Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfuitdaging » ♡ ~ [Thema: Humor] ~ Niet grappig

Schrijfuitdaging

21 dec 2014 - 16:07

990

8

591



♡ ~ [Thema: Humor] ~ Niet grappig

Hij snapte niet dat niemand het snapte. Al meerdere malen had hij het uitgebreid uitgelegd, maar elke keer weer gooiden ze verwijten naar hem toe. Negatieve dingen, zoals dat hij een pestkop was, dat hij de jongen pijn had gedaan. Dat hij zijn beste vriend voor schut had gezet. Elke keer weer en hij snapte niet waarom. Het was grappig, hilarisch zelfs en er was niemand die dat in wilde zien.
Zuchtend haalde Zayn een hand door zijn zwarte haren, terwijl hij naar zichzelf in de spiegel keek. Door de lichte uitstraling van de wit betegelde badkamer leek zijn huid donkerder dan anders, waardoor zijn hazelnoot bruine ogen nog beter naar voren kwamen. Zachtjes liet hij zijn vingers over de donkere, sierlijke lijnen van de tatoeage die zijn sleutelbeen bedekte gaan en na minstens een jaar was hij nog steeds blij met het resultaat. Hij controleerde zijn haar nog één keer en wilde toen de badkamer verlaten – maar hij werd gehinderd door iemand anders die binnenkwam.
“Oh – was je bezig?” vroeg de jongen, waarop Zayn zijn hoofd schudde. Stilletjes keek hij hoe zijn beste vriend de deur dichtdeed, naar de wastafel liep en de kraan opendraaide. Het koude water stroomde zachtjes naar beneden en in één soepele beweging plensde hij het in zijn gezicht. Op zijn hoede liep Zayn achteruit naar de deur om alsnog snel de badkamer te verlaten, maar net op het moment dat hij zich omdraaide om de deur open te doen, hield de stem hem tegen.
“Ik moet wel bekennen, Zayn, dat ik teleurgesteld in je ben.” De donkere jongen zuchtte, wist dat hij nu niet meer onder de confrontatie uit kon komen en draaide zich langzaam om. Hij keek op naar de grijsblauwe ogen van zijn beste vriend en voelde langzaam zijn zenuwen opkomen.
“Hoe vaak heb ik gezegd dat het niet waar is? Hoe vaak heb ik je verteld dat ik het niet leuk vind als je het erover hebt met anderen? En nu…” De spreker schudde zijn hoofd, terwijl hij zijn gezicht droogde met een donkerblauwe handdoek.
“Louis, ik kan-“
“Nee, Zayn. Dat kan je niet. Je hebt het volgens mij al duizend keer uitgelegd, duizend keer verteld in welk opzicht jij die actie humor vond, maar er is niemand die je begrijpt. En oh – dat maakt me ook nog niet eens uit.” Louis hing de handdoek terug op het haakje naast de wastafel en draaide zich weer zich om naar Zayn. “Het doet me vooral pijn dat je het hebt gedaan terwijl ik zo vaak heb gezegd dat het A: niet waar is en B: ik het niet leuk vind als je het er met anderen over hebt.” Zayn zag hoe Louis’ lip begon te trillen, maar de jongen hield zich sterk. Hij ging niet toegeven dat het hem pijn deed om te zien hoe zijn grap Louis had geraakt, want hij wist dat het een leuke was. Daarbij wist hij ook dat hij gelijk had, of Louis nou wilde of niet. Diep van binnen vond hij het echt wel leuk.
Maar toch nam dat niet weg dat hij zijn hart voelde samenknijpen bij het zien van Louis’ gezichtsuitdrukking.
“Zayn, ik wil graag één ding van je weten,” zei de jongen vervolgens, terwijl hij zijn handen in de zakken van zijn lichtbruine pantalon stak en zijn ogen neersloeg.
“Wat dan?” vroeg Zayn voorzichtig, terwijl hij naar Louis bleef kijken.
“Heb je het gedaan zodat je niet meer de enige bent? Heb je het gedaan omdat jij je schaamt, of omdat je niet alleen wilt zijn? Omdat je niet de enige wilt zijn die uit is gekomen voor zijn homoseksualiteit?” Zayn beet op zijn lip en schudde zijn hoofd, terwijl hij probeerde om het dubbele gevoel dat hij kreeg opzij te zetten.
“Nee, Louis. Ik vond het gewoon een leuke grap,” antwoordde hij zo toonvast mogelijk. Louis keek op en de blik die Zayn ving deed hem meer pijn dan hij ooit had kunnen voorspellen.
“Dan ben je nog egoïstischer dan ik ooit had gedacht. Misschien moet ik dat dan maar op Twitter zetten, zou wel grappig zijn, toch?” Louis’ glimlachte sarcastisch, maar de ondertoon van zijn stem verraadde zijn verdriet. Zonder nog wat te zeggen liep hij langs Zayn heen de badkamer uit, waarbij hij de deur met een klap dicht liet vallen.
“Misschien wel,” fluisterde Zayn zodra Louis weg was.
En misschien was het ook wel grappig. Misschien zouden alle fans denken dat ze weer de zoveelste grappige Twitter strijd hadden. Zayn tweet iets over Louis, Louis tweet iets over Zayn, Liam iets over Niall en Harry weer iets over Liam. Zo ging het door, elke keer weer. Ja, dat zou grappig zijn. Goede humor.
Maar misschien was hij dit keer dan toch iets te ver gegaan. Ja, Louis en hij hadden recent en stiekem meerdere malen gekust en ja, Zayn wist zeker dat Louis ook op jongens viel. Hij wilde het zelf niet toegeven, maar na hun eerste kus wist Zayn wel beter. Ook wist hij dat Louis zich waarschijnlijk schaamde en dat hij er niet voor uit durfde te komen, of dat hij bang was voor hun management. Maar toch, elke keer als hij en Louis met zijn tweeën waren, maakte de jongen zelf grappen erover. Louis zelf, elke keer weer en het leek Zayn gewoon leuk om één van die grapjes op Twitter te zetten. Gewoon een citaat, iets dat Louis zou beschouwen als inside joke en waar de fans weer helemaal gek van zouden worden. Hij had er zelfs een plaatje bijgezet, één waarop een regenboog en een pot goud te zien waren.
Man, het was verdomme gewoon een grapje geweest. Gewoon iets leuks, iets tussen hem en Louis en de fans. En nu?
Nu stond hij zelf in de badkamer verwoed zijn tranen weg te knipperen omdat hij zijn beste vriend pijn had gedaan met iets dat hij beschouwde als een grapje. Een simpel, leuk grapje.
Nou. Wat een humor.


