Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Het verhaal van Bree » Proloog

Het verhaal van Bree

25 aug 2009 - 9:05

322

1

194



Proloog

Proloog

Het steegje stonk naar verrot fruit en beschimmeld papier. De dozen met afval stonden tot een meter hoogte opgestapeld en zorgde ervoor dat het bijna onmogelijk was om door het steegje te komen.
Een rat snuffelde aan een van de dozen, hij zat vol met donkerbruine bananen die bij de plaatselijke supermarkt over waren geweest. Het beest scharrelde rondjes rond de doos om te bepalen of er een geschikte plek was waar hij naar binnen kon klimmen. Plots bleef hij doodstil zitten en spitste zijn oren.
Voetstappen weergalmden in de nacht en verscheurde de stilte. De rat schoot weg toen er iemand langs liep. Een meisje met donker haar liep langs het steegje zonder het ook maar een blik waardig te keuren. Een rugtas bungelde over haar schouder en ze liep met een fiets aan de hand. Al snel was ze weer voorbij en kwam de rat weer uit zijn schuil plaats vandaan.
Na nog een tijd rond gesnuffeld te hebben vond hij een plek om in de doos te klimmen. Op zijn achterpootjes staande kon hij net bij een uitgesneden handvat in de zijkant van de bananendoos. Hangend aan zijn voorpootjes wrong hij zich door de opening. Binnen in de doos was het donker maar er was volop voedsel wat nog niet helemaal verteerd, en dus nog eetbaar was. Voor de rat was het een feestmaal en hij deed zich rijkelijk tegoed aan alles wat hij kon vinden.
Plotseling werd de nacht verscheurd door een ijselijke gil. Het was niet gewoon een gilletje van plezier of een klein gilletje die iemand slaakt als hij erg van iets schrikt. Het was een gil van die uit het diepst van het hart kwam, een gil van iemand die in doodsangst verkeerd.
De rat schrok en haastig klom hij uit de doos en schoot onder een zeil. Maar zijn angst was nergens voor nodig want de rest van de nacht was net zo stil en donker als eerst.


Reacties:


LauraBLUBvis
LauraBLUBvis zei op 7 mei 2010 - 16:16:
o:
ik ga snel verder lezen ^^