Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: New Legend » Episode 18: Pokémon Ahoi

Pokemon: New Legend

6 juli 2009 - 15:04

1173

0

279



Episode 18: Pokémon Ahoi

Van de auteur: *ahem* ;). Ik ben twee weken weg, dus hier moeten jullie het (voorlopig) meedoen. Een goeie gelegenheid om alles te lezen voor het nieuwe hoofdstuk ;)

Eindelijk. Vermillion City was eindelijk in zicht. Na heel wat opgaves in het bos tussen Cerulean City en Vermillion City kunnen Andrew, Brian, Brenna en Bulbasaur eindelijk de beschaving ervaren. Hier zou de nieuwe uitdaging zijn. Een nieuw Gym-gevecht. Maar na het gevecht tegen Bart is het eerst zaak om in het Pokémon Center te komen. Het was al lang avond. Gelukkig was die niet al te ver weg. Het was erg rustig in het Pokémon Center. Een paar trainers zaten verspreid over het redelijk grote Pokémon Center. Andrew pakte een speciaal blad uit een rek en legde zijn Pokéballs erop. Het waren er drie.
"Hallo, allemaal." zei Zuster Joy. Ze had het blijkbaar niet zo druk als haar familielid in Pewter City. "Ik zie dat je hier komt om je Pokémon weer fit te maken. Het zal niet al te lang duren. Blijf hier tot morgen vroeg en je Pokémon zijn weer helemaal fit."
"Goed, ik kan ze goed gebruiken in mijn Gym Gevecht." zei Andrew
"Oh, je weet het nog niet." zei Joy.
"Wat weet ik niet?"
"Luitenant Surge is er niet voor de komende paar dagen. Hij is aan het trainen in de Diglett Cave."
"Wat jammer." zei Andrew met een lang gezicht.
"Misschien heb ik wel wat om je op te vrolijken." zei Joy. "Er is een tentoonstelling van onze nieuwe boot, de St. Aäron. Hij wordt morgen in gehuldigd, met een Pokémon Wedstrijd. En ik mag gratis kaartjes weggeven aan trainers die hier hun Pokémon komen brengen."
"Een Pokémon Wedstrijd." klonk Brenna ineens geïnteresseerd. "Dat is mijn eerste wedstrijd. Maar wie zal ik kiezen voor de eerste ronde. Sandshrew heeft de meeste ervaring in battles."
"Het is wel een boot. Er zal denk ik veel water aan te pas komen." zei Brian.
"Dat is waar. Sandshrew is dan niet echt een goede keuze. Squirtle is een water-Pokémon, maar die heb ik drie dagen terug gevangen, die moet nog eerst wennen aan wedstrijden. Dan blijft er maar een over." zei Brenna. "Butterfree."

* * *

De volgende ochtend waren de vrienden vroeg uit de veren en Andrew gespte de Poké Balls weer aan zijn riem. Ze wandelden richting de haven, waar het schip op hen stond te wachten. Ze lieten de bewaker hun kaartjes zien.
"Jullie zijn wel vroeg, maar welkom aan boord." zei de bewaker. Ze betraden het schip en keken goed rond. Andrew zag een trainingsveld.
"Kom, Bulbasaur, we moeten oefenen op die SolarBeam." zei hij.
"Niks ervan. Je moet me aanmoedigen." zei Brenna boos.
Andrew zuchtte. "De wedstrijd is pas over vijf uur" mompelde hij.
Ze zagen een gang met ramen, waardoor je naar de Water-Pokémon buiten kon kijken. Er zwommen verschillende Pokémon voorbij. De vrienden konden hun ogen de vrije look geven.
"He, daar een Magikarp" zei Andrew.
"En een Psyduck." zei Brenna
Magikarp, de karper-Pokémon. Veel zwakker dan zijn sterke voorouders. Deze meeste soorten van deze Pokémon kennen alleen de aanval Splash.
Psyduck, de eend-Pokémon. Deze Pokémon lijdt aan een chronische hoofdpijn. Deze Water-Pokémon heeft zelfs psychische aanvallen tot zijn beschikking.
"Cool!" riepen de twee uit, terwijl ze de Pokédexes dichtklapten.
Een deur sloot zich achter hen.
"Hallo daar" een lange jongen keek naar de vrienden.
"Hallo," zei Brenna.
"Jullie zijn zeker voor die wedstrijd." zei hij. "Om te kijken zeker."
"Zij wel, ik niet." zei Brenna een beetje geërgerd. "Ik doe mee. Dit is mijn eerste wedstrijd en ik ga hem winnen ook."
"Denk maar vlug iets anders." zei hij. "Ik verlies niet van een groentje. Kom laat ik me voorstellen, ik ben Sven."
"Ok, Sven. Wacht maar af de winnaar heet Brenna." zei Brenna.
"Hehe, gezien dat jij zo vol van je zelf bent, zal ik maar aannemen dat jij Brenna heet."
"Moet jij zeggen." zei Brenna die nu echt op koken stond.
Sven keek naar het einde van de gang.
"Ik geloof dat het inschrijven is begonnen." zei hij en hij liep nonchalant weg.
Met ingekropte woede keek Brenna toe hoe Sven de gang uitliep.
"Ik zal hem eens laten zien." zei Brenna en was de mooie omgeving waar ze was helemaal vergeten, ze liep achter hem aan en schreef zich in.

