Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Cinema Bizarre » crazy little thing called love CB (gestopt) » 33 shopping madness with yu

crazy little thing called love CB (gestopt)

22 aug 2009 - 14:54

2512

1

216



33 shopping madness with yu

jasper pov
ik zit wat met shin en strify te praten als yu en kiro naar beneden komen. ik kijk hoe ze in elkaars armen binnen lopen en elkaar maar blijven overladen met kusjes. ze hebben elkaar stevig vast en zo te zien willen ze elkaar eventjes niet los laten. dan gaan ze tegen over ons zitten en romeo en luminor komen ook de kamer in.
''jongens, ik moet jullie wat vertellen.'' begint kiro. we kijken hem aan en zijn stil. hij heeft het er moeilijk mee dus het zal wel erg belangrijk zijn.
''ik ben verslaafd aan coke en ik ga naar een afkick kliniek.''
''wat? wanneer?'' vraagt iedereen door elkaar.
''nou, we hebben eerst nog een tour dus dan kan het natuurlijk niet maar als we daarna vakantie hebben ga ik er heen.''
''oke, dus het gaat allemaal goed komen?'' vraagt strify.
''ja ik denk het wel.''
''oke dan, fijn dat je ons inlicht en niet laat denken dat je ons haat of wat dan ook.'' zegt shin opgelucht. dan staat kiro op. en loopt naar boven. Yu staat ook op en kijk mij aan.
''kom ik had jou wat beloofd. waar moesten we heen?''
''naar een tweede hands winkel in de stad.''
''ik dacht dat ik nieuwe gitaar had gezegt?''
''ja klopt maar dat ding is echt ZO mooi!''
''ik vind het best hoor! maar we moeten wel even langs een echte muziek shop want je kreeg een nieuwe en als je straks in ons voor programma gaat spelen moet je wel een mooie hebben he!'' ik schiet in de lach en we lopen naar buiten. we gaan als eerste langs de tweede hands winkel.
''kan ik u helpen?'' vraagt een oude man met een rare toon in zijn stem. ik kijk hem even raar aan maar dan schiet me te binnen waarom hij zo raar doet. ik en yu hadden elkaars hand vast, want ja je kunt toch gewoon lekker gaan shoppen met je zwager! en we zijn allebij homo en bezet! dus waarom niet? zo waren we dus heel droog aan het praten in de auto! en voor de lol gingen we verder als er om lachen en liepen we dus echt hand in hand. ik laat zijn hand nu los en loop naar de gitaar.
''hoe duur kost die?''
''die, die kost 25 euro! wil je het verhaal weten wat er achter zit.'' ik hoor yu zuchten want hij houd er niet van als ergens een verhaal achter zit. ik vind het daar in tegen juist erg interesant.
''ja graag.'' ik hoor yu iets brommen en zie hem tussen wat oude dingetjes snuffelen.
''leuk vriendje.'' zegt de bediende sarcastiesch.
''oh, hij is niet mijn vriendje, maar ik heb verkering met zijn broertje.'' de man kijkt em na deze woorden even raar aan maar gaat er verder niet op in.
''oke, het verhaal achter deze gitaar is dat het een familie erfstuk is van de familie gimbrere. het is hier gebracht door de oudste na bestaan van de laatste generatie. de ouders zijn net overleden en ze wisten niet wat ze met deze dingen moesten doen dus hebben ze het hier maar af gelevert.'' dat moet dus mijn broer geweest zijn. ik ben de jongste van familie gimbrere en mijn ouders zijn net overleden.
''die na bestaande? was dat misschien deze jongen?'' ik haal een foto van ons hele gezin uit mijn portomonee en wijs mijn oudste broer aan.
''jij bent een van de familie gimbrere! dan mag jij hem dus gratis hebben! het is nog steeds van jou tot dat ik hem zou verkopen! als je blieft.'' de man pakt de gitaar en geeft hem aan mij. daarom vond ik hem dus zo speciaal, hij hoord bij mijn familie.
''weet u misschien hoe oud dat hij is?''
