Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » De Elementen - De aardleerling - » Hoofdstuk 13: Een bespiedend oog

De Elementen - De aardleerling -

12 sep 2010 - 19:23

734

0

240



Hoofdstuk 13: Een bespiedend oog

Na enkele dagen reizen vind Kuro dat dit te traag gaat. Wanneer ze voor de 5de keer hun kampplaats opzetten en Kuro Liria voorziet van een bakje haver besluit hij om iets erover te zeggen tegen Jako. Jako heeft net een vuurtje gemaakt en zit naar zijn creatie te kijken terwijl hij een hap van zijn boterham neemt die hij uit de voedseltas heeft genomen.
‘Misschien moeten we ook reizen wanneer het nacht is!’ Zegt Kuro wanneer hij naast Jako neerzit. Jako stopt met eten en kijkt hem aan.
‘Dat lijkt me echt geen goed idee, het kan gevaarlijk zijn ‘s nachts!’
‘Maar Jako, ik ben de Verlichte! Als ik je niet kan beschermen kan niemand dat!’
‘Maar je beheerst nog niet alle elementen, je bent ook nog maar 14!’
Kuro ziet dat hij zijn gelijk niet kan halen en besluit om er Lira bij te betrekken.
‘Maar Jako’ Zegt Kuro opnieuw wanneer Jako bezig is met zijn slaapzak uit te halen, ‘We reizen op Liria het snelste paard in de wereld, niemand kan ons inhalen!’
Jako kijkt met kleine ogen naar Kuro, Kuro weet dat hij vermoeid is en dat hij behoefte heeft aan een bed. Langzaam knikt hij naar Kuro: ‘Oke het is goed! Maar vanavond niet meer, ik wil echt even slapen. Hou jij de wacht?’
Kuro die opperblij is met zijn overwinning stemt toe. Ook Liria legt zich naast Jako en doet haar ogen dicht. Kuro besluit om ze allemaal wat beter te beschermen en maakt een stampende beweging met zijn voeten zodat er rond Liria, Jako , het kampvuur en zichzelf een aarde muur komt, alleen een klein stukje blijft open. En daar houdt Kuro de wacht. Hij haalt een stoffig boek uit zijn rugzak, het is zijn leerboek van Magie(Het boek der Magiërs). Hij kijkt naar de inhoudstafel en leest even wat hij morgen tijdens de rit kan lezen, Jako zal morgen Liria berijden en zo kan Kuro ondertussen een boek lezen. Na de inhoudstafel te hebben bekeken, kijkt hij even rondom zich. Er dreigt geen gevaar. Door een plotse vlaag van oververmoeidheid dut Kuro in met het boek in zijn handen. Alles is rustig… behalve een oog die door een struik loert naar de slaapplaats van Kuro…

Wanneer Kuro zijn ogen weer opent ziet hij Jako voor hem staan?
‘Ha, die slaapkop? Lekker geslapen? Je moest wel de wacht houden!’
Kuro mompelt iets en sluipt naar zijn slaapzak,hij heeft slecht gelegen en nu doet zijn rug pijn.
‘Dat komt ervan als je niet wakker blijft.’Pest Jako.
‘Maar ik moet toegeven die aarden muur is wel een prachti idee! Het heeft ons vuur een hele nacht aan gehouden.’ Zegt Jako om toch iets positief over zijn lippen te krijgen. Ook nu voelt Kuro alsof er iets niet klopt, gisteren nacht had hij dit ook maar hij wist toen dat alles veilig was. ‘Het zal wel niets zijn.’ Denkt hij.
Opnieuw zetten Kuro, Jako en het paard Liria hun tocht verder. Jako aan de teugels en Kuro die begint aan zijn eigen tocht door het boek der Magiërs. Hij leest het boek, pagina per pagina, zin per zin, woordje per woordje… letter per letter. Kuro is zo gefocust op zijn boek dat hij al hetgeen dat rond hem afspeelt vergeet. Hij vergeet dat hij op een paard zit. Hij vergeet dat hij op een gevaarlijke tocht is. Hij vergeet alles. Alleen de bladzijden van zijn boek, daarop is hij gefocust. Alleen dat kan hem nog iets schelen.
Kuro hoort een scherp geluid door zijn hoofd vliegen. Het is Jako, hij slaakt een kreet van angst. Uit een struik valt een net op Jako. Meteen probeert Jako zijn sturing uit, maar door het net wordt zijn stuurkracht van hem afgenomen. Langzaam dringt het geluid, de hulpkreet van Jako door tot in de hersenen van Kuro , Kuro trekt zich met alle kracht weg van het boek en beseft te laat wat er gebeurd is. Voor hem ligt Jako onder een net. Ook Liria zit aan een paar stevige touwen vast. Kuro probeert zich te verdedigen tegen een vijand die hij niet ziet. Hij maakt een muur. In zijn gedachten is de muur enkele boogscheuten hoog, wanneer Kuro zijn ogen opent is er geen muur wel een put. Hij zit midden in de put samen met Jako en Liria. Aan de top van van de put staan 3 gemaskerde mannen, ze lijken op ninja’s.
Uit een emmer komt een rare geur , alles wordt zwart voor Kuro’s ogen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.