Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Alice en Jasper » Jagen

Alice en Jasper

9 juli 2009 - 17:53

601

3

249



Jagen

tis een vrij kortje, I know. liedjes??!!! Disclaimer: I do not own anything

H5: Jagen

Song: ik vond niet direct een bijpassend lied… dus als iemand een ideetje heeft, zeg maar!

Jasper POV

“Klaar?”¯ vroeg Alice nadat ze haar klein autootje ergens op een afgelegen parking had geparkeerd. Voor ons lag en enorm bos. Ik knikte, te zenuwachtig om te spreken. Wat als er iets ging foutlopen? Alice merkte dat ik niet helemaal op mijn gemak was en gaf me een bemoedigend kneepje in mijn hand. Ik zuchtte.
“Oké, kom maar op met de dieren.”¯
“Kom we gaan, het is niet zo moeilijk, ik denk dat het bijna hetzelfde is als bij”¯ Ze eindigde abrupt als ze mijn gezicht zag betrekken. We stapten de beschermende omgeving van het bos binnen. We checkten even of er geen mensen in de buurt waren en gingen toen echt snel lopen. Na enkele minuutjes lopen kwamen we aan de rand van een riviertje.
“Anderhalve kilometer verder loopt een kudde herten,”¯ zei Alice zo stil dat ik zeker was dat een mens niet eens zou merken dat er iets werd gezegd. Ik snoof eens, zoals zij had gedaan en merkte het toen ook. We liepen er samen naartoe en Alice sprong lenig op een hert. Ik zag hoe ze haar lippen naar de hals van het beest bracht. Het geluid haar tanden die door het dier zijn vacht, vel en vetlaag boorden vulde de stilte voor een korte seconde. Toen ze ook de slagader doorboorde begon het dier paniekerig te bewegen, in een poging zijn belager af te schudden. Alice had het vast en het kon zich bijna niet bewegen, laat staan weglopen. Ze dronk rustig het bloed dat naar buiten stroomde op. Dit alles gebeurde in 7 seconden. Ik had veel vampiers zien jagen, op mensen weliswaar, maar niks kwam in de buurt van wat ik juist had gezien. De schoonheid was zo overweldigend dat ik het gevoel had dat ik niet meer kon ademen. Alice die zo lenig en gracieus op het hert was gesprongen sprong er nu terug af en ging tegen en boom zitten. Ze had enkele dagen geleden nog maar gejaagd zei ze. Ik voelde haar ogen in mijn rug branden toen ik een hert vast nam. Ik stond daar een beetje te staan met een spartelend hert in mijn hand, niet goed wetende wat te doen. Ik hoorde Alice zachtjes lachen achter mij.
“Niet goed opgelet?”¯ vroeg ze zachtjes.
“Jawel.”¯
“Wel, drink dan.”¯
Ik deed wat me gevraagd werd en zette zijn tanden aan de nek van het beest. Ik beet erin en voelde de warme vloeistof naar buiten komen. Ik dronk het beest gulzig leeg. Het was lang niet zo goed als mensenbloed, het stonk zelfs, maar ik had dorst en het was beter dan niks. Toen ik klaar was met het eerste hert wou ik meer. Ik snoof en ving de geur van een beer op. Ik liep in de richting van het grote dier en landde op de rug. Ik dronk het leeg en na enkele stuiptrekkingen bleef het stil op de grond liggen. Alice kwam naast me staan en haalde iets uit haar zak. Een doosje lucifers. Ze stak de beer in brand.
“Kom, we gaan,”¯ zei ze en ze gaf me een hand.
“Oké.”¯
We liepen samen terug naar haar auto. Ik dacht aan hoe slecht ik me altijd voelde nadat ik gejaagd had en herinnerde me plots dat ik geen emoties had waargenomen bij de dieren die ik had afgeslacht. Niets. Hadden dieren geen gevoelens? Ik dacht altijd van wel, misschien was het gewoon mijn gave die ze niet kon waarnemen. Ik had het nog nooit gemerkt. We kwamen aan op de parking en ik stapte in de auto.


Reacties:


NezzVanity
NezzVanity zei op 7 jan 2010 - 16:05:
http://www.youtube.com/watch?v=0VmUYE4Jhqk

eyes set to kill-violent kiss(L)

voor bij dit hoofdstuk???

XxX


Eliros
Eliros zei op 10 juli 2009 - 11:27:
Jaa <3 Snel verder gaan ^^


xLisaa zei op 9 juli 2009 - 21:17:
whoehoe verdergaan !