Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » De Elementen - De aardleerling - » Hoofdstuk 1: De voorspelling

De Elementen - De aardleerling -

12 sep 2010 - 19:10

1123

4

356



Hoofdstuk 1: De voorspelling

Het is muisstil op het pleintje in Bah’kar. In het midden van het pleintje staat een stambeeld van Koning Bambi, de koning van het rijk van aarde. Zijne majesteit draagt een groen gewaad met fluwelen randjes, dit is een teken van rijkdom. Naast het standbeeld ligt een Maki, ze zijn uiterst zeldzaam in Bah’Kar. Daarom zijn ze ook veel waard als je er een vangt. Het is muisstil op het plein. Iedereen slaapt. Alle werklieden hebben een zware dag achter de rug. Plots maakt iemand een geluid.Tonk. Rechts naast het stambeeld van de koning ligt een gebroken vaas. Is er toch nog iemand wakker?
‘..Zmblzmblzmbl..’
Er klinkt een zacht geruis achter een boomstronk naast het eerste huis dat je vanaf het plein kan zien. Een mysterieus figuur komt achter de stronk vandaan en loopt met een haastige pas het plein op. Met zachte woorden maakt hij een krachtige spreuk.
‘Sempter asch Miska’
Het stambeeld van de koning beweegt. Het is alsof op een magische wijze het stambeeld vanuit de grond wordt getrokken en naar een ander stukje grond wordt verplaatst. Het standbeeld verschuift en ontgult een ondergrondse tunnel. De mysterieuse man gaat naar binnen. Achter deze man volgen nog verschillende andere mannen, waaronder een jonge man die een bruin gewaad met een teken van de Infernatie erop draagt. Na tien boogscheuten lopen komen de mannen aan een grote deur. Opnieuw zegt de eerste man de spreuk:
‘Sempter asch Miska’
De deur opent met een groot kabaal. De deur leidt naar een grote ondergrondse zaal waar een oude tafel staat. Aan de tafel zitten een aantal mannen waaronder één oude man. Hij is zo oud dat je zijn aders door zijn huid ziet stromen. Met een luid gerochel begint hij te praten:
‘Beste *kuch* leden , wij zijn hier bijeen om een paar serieuze dingen te bespreken ik wil even weten of we er allemaal zijn! Meester Kuni kunt u de leden beginnen tellen?’
De magere man naast deze heer heft zijn hand op en neemt het perkament naast hem, luidkeels begint hij te roepen.
‘Kani van de Infernatie?’ Hij wordt met een ‘ja’ beantwoord.
‘Massini van het Noorland?’ Opnieuw klinkt een ‘ja!’
En zo gaat hij verder tot hij zeker twaalf namen heeft vernoemt. Dan neemt hij weer plaats naast de oude man en zegt hem al fluisterend: ‘Niemand is tekort mijnheer, iedereen is er!’
Na deze woorden kijkt de oude man op en staat dan recht. Hij opent zijn armen, net alsof hij een grote bal wil vangen en kucht de volgende woorden uit:
‘Beste leden nu iedereen aanwezig is wil ik meteen terzake komen! Ik voel namelijk mijn krachten afnemen en voor ik deze wereld verlaat wil ik echter nog één zaak met jullie bespreken… het gaat niet over wie mij zal vervangen maar het gaat over de voorspelling waarvan de wereld zal afhangen!!’
Er is heerst stilte…



De oude man , die eigenlijk Kumaro noemt herhaalt zijn zin, deze keer zonder het kuchen en het gerochel. De leden kijken angstig, alsof ze net een spook gezien hebben. Om de stilte te verbreken vraagt één lid, Suko van de waterstam, mijnheer wat bedoelt u… Welke voorspelling?! Kumaro begint aan zijn verhaal.
‘Beste leden , dit heb ik al meerdere keren vertelt , de voorspelling genaamd Verlichting!
Lang geleden toen er nog geen mensen geboren waren leefde god in eigen persoon op de aarde. Omdat hij deze plaats beu was schiep hij een nieuwe thuis voor hem, de hemel. Maar om de aarde -zijn vroegere huis- niet zomaar te verwaarlozen kwam hij met een idee.
Hij had het idee om de aarde te verdelen in vier delen , deze delen zijn genaamt:

