Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: New Legend » Episode 24: Meowth runt de zaak

Pokemon: New Legend

9 aug 2009 - 22:21

1183

0

229



Episode 24: Meowth runt de zaak

De zon stond hoog. Alle Pokémon mochten uit hun Poké Ball om eens een ontspannend middagje van te maken. Het was een mooi gezicht zo bij het meertje. De trainers lagen aan de rand van het meer. Opeens voelde Andrew iets op zijn borst landen. Hij deed zijn ogen open en zag dat Mankey hem wakker had gemaakt.
Mankey, wat is er aan de hand? vroeg Andrew.
Mankey trok aan Brennas shirt. Brenna schrok wakker en Mankey gebaarde dat ze hem moesten volgen. Mankey bewoog zich vlug voort via de bomen, maar Andrew en Brenna hadden moeite hem bij te houden. Mankey landde voor de voeten van Andrew en wees naar rechts (links voor Andrew en Brenna). Andrew duwde wat bosjes opzij en bij een boom lag Sandshrew verzwakt. Om hem heen stonden de andere Pokémon.
Sandshrew. Zei Brenna zacht en ze pakte haar eerste Pokémon op.
Weet iemand wat er gebeurt is?
Marowak trok aan Andrews broek en wees naar de bosjes, waar Andrew net een paarse staart zag wegglippen. Geen twijfel mogelijk. Een groep Ekans is in de buurt geweest.
Jongens, jullie moeten terug in jullie Poké Ball en dan brengen we Sandshrew naar het Pokémon Center. Marowak en Eevee, haal Brian op.
Marowak en Eevee knikten en even later kwam Brian terug, die Marowak en Eevee terug had getrokken in hun Poké Ball.

Brenna liep voorop met een snelle wandelpas. Brian, Andrew en Bulbasaur liepen achter haar aan.
Kijk daar, dat lijkt wel een dorpje. Zei Andrew en hij keek aan de rechter kant van het pad, waar in de verte inderdaad een groep huisjes stonden. De groep zette een looppas in en binnen een kwartier waren ze bij de poort van het dorpje.
Welkom in Saffron Shadow. Zei een jongen, die iets ouder was dan Andrew. Ik mag jullie eigenlijk nog niet doorlaten, maar ik zie dat jullie Sandshrew er erg aan toe is. De tol zal ik later wel krijgen.
De groep keek verbluffend naar de jongen en had geen idee wat hij bedoelde.
Volg mij. Zei de jongen.
Het leek erop dat Brenna weinig keus had en hij volgde de jongen. Het dorp leek arm, de huisjes waren eenvoudig en gemaakt van hout of een ruw soort steen. Het grootste gebouw was het Pokémon Center, waar iets meer werk in heeft gezeten dan in de huizen. Maar het was nog steeds een krakkemikkig bouwvalletje.
Zuster Joy! riep de jongen, toen hij de deur van het Pokémon Center opende. Ik geloof dat dit een noodgeval is. Zei de jongen.
Steve, hebben ze al een battle gehad? vroeg zuster Joy.
Nee, zuster Joy. Zei de jongen die Steve bleek te heten.
Goed werk, Steve, zei de zuster maar kun je het dan als nog afmaken?
Eeh Steve, waar hebben jullie het over.
Trainers die Saffron Shadow binnen komen, moeten tegen mij vechten in een Pokémon duel. Ik kan het beter uitleggen na de battle. Ik zal genoegen nemen met één battle.
Ik vecht wel tegen je. Zei Andrew.
Goed. Zei Steve.

