Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijden » De ontmoeting

Schrijfwedstrijden

13 juli 2009 - 12:52

1319

2

506



De ontmoeting

Lekkere simpele titel, kan er ook niet beters van maken. Ik hoop dat het een beetje goed is, want ik heb het maar bij het eerste stuk gehouden, ik heb meer, maar dat gaat niet over de personage die ik zometeen ga beschrijven. Uiteindelijk komt die wel weer te voorschijn, maar dan ben ik wel wat bladzijdes verder.

Naam: Resi Jurriaens
Leeftijd: 20 jaar. 27-07-1988
Uiterlijk: Ze is een persoon apart. Niet in een hokje te plaatsen doordat ze geen vaste stijl heeft. Je zou haar minstens in een eigen hokje kunnen plaatsen waar haar naam boven staat, dat zou haar niets uitmaken. Ze heeft namelijk vrij kort haar, waarvan de kleur altijd veranderd. De zijkanten zijn opgeschoren, maar dat is niet te zien als ze haar haren naar beneden heeft gestijld. Zo loopt ze wel eens rond met een hanenkam, wat haar een ruige look geeft, maar kan er ook erg net uit zien. Ze loopt graag in een smoking rond. Heeft een bleke huid en grijze ogen die perfect bij haar guitige gezicht past. Haar lippen zijn meestal rood gekleurd en ogen zijn alleen maar met eyeliner en mascara versierd.
Karakter: Altijd in voor een dolletje. Creatieve geest. Maakt van iets kleins iets groots. Heeft een vol hoofd, kan dus moeilijk luisteren naar andere, altijd in gedachte over iets anders. Houdt niet van plannen, doet gewoon. Ze is aardig, of eerder gezegd beleefd naar andere, maar heeft niet echt vrienden, is liever met dingen bezig waar ze van houdt. Ontwerpen. Van kleding tot meubelstukken.
Levensverhaaltje: Resi heeft het gemaakt met haar creativiteit en leeft van rijkdom. Ze is geboren als een middenburger in een dorpje in de buurt van Parijs. Had niets te klagen. Haar grootste wens was om Parijs op zijn kop te zetten met haar talenten. Dat werd dus haar streven en heeft alles alleen gedaan en is gekomen tot wat ze nu is. Maar na al die jaren is ze nog dezelfde persoon gebleven. Het geld heeft haar niet veranderd. Het is niet dat het geld haar niet boeit en ze alles doet alleen omdat het haar passie is. Ze maakt gulzig gebruik van het geld om een goeduitziend appartementje te kopen en winkels te beroven van hun kleding en dat om te toveren tot een eigen design. Alleen haar manier van denken en doen is nog altijd het zelfde gebleven. Ze is gekomen als een meisje van zestien jaar met een droom en is nu een vrouw van twintig jaar met de zelfde droom die ze nu kan verwezenlijken.
Extra spul: Resi leeft in Parijs. In een appartementje in de 8e arrondissement, de quartier Champ-Ãâ°lysées. Dé bekendste winkelstraat Rue des Champs Elysees zit daar. Alle bekende merken zijn daar te vinden, en vooral Resi is in elke winkel te vinden. Resi heeft een kanariegele Mini Couper, maar is meer te vinden op haar omafietsje die om is omgetoverd door een kennis, die tevens schilder is. Ze heeft haar eigen winkel en haar merk heet gewoon simpelweg: Jurriaens.


Hopelijk zal je haar volle kop in het verhaal herkennen in het verhaal..
Ik probeerde gelijk met haar kennis te laten maken.






