Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Your my first and last true love. [R.W.] » 3. Potions Class

Your my first and last true love. [R.W.]

26 aug 2009 - 13:47

391

1

218



3. Potions Class

deel 3 xD benongeduldig mensen dus daarom al 3 delen binnen 5 minuten ! :p

Die volgende ochtend aan de leerlingentafel in de grote zaal.
Terwijl ik melk bij mijn cornflakes deed kon ik het niet laten om een blik op Ron te laten vallen. Ik zuchtte diep. Waarom is hij toch zo ongelofelijk schattig. Ik zuchtte weer. “Keoma!”¯ ik schrok op. “shit!”¯ de melk was ondertussen over mijn kom gegaan waardoor een plas melk vormde op de tafel. “let voortaan op.”¯ Glimlachte een 7de jaars. Ik knikte.
Toen het ontbijt voorbij was had ik toverdranken les. Hellaas moesten we per afdeling staan. Stomme sneep ook. “oke leerlingen. Vandaag gaat niet zo als gepland. Professor sneep heeft een noodgeval waardoor ik nu inval.”¯ Prof. Perkamentus wierp een blik op mij en Ron. “ik zal jullie indelen in groepjes van 2. Potter en malfoy.”¯ Een geluid van schok ging door het lokaal. “Granger en Longbottom.”¯ “Weasley en…”¯ waarom lijken zulke momenten altijd eeuwen te duren. “… Goodfelow”¯ ik kon het bijna uitgillen. Nadat alle koppels waren gemaakt moesten we bij een ketel gaan staan. “jullie mogen kiezen uit een drank uit hoofdstuk 1 of 2. Aan het einde van de les kom ik kijken hoe het gegaan is… degene die het beste gelukt is krijgen een beloning.”¯
Iedereen keek in het boek.
“zo partner… wat zullen we eens maken?”¯ “geen idee ik ben echt slecht in toverdranken.”¯ “nou dan ben ik jou reddende engel.”¯ Grinnikte ik. We bladerde het boek door. “oeh deze!”¯ riep Ron uit. Perkamentus keek over zijn brilletje onze kant uit en glimlachte. Ik keek in het boek. “amortentia.”¯ Las ik op.
“Liefdes drank.
Latijnse betekenis:
Amor: Liefde
Temto: Iemand beïnvloeden.
zorgt ervoor dat de drinker van deze toverdrank onherroepelijk verliefd word op de brouwer van deze toverdrank. Ruikt voor iedereen anders.
Permanente werking,
Tenzij tegengif genomen. [tegengif op p. 65]”¯
Ik moest lachen.
“en waarom deze?”¯ “omdat die het makkelijkste is. Of nou ja… lijkt.”¯ Ik bekeek de ingrediënten. “hmm… lijkt inderdaad simpel.”¯ Samen verzamelde we de ingrediënten. Toen we bijna klaar waren werd ik nieuwsgierig. “waarom wil je die nu echt maken?”¯ “gewoon…”¯ “komop zeg nu.”¯ “waarom?”¯
Plots steeg er een heerlijke geur van chocolade en rozen uit de ketel omhoog. “ik denk dat hij klaar is.”¯ “inderdaad… het ruikt hier naar snoepjes en een of ander parfum.”¯ “zo zo… ik zie hier al een geslaagde toverdrank. Professor sneep zou trots op jullie zijn.”¯ Hermoine liet een hooghartig snuifje horen. En ik rolde met mijn ogen.


Reacties:


SillyMe
SillyMe zei op 9 sep 2009 - 21:05:
VERDERR!!!!