* * *

Het was al laat in de middag en de wedstrijd stond op punt van beginnen en werd gehouden op het water. De tribune stond aan de voorsteven van het schip. De presentatrice voer met een sloep naar de voorkant van de boot.
"Dames en heren, hier zijn we met de St. Aäron wedstrijd. Coordinators zullen hier hun best tonen om dit lintje." ze hield het lintje vast, zodat het publiek er naar kon kijken.
"En hier is de eerste deelnemer, Sven!" zei ze. En de sloep van de presentratice voer weer richting de boot en was snel uitzicht. Een nieuwe boot werd het 'podium' opgevaren en de jongen die de groep eerder ontmoette stond erop. Hij zag er erg zeker van zichzelf uit.
"Golbat, nu!" zei hij.
Golbat, de vleermuis Pokémon. Deze Pokémon houdt van het bloed van mensen en Pokémon. Golbat is vooral 's nachts actief.
"Golbat gebruik Air Slash!"
Golbat stak zijn vleugels vooruit en creëerde een grijze bal en liet die los.
"En nu Poison Fang!"
Uit Golbat grote tanden kwamen paarse slierten die de grijze bal bestookte, waardoor er grijze windvlagen ontstonden die alle kanten opgingen. Het leek een soort gigantische ster.
"En nu, Aerial Ace!"
Golbat vloog wat achteruit en vloog richting het punt waar de vlagen samen kwamen. Golbat kwam in het midden van de ster die zich dichtklapte rondom Golbat. Golbat vloog door en het leek wel alsof hij een grote grijze staart had. Golbat zette nog even aan en vloog door het centrum heen en nam het applaus in ontvangst.
"Ha, goed zo, Golbat!" zei Sven.
"Dat zag er goed uit." zei Andrew
"Volgens mij heeft Brenna zich na Sven ingeschreven, dus nu is zij aan de beurt denk ik." zei hij.
"Oh ja," zei Andrew en hij keek vol spanning hoe Brenna's sloep voor de boeg werd geparkeerd.

* * *

Brenna zuchtte heel diep.
"Butterfree, ik kies jou!" zei ze en Butterfree kwam uit zijn Poké Ball.
"Butterfree, gebruik Confusion."
Butterfrees ogen gloeide en het water onder Butterfree zweefde naar boven, Butterfree vloog over het water en het leek een soort van sleep die Butterfree achterzich aandroeg.
"Goed zo, gebruik Sleep Powder."
Butterfree liet wat poeder gaan en daardoor leek het nog veel mooier, met al die schitterende sterretjes achter hem aan.
"OK, Butterfree, en nu Flash!" zei Brenna
Butterfrees vleugels lichtten vel op en zo schitterde Butterfree voor zijn sleep in een vel licht.
Er was ook een staande ovatie voor Brenna.
Daarna kwamen de rest van de trainers. Er was er een met een Magneton die rondtolde, terwijl hij Thunderbolt gebruikte en een Ivysaur die een dans deed met Petal Dance. De voorronden waren afgelopen.
"Dames en heren." zei de presentatrice. "De jury heeft besloten welke acht trainers door gaan naar de tweede rondes. Een voor een werden de schermen zichtbaar. Brenna staarde naar het bord. Zou ze door zijn?


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.