Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijden » Butterfly Kisses

Schrijfwedstrijden

10 sep 2009 - 15:39

625

2

444



Butterfly Kisses

Het zegt misschien niet echt heel veel over Johnny, maar het is wel echt gebaseerd over hoe hij van zijn kinderen houdt.

There's two things I know for sure:
She was sent here from heaven
And she's daddy's little girl.


Het touw maakte een geluid bij elke zwaai. Zware, metalen ringen die over elkaar heen wreven, piepten er achteraan. Een schaterlach vulde de lucht. Beentjes die steeds hoger wilden. Vingertjes strak om het touw geplooid. Blonde lokken die de lucht in zweefde, daarna haar rug raakte, om vervolgens dan weer in de lucht verspreid te worden.
Met een genietende glimlach gaf ik constant een zetje in haar rug om dat verslavende geluid uit haar mond te horen. Kreetjes van plezier. Ze kirde voor harder, lachte dan weer, en haar haren kwamen weer met een vaart terug op haar rug terecht.
Lily was uitgeschommeld. Uitbundig sprong ze van het houten zitje af, liep er omheen en vloog in mijn armen om te knuffelen. Ik plukte een wit bloemetje uit het gras en stopte het in haar haar. Ze keek me aan met die lieve lach. Mijn hart stroomde over van geluk.

In all that I've done wrong I know I must
Have done something right to deserve a hug
Every morning and butterfly kisses at night.


Met verbazing keek ik in het gezicht van mijn vrouw, besefte uiteindelijk bij het zien van de jonge glimlach van spanning dat het mijn dochtertje was die net zestien is geworden. Haar lange, blonde lokken waren veranderd in steeds diepere pijpenkrullen waar witte linten in waren gelegd. Haar appelenwangen waren vandaag erg aanwezig. Donkere ogen die goud glinsterden, versierd met wat make-up. Iedere dag begon ze een beetje meer op haar moeder te lijken, maar haar ogen waren de enige van mijn trots.
Vandaag was de dag dat ze voor het eerst op pad ging zonder haar beschermende vader aan haar zijde.

All the precious time
Like the wind, the years go by
Precious butterfly
Spread your wings and fly


De tijd is aangebroken en ik weet dat ik haar los moet laten. De wijzers hebben niet stil gezeten, te zien aan het gezicht van mijn dochter. Een mooie, jonge vrouw staat voor me, stoppen met staren is onmogelijk.
“Waar denk je aan, papa?”ť Lily kijkt me vragend aan en stopt even met waar ze mee bezig is.
“Ik weet het niet zeker, ik heb het gevoel dat ik mijn kleine meid verlies.”ť
Ze kijkt me voor een seconde aan, buigt zich dan naar mij toe. De toppen van haar vingers plaatst ze op haar lippen en kust ze zacht. Haar hand klapt ze naar beneden en blaast de vlindertjes naar mij toe. Haar moeder steekt de laatste kleine, witte bloemetjes in haar opgestoken haar.

“Begeleid je me naar het altaar? Het is tijd.”ť Ik weet even niet wat te zeggen. “Zal mijn bruiloft er mooi uit zien, papa?”ť vraagt ze er dan zenuwachtig achteraan. “Papa’s huilen niet,”ť fluistert ze zachtjes.
Mijn vingertoppen vangen de vallende tranen op.

De hele ceremonie heeft ze gestraald als een engel. Haar brede glimlach zit gebrand op haar lippen. Ogen die schijnen als nooit te voren, er is nu iemand anders die haar gelukkig gaat maken. Mijn grote taak zit er op, al zal ik haar harde gelach tijdens het schommelen erg missen.

I couldn't ask God for more than this is what love is
I know I've got to let her go but I'll always remember
Every hug in the mornin' and butterfly kisses


De sleep van de witte jurk verdwijnt in de auto, haar man via de andere kant. Haar hoofd steekt uit het raam om voor de laatste keer haar hand op haar mond te plaatsen. Een luchtkusje zweeft mijn kant op en ik vang het op met mijn hand. Ik plaats het op mijn wang, voel de tranen terug naar beneden sijpelen.

Je zal misschien uit mijn zicht verdwijnen, maar je naam staat vooreeuwig geschreven op mijn hart.


Reacties:


Kayley
Kayley zei op 11 sep 2009 - 19:35:
Ik vind hem ook prachtig.
En ik kan wel geloven dat het voor elke vader moeilijk is je dochter los te
laten, maar jij hebt dat nog nooit meegemaakt, en jij zal nooit een vader zijn maar los daarvan, zet je het toch geweldig neer!
I really love it! =D


CosmicPurple
CosmicPurple zei op 10 sep 2009 - 15:51:
Mhiiiiiii ö
Die schuine stukjes, is dat een liedjestekst?
Dan wil ik het liedje weten!
Yas, het is prachtig!
Ik snap niet waarom jij niet vaker dit soort dingen schrijft, je bent er echt zoooo goed in! Ik krijg hier zowat dezelfde kriebel als bij dat Moeder Natuur verhaal van je.
Het is prachtig, no shit.

<33