Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » From normal to popstar » 7.

From normal to popstar

20 sep 2009 - 22:01

794

3

159



7.

Thanks voor de reacties (H)

‘Ik weet niet wat jullie erin gedaan hebben.’ Zegt ma. ‘Maar het is wel lekker.’ Fay en Lisa grijnzen even. Zie je. Geheimrecept. Specialiteit í¡ la twins. Fay grinnikt even. ‘Jullie mogen afruimen. Wij hebben gekookt!’ Roepen Fay en Lisa en stormen snel nar boven. Als ze boven aan de trap staan geven ze elkaar een high-five. ‘Daar zijn we maar eens mooi onderuit gekomen.’ Samen schieten ze in de lach en lopen naar Fay`s kamer. Ze start de computer op. ‘MSN?’ Lisa knikt. Lisa en Fay zitten op dezelfde school. In dezelfde klas. En hebben dezelfde vriendinnen. Maya en Andrea. Andrea kennen ze van school. Ze helpt de tweeling heel vaak. Ook komt ze regelmatig kijken als de band repeteert. Met de rest van de klas hebben ze niet zo`n goede band. Ze worden genegeerd en gepest omdat ze anders zijn. Lisa en Fay trekken zich er niks van aan. Zolang ze elkaar maar hebben. Als MSN opgestart is zien ze gelijk dat Maya en Andrea online zijn. Fay verandert de MSN-naam van “Fay(#)”¯ naar “Fay en Lisa (#)”¯. De tweeling begint tegen Andrea te praten.

‘Fay, Lisa, komen jullie naar beneden?’ roept hun moeder. Fay en Lisa sluiten de computer af en lopen naar benden. ‘Telefoon.’ Zegt hun moeder en reikt hun de telefoon aan. Lisa zet hem op speaker. ‘Met Lisa.’ Zegt ze. ‘En Fay.’ Zegt die erachteraan. Aan de andere lach klinkt iemand die grinnikt. ‘Klopt het dat jullie een bandje hebben?’ Lisa wisselt een blik met Fay. ‘Klopt.’ Antwoorden ze tegelijk. ‘We zoeken nog een niet bekende band om te spelen in het voorprogramma van een bekende artiest.’ Blij kijken Fay en Lisa elkaar aan. ‘Wie is die artiest?’ Vraagt Fay. ‘Nena.’ Als Lisa nu geen telefoon in haar handen had en niet aan het bellen was zou ze een gat in de lucht gesprongen zijn. ‘Nena?’ Vraagt ze voor de zekerheid. Als er aan de andere kant een instemmend geluid komt juicht ze van binnen. Nena. Haar favoriete artiest. ‘Wanneer?’ Vraagt Fay door. ‘Over 2 weken zaterdag.’ Fay kijkt Lisa aan. ‘We doen het. Even kijken of de andere 2 kunnen. Wat is uw nummer? Dan bellen we u terug zodra we weten of het door kan gaan.’ Fay zoekt een pen en papier terwijl Lisa het nummer dicteert. ‘We bellen u zo snel mogelijk terug.’ Zegt Lisa. ‘Doei.’ Blij hangt Lisa op. Ze omhelst Fay. ‘We gaan waarschijnlijk een optreden doen!’ Roept ze blij. ‘Ik ga Maya bellen en daarna Roy.’ Zegt Fay en toetst handig het nummer van Maya in. Lisa loopt naar boven. In haar agenda schrijft ze bij 3 oktober: “Optreden concert Nena ♥”¯
Fay komt binnen gelopen. ‘Ze kunnen! Ze kunnen!’ Roept ze vrolijk. Vrolijk omhelst Lisa haar. ‘Yes. Ons eerste echte optreden voor een grote zaal! En nog wel bij Nena!’ Vrolijk knikt Fay en loopt achter Lisa aan naar beneden. ‘Wij hebben een optreden!’ Roepen we vrolijk als we de kamer binnenkomen. Mam en Pap kijken op van de televisie. ‘Echt?’ Vragen ze verbaast. ‘Leuk.’ Is hun tweede reactie. ‘Wanneer?’ Volgt er. Fay en Lisa kijken elkaar aan. ‘3 oktober.’ Een glimlach verschijnt op ons gezicht. ‘Leuk.’ Zeggen ze nog een keer en richten zich daarna weer op de televisie.
‘Daar moet je het dan van hebben.’ Fluistert Lisa giechelend tegen Fay als hun ouder gefascineerd naar het scherm blijven staren. Gelijk moet Lisa denken aan een sprookje. Een televisiesprookje. Vorige week had ze het nog gelezen. Ze had moeten oppassen op haar nichtje. Die had gewild dat ze het voorlas. Lisa had het voorgelezen en net voor het einde was ze in slaap gevallen.
‘Waar denk je aan?’ Vraagt Fay en zwaait voor Lisa gezicht. Lisa kijkt op. ‘Nergens.’ Zegt ze en kijkt weer naar haar ouders. ‘Ik ga huiswerk maken.’ Zegt ze en loopt naar boven. Fay kijkt haar even na, kijkt nog even naar haar ouders en loopt daarna ook naar boven. ‘Heb je veel huiswerk?’ Vraagt ze aan Lisa die haar agenda pakt. Ze schudt haar hoofd. ‘Normaal ben je nooit zo met school bezig,’ Lisa knikt afwezig. Fay haalt haar schouders op. ‘Ik ga heus niet huiswerk maken. Maar morgen heb ik een proefwerk van Geschiedenis. Ik moet een goed cijfer halen. Anders heb ik problemen met die leraar. Hij weet dat ik hem niet mag. En andersom ook. Hij mag mij ook niet.’ Fay grinnikt. ‘Dat weet ik. Mij net zo min.’ Ze sluit Lisa`s kamerdeur en loopt naar haar kamerdeur. Dat proefwerk. Dat was ze helemaal vergeten. Wat niet weet wat niet deert. Wat maakt nou weer uit wat er vroeger is gebeurd? In het heden leef je toch? Zuchtend haalt ze haar geschiedenisboek tevoorschijn. Misschien is het toch eens verstandig om een keer te leren.


Reacties:


VampireFangs zei op 21 sep 2009 - 15:27:
Mooi man,snel verder< 3


adelain
adelain zei op 21 sep 2009 - 7:32:
O__o juliette!!! nu ik is jaloers!
waarom hebbe ikke geen vrije dag?
mn zusje vandaag vanwege suikerfeest!(krijg je als je op een schooltje zit met alleeen maar moslims...)
grrrr... ik wil ook wel vrij hebben. dat nieuwe rooster komt mn keel nu al uit!!!
mr ff back to the point.

je verhaaltje is enorm leuk! je voegt er echt heel subtiel trekjes van Bill en Tom in. sommige duidelijk andere niet. dat is pas goed
respect.

en gaa je nu snel liefteren?


Juliette
Juliette zei op 20 sep 2009 - 22:06:
3 oktober<33
(dat is een feestdag in mijn buurt dus dan ben ik vrij)
helaas is het deze jaar op een zaterdag en ben ik dus niet extra vrij.
Maar dat is even niet heel interessant
Leuk stuk<33
En dus snel door