''ik denk dat hij zo'n 100 jaar oud is. veel ouder kan niet, het is een mooi erfstuk jongeman, ben er zuinig op. gecondoleerd met je ouders.''
''dank u.'' ik en yu lopen droog de winkel uit, weer hand in hand lopen we de volgende winkel in. de jongen achter de kassa komt meteen naar ons toe gesnelt.
''Yu! ik verwachte je al en... wat is dit? ik dacht dat jij met kiro ging?'' zegt hij op een nichterige toon die totaal niet bij zijn kleding stijl pas. hij heeft lang haar met make-up en veel tattoe's en piercings. hij draagt een roet zwarte skiny jeans met een zwart harley davidson shirt en een grote riemgesp. hij heeft ook veel ijzer om zijn armen zitten. echt zo'n look die ik ook wil maar nooit van mijn ouders mocht.
''doe ik ook, dit is jasper, de nieuwe liefde van mijn broertje!''
''ag schattig zeg! hij heeft eindelijk toe gegeven!''
''nou... zo iets...'' zegt Yu twijfelent.
''we waren dronken en doken samen het bed in maar de volgende ochtend klikte het dus was het geen one-night-stand maar een genante ontmoeting.'' zeg ik droog.
''zo kan het toch ook! zo heb ik mijn vriendje ook leren kennen. helemaal niks mis mee! ik ben mabel trouwens! aangenaam.'' zegt hij verwijft en steekt zijn hand uit.
''ik ben dus jasper.'' zeg ik twijfelend.
''is er soms iets schat? je had zeker niet verwacht dat een punker zo homo kon zijn, geeft niks hoor!''
''nou, ja eigenlijk wel, je ziet er uit als een punkrocker die zich nergens wat van aantrekt maar eigenlijk ben je gewoon een toffe gast.''
''goh! dank je! de meeste vinden me maar raar!''
''nou, ik heb altijd tattoe's en piercings willen hebben maar mijn ouders waren er niet zo blij mee als ik dat zou doen!'' yu kijkt me aan en daarna naar mabel.
''nou dan ga jij ons eerst ff helpen en je bent eigenbaas dus dan neem je vrij en gaan we met z'n drieën shoppen.''
''ik hou niet van shoppen!'' roep ik snel.
''schat je bent gek! maar we moeten naar de piercingshop voor jou eerste tattoo en dan voor een piercing! en daarna nieuwe kleren! want dit kan echt niet!''
''wat is er mis mee?''
''alles!'' roepen mabel en yu tegelijk.
''maar wat hebben jullie nodig?''
''nou voor jasper een mooie elektriesche gitaar en een koffer voor een akoestische gitaar. en ik wil ook een nieuwe elektrische.''
''oke, dan beginnen we bij de koffer, welke kleur?''
''gewoon zwart. ik hou er niet van als zoiets te veel aandacht trekt.''
''oke, hoe groot is ie?''
''dit is m!''
''wou dat is een mooi oud ding! hoe kom je daar aan?''
''familie erfstuk. mijn broer wilde hem weg doen.''
''die doe je toch niet weg! dat ding is supper mooi!''
''tja hij weet niks van muziek af, hij luisterd alleen klasiek en verder doet hij aan wetenschap. meer boeit hem niet.''
''nou ja, maar ik heb wel een goede koffer voor deze hoor!'' hij loopt naar iets achter in de winkel en komt even later terug met een koffer. hij legt de gitaar er in en doet hem op slot. dan typt hij iets in op de computer en kijkt me aan.
''zo dat hebben we, nu een electriesche gitaar? kom maar mee!'' hij neemt mij en yu mee naar de andere kant van de winkel.
''weet je, eigenlijk moeten we eerst gaan eten dan shoppen en dan een gitaar uit zoeken voor bij je nieuwe look!''
''vind ik een goed idee ik heb honger!'' roept yu.
''ik vind het goed.''
''oke dan zet ik deze even hier mee ander loop je daar mee te sleepen en dat is niet handig. gaan jullie even naar buiten dan zet ik het alarm er op.''
we lopen naar buiten en mabel sluit de winkel af. we lopen met z'n drieën richting de stad. daar gaan we een punkrock winkel in.
