Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Lost in Neverland » 11. De Tussenwereld

Lost in Neverland

5 aug 2009 - 21:07

728

6

488



11. De Tussenwereld

Dorien
De landing is iéts bruter dan normaal, we komen met een schok neer in het grenzeloze wit. Elvira kijkt Yasmine nog steeds kwaad aan, zij kijkt koppig de andere richting uit.
‘Hoe kon je zoiets doen?’
‘Ik heb niks verkeerd gedaan! Jij en Drew zijn nóóit een koppel geweest, jij was alleen twee jaar aan een stuk zo gek op hem dat je dichtklapte als iemand nog maar zijn naam noemde! En je sprak al maanden niet meer over hem.’
‘Omdat ik al nerveus word als hij me nog maar aankijkt, misschien?’
‘En dat moet ik kunnen ruiken? Ik dacht serieus dat je eindelijk over hem heen was, en Dorien ook.’
‘Laat mij hierbuiten,’ mompel ik snel.
‘Waarom vroeg je het me niet eerst?’
‘Waarom maak jij zo’n drama?’
‘Oké, genoeg!’ brul ik met mijn handen tegen mijn oren gedrukt en ze kijken op van hun gekibbel. ‘Vergeet het, oké? Nu kunnen we het toch niet meer ongedaan maken. Laat het voorlopig rusten, en geniet van de trip, ja? Please?’ Ze knikken allebei onwillig en bestuderen hun nieuwe uiterlijk.
Elvira heeft schouderlang zwart haar en groene ogen. Ze draagt een zwarte broek, een wit hemd, een leren riem met een zwaard op haar heup en een lange, zwarte mantel met een simpele zilverkleurige speld.
Yasmine is van een heel ander kaliber. Ze is groter dan gewoonlijk, heeft lang, felrood haar, haar huid heeft een lichtpaarse zweem en haar lippen en irissen zijn donkerrood. Ze draagt een bruine broek, een paars hemd, en op haar rug draagt ze als een paar gekruiste vleugels twee lange schedes met smalle Japanse zwaarden.
Zelf ben ik voor de verandering eens de kleinste. Bleek, blauwe ogen, blond piekhaar. Zwarte broek, blauw hemd, een dolk op elke heup. We zien eruit als vijftien-zestienjarigen, maar dan wel het soort waar je geen ruzie mee wilt.
‘Wat was het thema ook weer?’ vraagt Elvira en zwaait geïnteresseerd met het vlijmscherpe zwaard, geniet van het geluid dat het maakt.
‘Darren Shan,’ zeg ik, met mijn aandacht bij de schedes om mijn middel.
‘Dus mijn kleur is geen foutje?’ vraagt Yasmine, haar ogen nog steeds gefixeerd op haar handen en armen.
‘Nope. En jij mag beginnen met je voor te stellen.’
‘Fijn. Oké, ik ben Nasrin. Ik ben een vampanees, een volledige. Ik heb pas twee jaar geleden bloed gehad, maar meteen een hoge dosis dus ik ben volledig veranderd. Ik was zestien toen ik bloed kreeg, dus in aardjaren ben ik net achttien geworden hoewel ik er nog steeds niet ouder uitzie dan op die dag. Ik…’
‘Wacht, niet verder vertellen,’ snoer ik haar de mond. ‘Je verpest de verrassing. Elvira, jij bent.’
‘Ik heet Mira. Ik ben een volledige vampier, en hoewel ik pas vorig jaar volledig bloed heb gehad, heb ik ook al twee jaar in de vampiersberg doorgebracht als halfvampier. Ik ben de protegé van Arrow, een vampiersprins, en hij heeft me door de opleiding van de Generaals geloodst. Ik sta op het punt om met mijn achttien aardjaren tot jongste vampiers-generaal ooit te worden verklaard, en daarna gaat Arrow me verder opleiden om me klaar te stomen voor de benoeming van op één na jongste én allereerste vrouwelijke vampiersprins. Nice!’ Dat laatste komt er op een erg herkenbare Elvira-toon uit.
‘En nu ik nog. Mijn naam is Satti, ik ben niet veel na Mira gerekruteerd door de vampiers en heb eerst een kleine twee jaar als halfvampier de assistent van Vancha March gespeeld. Vancha is de vampiersprins die het merendeel van zijn tijd buiten de vampiersberg doorbrengt, dus in tegenstelling tot Mira heb ik niet veel van de Hallen gezien in mijn eerste jaren als wezen van de nacht. Doordat de oorlog met de vampanezen nog steeds woedt, wordt er langs beide kanten heftig gerekruteerd. Vancha is echter één van de grootste voorstanders van een wapenstilstand en heeft mij dat gevoel tijdens mijn opleiding ook bijgebracht. Intussen leef ik al een jaar binnen de Hallen, Vancha heeft mij volledig bloed gegeven, Mira en ik zijn beste vriendinnen en ik ben in training om generaal te worden. Het zal echter nog even duren, want behalve een brede basis aan vechttechnieken en een pacifistische instelling heeft mijn leraar mij ook zijn talent bijgebracht om overal en altijd in de problemen te komen.’
‘Goed genoeg. Gaan we?’ vraagt Yasmine en wipt van de ene voet op de andere. Ook Elvira lijkt de ruzie om Drew weer vergeten, dus zonder verder omhaal draai ik de deurknop op.