Reacties:

1 2

Rebella
Rebella zei op 7 maart 2015 - 17:18:

Nou ben ik wel benieuwd wat dat citaat was...
Desondanks echt een goed hoofdstuk!
Ik was er meer 'in' dan ik gedacht had.


Chayenne
Chayenne zei op 11 jan 2015 - 18:53:
Damn That's sad. Also i like Zayn&Louis ^^ En dit lijkt me inderdaad precies iets dat Zayn zou doen. So yea. Basicly its just awesome.
Maar damn, sad Pour Zayn
Eigen schuld tho.

-Ik heb drie smileys in deze comment. What-


Hermelien
Hermelien zei op 28 dec 2014 - 12:38:
I fully agree met Narcissa,

No matter what we normaal ook lezen.
Jij schrijft het op een manier waardoor het iedereen aanspreekt.
Met die heerlijke beschrijvingen,
en gewoon jij schrijft op topniveau honeypie.

Klaar om die bestseller te gaan starten!

Kus


narcissa
narcissa zei op 21 dec 2014 - 22:05:
Ik heb echt helemaal niets met 1D. Maar jij kunt zo leuk schrijven dat ik dacht. Ik zet mijn haat aan 1D even op zij en ga het toch lezen. En daar heb ik geen spijt van. Man wat kan je schrijven. Ik heb zelfs ee beetje medelijden met Louis ( zo heette hij toch?)
Toppie!!


ChantiXAMX
ChantiXAMX zei op 21 dec 2014 - 18:20:
sad but so beautiful