''hey lieverds!'' roept het meisje achter de kassa naar yu en mabel.
''Jacky!!!!!'' roepen de twee luid. ik kijk ze vaag aan hoe ze tegelijk het meisje plat knuffelen.
''dus wat hebben jullie nodig?''
''jasper heeft een nieuwe look nodig!''
''oke, gaat wel lukken, jasper dus, kom maar welke kleur vind je gaaf?''
''k vind rood wel stoer.''
''rood, lekker casual dus, oke ik ben zo terug wat is je maat?''
''geen idee.''
''dan eerst meten dus.'' ze pakt een meetlint en meet mijn lengte, breedte en nog wat dingen op. dan loopt ze weg en komt ze terug met een donkere spijkerbroek. hij is best wijd en er hangen veel kettingen aan. ze heeft een zwart rood shirt vast met afgescheurde mouwen en veel riemen, armbanden en kettingen.
''trek dit even aan, dan zoek ik nog wat dingetjes.''
ik neem de broek en het 'shirt' over en loop naar de pashokjes. ik trek de dingen aan en kom het hokje weer uit. yu mabel en jacky komen aan met allemaal verschillende dingen met spikes studs en ijzeren kettingen. ze doen alle drie van alles om en ik heb zelf niks meer te zeggen. als ze klaar zijn geven ze elkaar een highfive waar ik uit op maak dat ze het goed gelukt vinden. ik draai me om en kijk in de spiegel. ik heb nu een broek aan met zo'n 10 kettingen, een shirt met scheuren, gaten en veiligheids spelden. verder heb ik veel armbanden vol met spikes en 3 riemen met studs en nog een paar ketingen een die echt om mijn keel zit en allemaal spikes en nog een paar lange met dood'skoppen. ik kijk de jongens vaag aan.
''en zo moet ik over straat? dat ziet er toch niet uit met een emo kapsel!''
''daar hebben we ook aan gedacht!'' yu rekent af en trekt me mee naar een kapper.
''hey Yu! mabel moest jij niet werken?'' roept een jongen achter de kasse met dezelfde stijl als mabel.
''ik ehm heb de winkel tijdelijk gesloten...''
''alweer? schat als je dat veel vaker doet dan zitten we straks op straat!''
''het was een nood geval! zou jij deze jongen zo over straat laten gaan?''
''je hebt gelijk schat, ziet er niet uit. kom maar zitten dan doe ik je haar goed!'' roept de jongen achter de kassa.
''jullie kennen ook echt iedereen!''
''ja dat is mijn vriendje! en jacky is ons beste vriendinnetje!'' roept mabel vrolijk en geeft de jongen een kus. ik rol met mijn ogen en doe wat de jongen mij vroeg. hij wast mijn haar en begint dan met knippen. inplaats van het blonde haar vert hij het zwart met rode plukken.
''het is niet de bedoeling dat mensen denken dat ik yu naar doe he!''
''weet ik maar het mag wel een beetje zo zijn.'' ik zucht diep. waar ben ik nu weer beland! ik laat het allemaal maar gebeuren en als hij klaar is met de verf er op zetten begint hij met make-up op te doen.
''oke, je moet altijd met de eyeliner beginnen, ander wordt je zo lelijk als Yu.''
''ik ben niet lelijk!''
''dat ben je wel en nu stil! daarna doe je de oogschaduw dat doe je hier beginnen en dan zo naar de buiten kant dat het op een vleugel lijkt. en dan de maskara!'' hij is best wel lang bezig en net wanneer hij klaar is gaat er een wekker af. hij haat de verf eruit en doet mijn haar helemaal.
''oke, snap je een beetje hoe het moet nu?''
''ja ik denk het wel.''
''oke, dan was dit een vrienden dienst en dan krijg je deze dingetjes van mij.'' hij pakt een tasje en flikkert er allemaal gel wax en zelfs make-up in.
''veel plezier met je nieuwe look!''