~ Aarde ~
~ Vuur ~
~ Lucht ~
~ Water ~

Omdat hij dit nog niet spannend genoeg vond bedacht hij een soort die over zijn dieren zou heersen, de mens! Na enige tijd op aarde leerden sommigen van het mensenras de geheimen van de vier elementen, ze leerden ze besturen! Het was pas veel te laat toen God zag wat hij had gedaan, hij had de mens een wapen gegeven die zelf zijn kracht kan overheersen! Hij moest een oplossing vinden, Daarom kwam hij met een regel: De vier elementen zijn in balans op de aarde, zolang deze balans er is is er vrede. Maar wanneer de balans verstoord wordt zal er achtien jaar voor de verstoring een Verlichte geboren worden, hij beheerst de kracht om alle vier de elementen te besturen! De Verlichte moet er voor zorgen dat de balans weer in orde komt!’
Kumaro neemt even een pauze, hij drink wat van zijn braambessenwijn en gaat dan weer verder: ‘Nu kom ik ter zake beste leden, exact over achtien jaar zal er een verstoring zijn op aarde , dit heb ik kunnen afleiden uit de heilige ruines van God. ‘Wat het precies is weet ik niet…maar ik zal er niet meer zijn. Beste leden jullie opdracht is om de Verlichte te zoeken die dit jaar nog zal geboren worden. Vind hem en leer hem alle vier de elementen zodat hij ons kan beschermen tegen de ongelijkheid!’

Nadat Kumaro dit gezegd heeft kijken een paar leden zeer verward naar elkaar, Suko zegt opnieuw:
‘Maar heer waar moeten we zoeken! Dit is zoeken zoals een speld in een hooiberg!’
Kumaro staat op.
‘Beste leden , de Verlichte zal gevonden worden! Waar hij is weet ik ook niet, de stenen konden me alleen dit vertellen: De Verlichte is waar je hem zoekt maar als je hem zoekt vind je hem niet , je moet hem tegenkomen! Dit raadsel verward mijn zelf, ik heb al vele malen geprobeerd op het te ontraadselen maar… het lukt me niet! Mijn zoektocht is nu ten einde, jullie zullen mijn werk moeten verder zetten! Beste Suko , ik reken erop dat jij hier de leiding neemt en ons naar de overwinning leidt , naar de Verlichte!’
‘Maar heer ik… ik denk dat ik het niet aan kan!’ Stamelt Suko.
Ditmaal roep de man met het bruine gewaad en het teken van de Infernatie erop.
‘Beste Kumaro ik , heer Vako bied me aan om de leiding te nemen , ik weet dat ik de kracht heb om de Verlichte te vinden!’ Kumaro knikt van nee. Daarop krijgt de man een woede aanval. Hij smijt de fles braambessenwijn omver en loopt met een snelle pas weg richting de tunnel. Suko veegt met een snelle zwiep al de gemorste braambessenwijn van de tafel en hij balanceert het zwevend hoopje wijn mooi weer in de fles.
‘Oke heer , ik neem het aanbod aan, ik zal ons naar de overwinning leiden!’ Roept hij.
Alle leden juichen:
‘Leve Suko , Leve Kumaro! Leve de raad van de vier elementen!’ Kumaro toont een glimlach en loopt dan met een opgewekte pas de tunnel in. De man met zijn perkament, Kuni, volgt hem. Suko weet wat hem te doen staat. Hij heeft een zware taak. Een taak die de wereld zal veranderen.


Reacties:


TomVanDeelen
TomVanDeelen zei op 11 okt 2009 - 11:05:
Goed Verhaal Maatje :p


viviane15
viviane15 zei op 21 aug 2009 - 11:42:
nice hoofdstuk



leeuwinx
leeuwinx zei op 24 juli 2009 - 0:50:
Het is wel cwl
Ik ga vrdr lezen


UnknownRiot
UnknownRiot zei op 22 juli 2009 - 17:54:
Koning bambi,omg XD