Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd » Opdracht 2. Geluk

Schrijfwedstrijd

30 sep 2009 - 20:58

319

4

394



Opdracht 2. Geluk

Wetenschappers hebben mij al proberen te onderzoeken. Wanneer kom ik voor? Kun je dat tijdstip berekenen? Waarom kom ik voor als ze het niet vragen en ben ik er niet als ze mij nodig hebben? Ik geef eerlijk toe, na al die tijd weet ik het zelf ook nog niet. Ja, je leest het goed: ik ben er altijd al geweest. Vroeger, zelfs nu nog, wisten de mensen niet hoe ze mij moesten interpreteren. Ze maakten van mij een god, één persoon. Knoop het goed in je oren, ik ben niet samen te vatten in een persoon. Ik kan in alle vormen verschijnen.
Soms ben ik het getal op een BINGO kaartje, soms de regen in Sierra Leonie. Ook de ingeving van een schrijver voor een kaskraker, of een goede oogst in India ben ik. Door de jaren heen hebben ze een beeld van mij gekregen en hebben ze mij proberen voor te stellen met woorden. In het woordenboek is mijn verklaring: ‘een gunstige loop van omstandigheden, voorspoed die iemand zonder eigen toedoen te beurt valt.’ Ze hebben grotendeels gelijk, maar ze vergeten één groot detail. Ik zorg niet altijd voor rozengeur en maneschijn. Ik veroorzaak ook woeste oorlogen met tranen en verdriet, oorlogen waar bloed giet als de regen in België. Oorlog, omdat mensen denken dat ik meer voor kom bij anderen dan bij hun. Maar laat ik je een geheimpje vertellen: ik kom bij iedereen even veel voor. Heb toch soms het gevoel dat ik je in de steek laat? Probeer dan mijn oorsprong te vinden, want geloof het of niet:
Geluk ligt in de eerste plaats bij jezelf.


Ik wist niet goed hoe ik het moest interpreteren. Geluk kun je op zoveel manieren bekijken. Op de 'wat een geluk heb je gehad' manier, of op de manier 'wat een geluk dat ik jou heb'.
En er zijn een stuk of 150 woorden te weinig, ik schaam mij :x


Reacties:


DreamWriter
DreamWriter zei op 1 mei 2010 - 15:49:
Miih.
Ik ben altijd al fan geweest van personificatie.
En van geluk.

En van Ari.

Zoef


AnotherZero
AnotherZero zei op 2 okt 2009 - 23:04:
ITOLDYOU -puhface


xNadezhda zei op 1 okt 2009 - 10:55:
Arii!
Ik zei toch al dat het prachtig is!
Jij moet niet onzeker zijn, want het is ECHT ECHT heel mooi, en dat meen ik, ik lieg niet!
Ik houd van jouw schrijven, en jij wordt er vast niet uitgegooid, en...
Gott, ik weet gewoon nog niet wat te zeggen, lieve Arii, je hebt mij overhoop gegooid door jouw prachtige inzending <3



AnotherZero
AnotherZero zei op 30 sep 2009 - 22:01:
oh joh ariadne
misschien is het wel kort
maar dat maakt het niet minder prachtig<3