Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » De Elementen - De aardleerling - » Hoofdstuk 8: Het verleden van Liria

De Elementen - De aardleerling -

12 sep 2010 - 19:18

1139

0

287



Hoofdstuk 8: Het verleden van Liria

De haan van de buren kraait vijf keer, het is ochtend. De dauwdruppels vallen van het gras en het eerste straaltje zonneschijn komt tevoorschijn. In de stad Bah’kar is het muisstil. Maar in het huis van Kuro is er al een drukke bezigheid. Mira is al druk in de weer zich klaar te maken om naar het kasteel te gaan. De vorige dag heeft ze zoveel tijd van de koning afgenomen dat ze nu langer moet werken. De koning kan er immers niet mee lachen dat criminelen zo maar vrij kunnen rondlopen en heeft daarom zijn beste krijgers ingezet om alle pleinen beter onder controle te houden en een oogje in het zeil te houden. Ook Kuro is al wakker. Hij is neemt de trap naar beneden en zet zich aan tafel. Naast hem op tafel ligt het zware boek. De keuken heeft er nog nooit zo mooi en verfijnt uit gezien. Mira heeft de grote kuis gehouden. Ze heeft het huis van onder tot boven gekuist. Dit gaat te nadele van Kuro. Wanneer zijn moeder namelijk kuist vindt hij nooit iets terug. Kuro neemt een stuk brood en smeert er lekker ruikende paté op. De paté bestaat uit een mengsel van varkensvlees met schapentong dat was fijngemalen en samen gedrukt tot een stukje zacht vlees, de paté. Kuro propt grote brokjes van zijn boterham in zijn mond. Hij kijkt naarstig naar het boek en besluit uiteindelijk om het boek te openen.
Op de eerste pagina staat een afbeelding van een paard, het heeft vleugels en heeft een kleur die zo wit is als sneeuw. Onder het paard staat de duidelijke titel van het boek:
‘Wonderbare paarden in de geschiedenis.’
Kuro slaat de pagina om en dan begint hij hart sneller te kloppen. Hij ziet een pagina staat vol met codes en daarna de betekenis, elke code staat voor een soort paard. Hij zoekt door de codes en halverwege vind hij de code die gelijk staat met zijn code op het briefje. Naast de code staat er vaag geschreven :
‘Bijzondere Mustangs’
‘De pagina die ernaast staat moet wel onjuist zijn’ denkt Kuro.
‘nummer 290810? Er zijn niet eens zoveel bladzijden in het boek. Kuro kijkt naar de bladzijde voor de pagina die hij wilt. Die gaat over verdwenen paarden en bevind zich op pagina 126 Hij bladert naarstig door naar die pagina eens hij er is bladert hij door tot hij de woorden Bijzondere Mustangs ziet. Kuro scant de pagina af naar hints of tips. Na een aantal paginas verder hebben gebladerd vind hij een artikel die er als volgt uitziet:

Het verleden van het bijzondere paard Lyriaus. (Liria)
Dit artikel werd geschreven door de historicus Lupro Kadal die leefde in de 10e eeuw na christus.
Dit betreffende dat hij niet aanwezig was bij de volgende herinnering maar hij hem alleen maar opgespoord en gevonden heeft.
Deze info komt rechtstreeks vanuit de mond van Lupro Kadal zelf.

Het is nu ongeveer een paar jaar geleden dat ik die mysterieuze herinnering vond! Ik vond ze namelijk met toeval want eigenlijk was ik er helemaal niet naar op zoek.
In die periode was ik gestopt met te jagen naar spannende en informerende herinneringen.
Toen ik de herinnering vond was ik er mij eerst niet van bewust dat dit een herinnering was , voor mij was het alsof ik nog in de echte wereld was.
Het is pas toen ik merkte dat de mensen me niet konden zien dat ik tot de conclusie kwam dat dit niet de echte wereld kon zijn of ik moest wel tot een hogere gedaante zijn veranderd.

Ik zal jullie nu kort beschrijven hoe de herinnering eruit zag:
-De herinnering gaat over het paard Lyriaus, namelijk over de geboorte van het jonge veulentje. Je ziet de vrouwelijke ouder van Lyriaus met een gezwollen buik staan in het gras te grazen tot plots een man opduikt en Lyriaus aanspreek.
‘Mijn lieftallige merrie, ik moet van Zeus een opdracht volbrengen , ik moet een dier de kracht van ik , de machtige Thor, doorgeven zodat zij later over die genezende en vernietigende kracht bezit.
Het paard keek Thor toen zeer raar aan.
Na enige tijd neemt Thor zijn hamer …
Het is pas na een tijdje dat Kuro beseft dat er een stukje van het artikel ontbreekt.
Onderaan het artikel staat nog:’ wie over een magische kracht beschikt kan de herinnering zelf oproepen door de volgende spreuk luid op te zeggen.’

Met daaronder de woorden ‘Ghrak irsh kalu’
Kuro wil absoluut het einde van het artikel weten dus probeerde hij het. Wat heeft hij trouwens te verliezen? Maar voor Kuro dit gaat doen gaat hij zachtjes naar zijn kamer en sluit zich daar op. Op het tafeltje van Kuro ligt het boek en Kuro zelf zit op zijn bed in Joga-houding, met zijn benen gekruist. Kuro neemt enkele keren de drie woorden in zijn mond en zegt ze zachtjes op in zijn hoofd.
Nu is hij er klaar voor. Hij sluit zijn ogen en gooit de volgende woorden uit zijn mond:
‘Ghrak irsh kalu’
Eerst gebeurt er niets. Opnieuw zegt Kuro de woorden Ghrak irsh kalu en zachtjes opent hij zijn ogen. Langzaam ziet Kuro zijn tafel en stoel veranderen in een steen. Zijn kast veranderd in een gigantische boom en het bed waar hij op zit in een grasvlakte. Vlak voor hem ziet hij zijn raampje en muren onzichtbaar worden en een fantastische wereld wordt zichtbaar. Voor hem ziet Kuro het paard staan waarover die man in het boek het had, nu zal Thor ieder moment moeten aankomen. Kuro moet nog even wennen aan de gedachte dat wat hij nu ziet niet echt is. Het is gewoon zijn verbeelding. Eigenlijk zit hij gewoon nog op zijn bed met zijn benen gekruist. Maar toch voelt alles zo echt aan. Kuro strijkt even met zijn hand over de grasvlakte , hij is niet zeker of dit nu gras is dat hij voelt of zijn laken dat op zijn bed ligt. Het is pas na een tijdje en veel geraas van het paard dat Thor , de dondergod ten tonele komt. Hij neemt zijn hamer uit zijn riem en spreekt woorden uit die Kuro niet kan verstaan maar hij weet wel wat ze betekenen. Dan ziet Kuro Thor met zijn hamer een grote zwaai nemen in de lucht. De hamer licht langzaam op alsof hij een kracht absorbeert. Met een krachtige zwaai slaat Thor de hamer op de buik van de mustang. Kuro durft niet te kijken. Het lukte hem niet want de volledige ruimte wordt belicht door een streng licht. Wanneer Kuro zijn ogen weer opent zit hij weer in zijn kamer. Hij is geen stap verder gekomen. Kuro zit nog altijd op zijn bed. Hij beseft nu pas hoe laat het is en hoe hard hij gezweet heeft. Kuro wil opstaan maar hij heeft de kracht niet meer. Hij ziet zwart voor zijn ogen. Langzaam verdwijnt zijn kamer en valt hij in slaap.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.