Reacties:

1 2

Kayley
Kayley zei op 21 aug 2009 - 18:32:
Oké, ik vind Love&Hate geweldig, grappig, blabla.
Ik vond Scar Tissue zo *Snif* mooi en prachtig en blabla.
Dus ik dacht, even kijken bij LIN.
Djeezus, je schrijft gewoon te perfect.
Ik ken Darren Shan ofzo niet, maar ik wil dus meer, ik volg
wel met mijn domme brein en anders zoek ik het wel op.


butcherknife
butcherknife zei op 20 aug 2009 - 11:11:
AWW<3 volgens mij gaat dat een van mijn lievelings stukken worden
Ik hou van Darren shan <3
ik zit nu aan het dodenmeer te lezen , lekker spannend :'D
Ik wil zo graag weten wat je er van gaat maken :'D !
Snel , heeel snel verder <3 !

en oja- Het is een schande dat Yasmine en Nadez Darren shan niet kennen ;p


TWINcest
TWINcest zei op 19 aug 2009 - 0:24:
Wtf, ben ik paars?
Waarom ben ik altijd de raarste of het buitenbeentje? T.T
Wolf, paars, korte rokjes, het gaat goed met je x']

Maar ik heb dit verhaal ook nog nooit gelezen, dus snappen gaat ook niet even makkelijk. Maar dat had ik ook bij HP en Narnia x']
Dus, dat maakt niet uit.

Maar nu ben ik dus extra nieuwsgierig, omdat ik het verhaal niet ken en ik dus niet weet wat er gaat komen.


Oh, ik weet dus even wat een vampanees is. Leuk. ik ga hier maar niet zeggen wat het is. Misschien moet dat geheimd blijven. En dat 'leuk' was sarcastisch. Hóe ransig ben ik? T.T

Sorry dat ik zo laat op deze gereageerd heb. Heb het niet gezien ofzo?

<33


xNadezhda zei op 6 aug 2009 - 11:15:
Hm... Ik moet eerlijk bekennen dat ik er weinig van snap x'D
Ik ken Darren Shan namelijk alleen van naam
Dus daarom kan ik eigenlijk niet zo'n goede reactie zetten...
Maar ik denk dat ik het toch een beeetje doorkrijg, en in elk geval ga ik gewoon zitten genieten van jouw schrijfstijl, want die blijft - of ik het onderwerp nou snap of niet - super.
Dus tja.
Ik ben wel benieuwd naar Darren Shan (Hint hint, meer? )

<3


Waardigheid
Waardigheid zei op 5 aug 2009 - 21:37:
verder