''dan je wel!'' we lopen de zaak uit en de jongens trekken me allemaal verschillende winkels in. voor kleding, schoenen, kleding en nog meer schoenen. ook pakken ze steeds weer meer riemen kettingen en armbanden. we hebben allemaal zo'n 5 tassen in iedere hand en als ik eerlijk ben, mabel en Yu hebben allebij maar één tas die van hun zelf is. maar ze doen het zelf ik mag niet eens zeggen of ik het wel leuk vind wa ze allemaal pakken, niet dat ik het niet leuk vind maar ja hun kopen het steeds voor me met 'dat krijg je wel van mij' of 'omdat ik je nu heb mee gesleept.' als smoesje. ik vind het echt niet erg maar toch heb ik liever dat ik er wel wat over mag zeggen. ik kijk rond door de menigte en zie dan wel een paar hele bekende gezichten.
''kut! vergeten dat we vandaag met de klas de stad in zouden gaan!'' roep ik in paniek en ik spring achter Yu zijn rug. niet dat dat zo veel zin heeft!
''jasper wat is er nou?''
''daar! dat is mijn klas! als ze me zien ben ik dood!''
''alsof ze je zouden herkennen!''
''en als ik morgen op school kom dan?''
''oh ja kut!''
''oh maar daar is de tattoo shop al!'' roept mabel en wil weg lopen.
''hey Yu!'' hoor ik jason dan roepen. ik kijk richting de klas en zie iedereen kijken.
''kut, kut kut!''
''jasper niet schelden! mabel jij zorgt dat hij ongezien de shop in komt. lopen!''
ik en mabel lopen zo onopvallent mogelijk naar de tattoo shop wat nog al moeilijk is als je er zo uit ziet! als we binnen zijn kijkt het meisje achter in de winkel ons even aan.
''dus mabel, weer een exreme make-over?''
''helemaal!''
''oke, welke piercings wil je....''
''jasper, en ik wil wel een snake bite.''
''oke, wil je er nog meer? een paar oorbellen, neus piercing, wenkbrauw piercing?''
''ja een in mijn wenkbrauw en zo een oor helemaal vol.''
''oke kom maar zitten!'' ze zet de piercings er een voor een in maar het gebeurt best snel. mabel krijgt een smsje.
''Yu kon zijn mond niet houden dat jij er ook bent en dus is hij even met jou klas mee, we moeten hem bellen als we klaar zijn.''
''geweldig!'' zeg ik sarcastiesch.
''oh je bent aan het spijbelen?'' vraagt het meisje.
''zo iets... ze weten dat ik er niet ben maar ze denken dat ik ziek thuis zit.''
''maar als je ziek gemeld bent en je zit dan niet thuis is het geen spijbelen want het is gewoon verlof! dus ze morgen niet boos worden! en ik begrijp dat heel jou klas in de stad is dus doe je niks verkeerd!''
''jij bent slim!'' zeg ik droog. ze gaat verder met de oorbellen en zet de wenkbrauw piercing.
''wil je nog wat ofzo? iets van tattoo's?''
''ja ik wil twee woorden hier op mijn pols en een ster hier op mijn arm.''
''welke woorden wil je?''
''ik wil mater en pater.''
''oke, kom maar.''
''ze schrijft het er eers met een soort pennetje op en kijkt me dan aan.
''zoiets? of kleiner of grooter?''
''zo is wel goed.''
''oke dan.'' ze pakt wat spullen en begint met tattoëren. ze zet daar na de ster erop en dan reken ik zelf af.
''oke je krijgt nog wat extra piercings van mij omdat je mabel en Yu kent!'' roept ze blij en neemt een tasje en flikkert er van alles in, ook schoonmaak spullen en dat soort dingen. ik bedank haar en loop dan de winkel uit. ik neem mijn mobiel en bel Yu op.
''met Yu!''
''ey man! waar zijn jullie want ik ben klaar.''
''oke, we zijn bij de ijssalon, je weet wel die ene waar strify op de grond had gekotst.''
''oh die, oke die weet ik wel te vinden! tot zo!'' roep ik en hang op.
ik en mabel lopen naar de ijssalon en zijn er al in 10 minuten. ik loop naar binnen en hoor eerst iedereen lachen. dan hoor ik sharona gillen en iedereen kijkt me aan.
''JASPER?'' roept jason vol verbazing maar ik hoor iets raars in zijn stem. iets van boosheid of verdriet misschien teleurstelling?


Reacties:


realchick
realchick zei op 22 aug 2009 - 8:47:
verdeeeer