Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: New Legend » Episode 19: Flits! Showtime.

Pokemon: New Legend

20 juli 2009 - 19:15

1083

0

227



Episode 19: Flits! Showtime.

De spanning was om te snijden. De eerste vier werden omgedraaid, maar Brenna zat er niet bij, Sven ook niet. De vijfde en de zesde werden omgedraaid, met als zesde deelnemer Sven. De zevende die om werd gedraaid was Brenna. Ze slaakte een diepe zucht en ging zitten om een bankje achter haar.
“Gefeliciteerd, Brenna.” zei Sven. “Je bent beter dan ik dacht, maar je bent niet beter dan ik.”
“Dat zien we vanzelf, Sven.” Zei Brenna nijdig en keek naar de loting. De kaartjes werden geschud en een schema werd gemaakt. Brenna moest nog niet tegen Sven. Sterker nog als de twee elkaar zouden ontmoeten, is dat in de finale. Maar dan moet Brenna daar wel eerst zien te komen.

“Attentie, attentie. De eerste battle gaat van start aan de ene kant staat Brenna uit de Viridian Forest en Cas uit Cerulean City. Begin!”
Brenna gooide haar Poké Ball.
“Squirtle, ik kies jou.”
“Wat?!” vroeg Andrew. “Squirtle heeft toch niet genoeg ervaring.”
“Dat kan zijn, maar als Brenna Butterfree gebruikt voor de hele wedstrijd dan raakt ze uitgeput.” Zei Brian.
“Staryu, ik kies jou!” zei Cas en er kwam een Staryu uit zijn Pokéball.
Staryu, de stervorm-Pokémon. Het kristal in het midden van deze Pokémon, wordt door velen gezien als een kostbaar juweel.
“Squirtle, gebruik je Water Gun!” riep Brenna. Squirtle zette zich schrap en lanceerde een douche van water.
“Staryu, jij ook!” zei Cas en wanneer Staryu begon met het spuiten van water botsten de twee stralen met elkaar zodat er geen schade werd gedaan, beide Pokémon kregen een lage scorevermindering.
“Squirtle, Rapid Spin!” zei Brenna en Squirtle trok zich terug in zijn schild en begon te tollen.
“Gebruik Rapid Spin, Staryu!” Staryu begon ook te spinnen en de twee Pokémon botsten een paar keer tegen elkaar, maar het effect was klein. Hierdoor stonden beide Pokémon ongeveer op 80% van hun totale score.
“Squirtle! In het water.” Zei Brenna en Squirtle dook in de zee.
“Staryu! erachteraan!” Zei Cas.
“Squirtle, Rapid Spin!” Zei Brenna. Squirtle begon rond te tollen onderwater. Hierdoor kwam er een soort draaikolk ontstond. Staryu werd in de draaikolk geblazen en kon niks meer doen. Hierdoor verloor het een flink stuk van het aantal punten waardoor het terugkwam om iets meer dan de helft.
“Staryu, gebruik Surf!” zei Cas en Staryu’s kristal begon te glimmen en de draaikolk werd overspoeld door een grote golf, waardoor Squirtle hard terug werd gebracht. Squirtle en Staryu stonden nu qua punten op een lijn.
“Staryu, Tackle.” Zei Cas en Staryu stevende op Squirtle af.
“Squirtle, gebruik Skull Bash!” Zei Brenna en precies wanneer Staryu bij Squirtle kwam voor een Tackle drukte Squirtle zijn hoofd in zijn schild, om vervolgens Staryu een flinke stoot te geven. Staryu verloor weer twintig procent van zijn punten en stond nu met 30% van zijn punten over.
“Staryu, Water Gun.” Zei Cas.
Staryu spoot een straal water.
“Squirtle, Skull Bash, nog een keer.” Squirtle spleet door Staryu’s WaterGun, waardoor Staryu punten verloor.
“Staryu, Tackle.” Zei Cas wanhopig en Staryu kwam Squirtle tegemoet.
“Withdraw, Squirtle.” Zei Brenna en Squirtle trok zich terug in zijn schild, zodat door Staryu’s Tackle Squirtle omhoog vloog. Squirtle verloor punten.
“Snel, Skull Bash, nog eens.” Zei Brenna. Squirtle veranderde koers weer richting Staryu en stevende met grote snelheid op Staryu af. Staryu had geen antwoord en werd met volle kracht het water in geduwd. Hierdoor verloor Staryu al zijn punten. Brenna won. Haar eerste battle en ze won.