Bill

Mademoiselle, u ziet er weer fan-tas-tisch uit!
Verbaasd draai ik weg van een schap vol leren tassen om naar de nette vrouw achter de toonbank te bekijken die opeens zo vies blij reageert op iemand. Ik inspecteer haar rug die van link naar rechts buigt. Aan de smakken te horen worden twee luchtzoenen gegeven. Gatver. Nog nooit heb ik gesnapt dat er zulke mensen op deze aardbol konden leven. Dat hielenlikkende gedoe. Gelukkig heb ik daar niet al te veel last van.
Ik draai me terug om naar de tassen die stuk voor stuk meesterwerken zijn. Mijn ogen hebben zich vooral gericht op een witte, middel grote tas met teksten er in gegraveerd. Maar aan de andere kant is die zwarte, grote tas waar een grote bos dure bedeltjes aan de lus van de rits hangen ook wel iets. Dilemma. Het is onmogelijk om ze beide te nemen, ze zijn best prijzig.
Peinzend bijt ik op mijn onderlip en laat mijn ogen continu van de witte naar de zwarte tas flitsen. Ik kan er niet te lang over nadenken, om half vier heb ik met de jongens bij de Starbucks afgesproken. En laat het nu half drie zijn en wil ik nog meerdere winkels bezoeken.
Jadore le sac blanc, zegt er iemand zacht in mijn oor.
Excuse me? Mijn stem vervalt een beetje wanneer ik de vrouw naast me bekijk. Haar knalrode lippen zijn gevormd tot een vriendelijke glimlach. Haar oogleden zijn voorzien van een delicate zwarte lijn en haar wimpers van wat mascara. Haar rode lippen trekken veel aandacht, maar niets vergeleken haar haar. Verwonderd blijf ik staren naar haar wilde lokken in de kleur felblauw. Dit was het laatste wat ik hier naast me had verwacht.
Sorry, youre not English, I assume?
Mijn aandacht wordt terug getrokken naar haar grijze ogen en glimlach dan ook kort. No, Im German.
Aa, Sie sprechen Deutch!
Verbaasd staar ik haar aan. Jij ook? Ik wist niet dat mijn verbazing zon hoog gehalte kon bereiken.
Ja, gelukkig wel, anders was het wat moeilijk praten met je, grinnikt ze zachtjes. Maar wat ik zei, ik hou van die witte tas. Ze pakt de witte tas met de gegraveerde tekst erbij en streelt over de goede leer kwaliteit. Een van de eerste designs, gelijk een lopertje. Mensen waren verrukt van de elegantie die deze tas uitstraalt. En de tekst bleek de mensen ook wat te doen. Haar vingertoppen glijden over de letters.
Wat staat er dan? Beetje beschamend stel ik de vraag. Ik ben helemaal weg van de tas, maar ik heb geen idee wat er op staat, het is namelijk Frans. Maar zoals zij al zei; het straalt elegantie uit.
Het zijn allemaal citaten. Zoals die van William Shakespear: Alle dingen worden met meer hartstocht nagejaagd dan genoten en deze: De hele wereld is een schouwtoneel en alle mensen zijn maar acteurs. En dit is mijn favoriet: Beter een geestige dwaas dan een dwaze geest. Maar het zijn niet alleen maar citaten van hem. Met opgekrulde lippen scant ze de tas nog eens rond.
Wauw, ik snap nu helemaal waarom de tas geliefd is, fluister ik en wil nu meer dan graag die tas hebben.
Ze kijkt naar me om. Haar ogen geven mij een beetje de kriebels. Ze bestuderen me van top tot teen, alsof ik een goed gefokt paard ben die bekritiseerd moet worden. En omdat beeld nog eens wat te versterken loopt ze een rondje om mij heen. Het gepluk aan mijn kleding geeft de doorslag en stap gepikeerd van haar vandaan. Wat moet dit voorstellen? zeg ik wat vijandig en blijf haar met mijn ogen volgen. Ze zegt niets en klapt opgewonden twee keer in haar handen en bekijkt me dan nog eens goed.
Geweldig, mompelt ze. Ze gaat op haar tenen staan en laat haar vingers door mijn haar gaan. Oké, genoeg.
Hé, wie denk je welniet dat je bent? Geprikkeld tik ik haar hand uit mijn haren.
Sorry, sorry! Maar nu ik je zo bekijk. Je kleding, je make-up, die zwarte lokken, geweldig, brabbelt ze achter elkaar.
Ik weet even niet wat te zeggen.
Hoe kwam je op deze look? Terwijl ze het zegt kijkt ze op een horloge die haar hele pols doet verdwijnen. Merde, ik moet gaat, es tut mir leid! Met een hoge draf loopt ze van mij weg, maar staak alweer snel. Wacht, komkom! Vluchtig wenkt ze haar hand naar mij dat ik moet komen. Ze leunt aan de toonbank van de opgedirkte vrouw, pakt een verfrommeld papiertje uit haar broekzak en grist een balpen uit het borstzakje van de vrouw en kriebelt er wat op. Hier, geef please een belletje, of kom gerust even langs! Haastig stopt ze het papiertje in mijn hand en sluit die eigenhandig. Tot weer ziens! En zo verdwijnt ze de zaak uit.
Tuttuttut, altijd haast, de vrouw schudt met een kleine grijns haar hoofd en kijkt mij dan weer terug aan. Kan ik u ergens mee helpen? Waar komt die plotse beleefdheid vandaan, toen ik binnenkwam kon je me bijna van de vloer afrapen, zo dodelijk waren haar blikken.
Ik wil graag die witte tas kopen, commandeer ik een beetje, klant blijft koning.
Natuurlijk.


Reacties:


AnotherZero
AnotherZero zei op 20 juli 2009 - 15:30:
hahaaaa. ik wil ook een vervolg xd
ik vind het fantastisch xd


butcherknife
butcherknife zei op 17 juli 2009 - 17:43:
ooh , eigenlijk wil ik het wel verder weten
maar het is een sa , toch ?
In ieder geval , ik hou van dit verhaaltje !
het leuke vind ik dat al die verschillende talen er in zitten
en die citaten , echt geniaaal :'D
Good job <3