Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Hobbit » nog niet voorbij » Bilbo zegt

nog niet voorbij

24 sep 2009 - 20:49

754

3

436



Bilbo zegt

Bilbo is terug in de gouw maar niet alles is nog verlopen hoe het moest verlopen

Bilbo zat in zijn luie stoel voor zijn deur een pijpje te roken. Later hoort hij geruis achter de struiken en opeens komt de Gabber uit de bosjes kruipen. Bilbo!!! : schreeuwde hij met een schrille stem. Waar was je? : zei De Gabber. Bilbo stond op en legt zijn pijp tussen zijn lippen, nam een trekje en zei toen: Haha beste gabber. Ik zal je allemaal vertellen waar ik ben geweest. Op een dag zat ik net zoals vandaag rustig op een stoel in de kille frisse morgen een pijpje te roken, waarop opeens een kille geruis achter de bomen komt. Een oude tovenaar stapten achter een boom aan en vertelden me van alles en nog wat. Later kwamen 13 kleine dikke dwergen achter hem aan. Ondertussen waneer Bilbo zijn verhaal vertelden zat de kleine Frodo en de kleine Sam gewisies naast hem geduldig te luisteren. Ik moest van Gandalf is een stapje uit de Gouw doen. Ik had helemaal geen zin, ik wilden de Gouw helemaal niet verlaten. Nouja toch deed ik het. Bilbo nam een trekje van zijn pijp en begon weer te vertellen. Ik liep met de parade mee achter Gandalf. Het leek net storm op zee met Heuvel af Heuvel op Heuvel af Heuvel op... Die oude man en de Dertien dwergen hadden helemaal geen last want ja Dwergen hebben groote voeten en lopen mijl naar mijl en wel meer dan dat ik doe, ik was toch zo arm, nou zo voelden ik me met me kleine mantel en een stokkie.

Niet lang daar na namen we een korten pauze in het bos waar op Gandalf verdween en ik overbleef met de dwergen. We hoorde geruis en geritsel. Opeens uit het niets kwamen er Monsters op ons af. We werden ontvoerd en mee genomen we waren zo bang dat we zelfs door hun meester werden aan gesproken. OOH DOE ONS GEEN PIJN, riepen we met zijn Veertienen. Niet kort daarna konden we ontsnappen aan deze gruwelijke monsters, alleen was nog niet voorbij. We werden onderschat door Drie Reusachtige wezens. Trollen! Wij zaten ingekrupelt in een hoekje te luisteren hoe ze ons zouden koken, braden en opeten, dit nam zoveel tijd in beslag toen de eerste ligt puntjes van de zon in de bomen te zien was en opeens BOEM!!!!! een groep kinderen en meerderen Hobbit's waren bij het verhaal komen luisteren, en Bilbo begon weer. De Trollen verandereden in steen... zo maar uit het niets. Toen we dachten dat het een tover trucje van Gandalf was stond hij uit het niets opeens achter een boom. ''Zo zo beste Bilbo. Je hebt bewezen dat je voor een avontuur geschikt bent, maar er komt nog meer dat zul je zien'' : zie Gandalf. Hij ging zitten op een steen en plukten aan zijn baard. ''Wat bedoel je met maar er komt nog meer?'' : zei Bilbo verbaast. ''dat zul je zien'' zei Gandalf met een wijze stem. Ondertussen zat Bilbo rustig te vertellen tot meer kleineren en ouderen hobbitsen bij kwamen. Hij stopten en dacht na en zei : Kom jongens we gaan naar binnen dan zet ik een kop thee voor iedereen en voor de kleineren een lekker bakje ijs met aardbijen en slagroom. De kinderen juigde en liepen allemaal met Bilbo mee in zijn huisje. Tot aan de gang en keuken zaten ze met heel veel Hobbits geduldig te luisteren en aan hun thee of ijsje te lurken. Hé waar was ik ook alweer? oja ik weet het weer. Bilbo begon weer te vertellen maar dit keer in de kamer met de haard.

We waren weer met zijn alle opstap gegaan en dit keer kwamen we bij een kaal en eenzaam heuveltje en helemaal niks te zien. Toen Gandalf zei dat we zouden wachten viel ik in een put. Ik rolden en rolden naar beneden, tot dat ik op een stuk zachtigen modder kwam. Het was stil en donker en opeens hoor ik "Oh Lieveling... Gollem Gollem!!! Oh mijn lieveling.... Waars sben je???'' Bilbo sloop over de grond en zag toen iets ronds op de stenen liggen. Wat doet zo mooien sieraad in een eenzaam donker grot. ''RGAAAAHGGGG!!!'' Bilbo schrok en viel achter over en de ring vloog in de lucht, het draaiden en draaiden en toen POEF!!! Hij was verdwenen, toen Bilbo de ring uit deed zag hij dat het van goud was. Toen Bilbo opeens hoorden dat het geritsel steeds dichter bij kwam, stopten hij de ring snel in een van de zakjes in zijn jas, en kroop toen tegen een steen aan.


Reacties:


timothy
timothy zei op 11 jan 2014 - 16:28:
leuk geschreven, als ik een tip mag geven, hij is aan het vertellen over zigzelf, in plaats van 'bilbo' (als hij verteld) zou ik 'ik' gebruiken, het is geen kritiek, gewoon een tip.


LadyLondon
LadyLondon zei op 25 sep 2009 - 8:52:
oehh leuk geschreven!!
;3


Faramir
Faramir zei op 23 sep 2009 - 21:07:
Geweldig stukje Vinnie