De twee stonden tegenover elkaar.
Zuster Joy was scheidsrechter.
Deze battle tussen Andrew en Steve, staat op beginnen. Beide trainers gebruiken één Pokémon, wanneer een van beide Pokémon niet meer kan vechten wint de tegenstander. Begin!
Bulbasaur, ik kies jou. Zei Andrew en Bulbasaur stapte in het veld.
Meowth, nu! zei Steve.
Meowth, de kat-Pokémon. Hij houdt van ronde glimmende voorwerpen. 's Nachst loopt hij over straat om verloren muntstukken te zoeken.
Bulbasaur, Vine Whip. Zei Andrew.
Meowth, Pay Day! zei Steve.
Bulbasaur sloeg Meowth met zijn roedes en hij raakte Meowth in het gezicht. Meowths munt op zijn hoofd begon te gloeien en Bulbasaur werd bestookt met muntjes.
Bulbasaur, Tackle! Zei Andrew.
Meowth, Pay Day! zei Steve weer.
Alweer? Vroeg Andrew, terwijl Bulbasaur op Meowth afsjeesde en met volle vaart tegen hem aanknalde. Meowth voorde dezelfde aanval uit en Bulbasaur werd weer geraakt.
Bulbasaur, Razor Leaf! Zei Andrew.
Pay Day, Meowth! zei Steve.
Bulbasaur liet een Razor Leaf aanval los op Meowth en Meowths Pay Day ging botsten tegen de blaadjes aan en weer warden er muntjes gecreëerd.
Bulbasaur, Tackle. Zei Andrew.
Meowth, Scratch! zei Steve.
Bulbasaur gebruikte zijn Tackle aanval op Meowth, maar in een fractie van een seconde haalde Meowth uit naar Bulbasaur, die een paar meter terug deinsde en hij was Knock Out.
Meowth dook op de muntjes die hij gecreëerd had en gaf het aan Steve.
Goed werk, Meowth.

De groep ging naar binnen.
Wat is dit voor iets raars? vroeg Andrew Eerst die vreemde battle, dan doe je alleen maar dezelfde aanval en dan laat je Meowth de muntjes oprapen.
Saffron Shadow is niet zon rijke stad als Saffron City. We moeten op een manier aan de kost komen om het Pokémon Center draaiende te houden. Daarom gebruiken we Meowths Pay Day, omdat dat een goede manier is om aan geld te komen.
Het is eigenlijk mijn schuld. Zei Zuster Joy, di. Hij doet dat om mij. Hij noemt het de tol om ingang te krijgen in Saffron Shadow.
Maar waarom moet dat in battle. Meowth kan toch Pay Day gebruiken zovaak hij wil? vroeg Brian.
Ik ben ook aan het trainen om Gym Leider te worden, door die battles kan ik zowel trainen als geld opbrengen voor mijn dorp. Als ik Gym Leider ben, dan kan ik geld sturen naar Saffron Shadow. En ik moet minimaal honderd battles achterelkaar winnen om een Gym Leider te kunnen zijn.
Hoeveel heb je er dan? vroeg Andrew.
99 zei Steve.
Dan moet je nog een battle. Zei Brian en hij wou net een battle aanbieden toen de telefoon ging. Zuster Joy rende naar de telefoon en nam op.
Hallo? zei Zuster Joy en ze luisterde naar de stem die uit de hoorn galmde.
Steve, het is voor jou. Zei ze. Steve liep naar zuster Joy en nam de telefoon van haar over.
Met Steve. Zei hij. Andrew hoorde een paar Jas en hehes uit Steves mond en hij sloot af met: Ik zal er zijn.
Steve keek naar zuster Joy.
Het was Sabrina. Vertelde hij. Ze stopt met haar Gym en ze zoekt een vervanger.
Ga jij dat doen? vroeg Andrew.
Ik wil het wel, maar er is nog een kandidaat. Kiyo, van de Saffron Dojo. Zei Steve. Ze nodigde me uit voor een drie-tegen-drie duel. Best of three. De winnaar krijgt haar Gym. Het vervelende is dat ik me specialiseer in Normal-type Pokémon en de Kiyo in Fighting-types. Ik ben dus dik in het nadeel.
Die types zijn ook niet alles. Legde Brian uit. Als jij een Gym wil runnen, moet je ook kunnen vechten tegen je zwaktes.
Ik snap het. Zei Steve. Ik vertrek morgen.
Hé Steve, zei Andrew. Zou je het fijn vinden als we met je meegaan naar Saffron City?
Ik vind het goed. Zei Steve.
Hoe is het met Sandshrew? vroeg Brenna.
Zuster Joy liep naar de verzorging afdeling en nam een kijkje.
Kom maar kijken. Zei ze toen ze terug kwam.
Brenna rende achter zuster Joy aan en zag hoe Sandshrew naar haar toe rende. Hij klom op haar schouder en Brenna voelde op Sandshrews hoofd.
Je voelt goed en je ziet er goed uit. Zei Brenna blij verrast.
Shrew! zei Sandshrew.
Brenna pakte Sandshrews Poké Ball en trok Sandshrew terug.
Het is bedtijd. Zei Andrew toen hij naar zijn horloge keek.
Zo nemen onze helden een verdiende nachtrust om morgen op weg te gaan naar Saffron City.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.