in de rijke buurt. Jesse en ik zijn verloofd, hij heeft het me twee maanden geleden gevraagd. Adriana heeft haar lesje geleerd. Zij zorgt nu nog steeds in NY voor haar twee jaar oude dochter Jamie. De vader god weet wie dat is. Ik ben terug begonnen met modellenwerk maar alleen voor de kleine opdrachten. Jesse heeft een groot restaurant opgestart in Manhattan. Dus je ziet maar ook meisjes die zonder geld, zonder ouders opgegroeid zijn, kunnen een goed leven hebben. Je moet gewoon je hart volgen en er in geloven. Net zoals ik Jasey Scott.


Madison Maybelline Masquerate Productions.


Reacties:


Minority
Minority zei op 24 juli 2009 - 1:33:
Prachtig beschreven! En nu maak jij het mij moeilijk om te stemmen. ><


AnotherZero
AnotherZero zei op 18 juli 2009 - 20:46:
echt mooi geschreven.