Sven en Brenna gingen allebei door naar de halve finale. En na een stevige strijd in de halve finale moesten ze het tegen elkaar opnemen in de finale. Ze hielden allebei een Poké Ball in de hand.
“Eindelijk, Brenna. Ik ben verrast dat je zo ver bent gekomen. Maar nu is het afgelopen.” Zei Sven.
“Lach vooral niet te vroeg. Butterfree, ik kies jou!” zei Brenna.
“Ga, Tentacool!” zei Sven.
Tentacool, de kwal-Pokémon. Onderzoek heeft aangewezen dat deze Pokémon voor 99% uit water bestaat
“Butterfree, SleepPowder.” Zei Brenna.
“Tentacool, onder water.” Zei Sven.
Butterfrees SleepPowder mistte, omdat Tentacool onder water dook. Hierdoor kreeg Butterfree 5% van haar punten eraf. Butterfree vloog dichtbij het wateroppervlak om te zoeken waar Tentacool was.
“Surf, Tentacool!” zei Sven en een grote golf nam Butterfree mee in het water, hierdoor verloor ze nog eens 20% van haar score.
“Nog eens Tentacool!” zei Sven en weer werd Butterfree door een grote golf meegenomen.
“Butterfree. Probeer omhoog te vliegen” zei Brenna. Maar Butterfree werd voor de derde keer geschept door de surf aanval. Hierdoor zat Butterfree slechts op 30%, terwijl Tentacool nog de volle 100% had.
“Butterfree, gebruik Confusion.” Zei Brenna. Butterfree’s ogen gloeiden rood en ze stuurde het water minimaal een meter van haar vandaan. Hierdoor zat Butterfree in het midden van een breed wiel van water.
“Tentacool, Surf!” zei Sven. Tentacool kwam van voren aanzetten met een nieuwe surfaanval.
“Daar wachtte ik op.” Zei Brenna. “Gebruik Flash!”.
Butterfree’s vleugels lichtten op en door het water weerkaatste het alle kanten op en werd Tentacool verblind. Hierdoor verloor het 10% van zijn punten.
“Butterfree, vuur het water op hem af.” Zei Brenna en Butterfree stuurde het water op Tentacool die hard terug deinsde door het vele water dat hij te verwerken kreeg. Tentacool verloor 30% van zijn punten. Het stond nu 30% tegen 60% voor Tentacool.
“Tentacool, Poison Sting.” Zei Sven.
“Confusion, Butterfree!” zei Brenna.
Tentacool vuurde scherpe punten af op Butterfree, maar die kreeg Butterfree onder controle met haar Confusion aanval. Ze liet ze terug vliegen, naar Tentacool, die vol geraakt werd. Hierdoor verloor Tentacool 20% en beide Pokémon waren best moe, met nog een halve minuut op de klok.
“OK, gebruik Confusion nog een keer.” Zei Brenna.
Butterfree concentreerde zich nog een keer en tilde Tentacool op. Tentacool kon niks meer. Maar het kostte Butterfree al zijn krachten, langzaam maar zeker liep de score van Tentacool leeg. Butterfree probeerde het lang genoeg vol te houden. Toen de teller bij 20 seconden was, stond het 35%-30% voor Tentacool. Er moesten dus sowieso nog 10 seconden bij. De teller liep naar 15 seconden, Butterfree had Tentacool nog steeds vast. 13 seconden, 12 seconden, 11 seconden. Toen liet Butterfree Tentacool vallen. Tentacool had nog een klein beetje meer punten dan Butterfree. Maar hij was Knock Out. Butterfree vloog naar Brenna en legde zich in haar armen.
“Tentacool is Knock Out. Butterfree en Brenna zijn de winnaars.” Zei de commentator.
“Goed zo, Butterfree, je was geweldig.” Zei Brenna. “Neem een goede lange rust.” Ze pakte Butterfrees Poké Ball en keerde haar terug.
Even later nam Brenna de Aäron-ribbon in ontvangst. Haar eerste ribbon, helemaal zelf verdiend. Ze zag Andrew, Brian en Bulbasaur juichen in het publiek. Een eerste overwinning voor een jonge heldin. En ze zint naar meer.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.