Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Kronieken van Narnia » A place called Narnia, You Said? » The Fight After The fight...

A place called Narnia, You Said?

21 feb 2009 - 17:38

649

3

312



The Fight After The fight...

Oehh dit is nieuw xD WillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBenWillBen -Geobsedeerd kind-

‘Wat was dat in godsnaam?’ Zijn stem druipt van de verbazing, maar ik kan hem alleen maar vaag aan kijken en zwaar ademen. ‘Ik heb geen idee,’ antwoord ik eerlijk als ik mijn adem teruggevonden heb. ‘ik heb écht geen idee,’ Op dat moment komt Luïwé aangalopperen op Sí¹rion. Hoe ze hem in vredesnaam zover gekregen heeft is voor mij één groot raadsel. Ik mocht hem alleen berijden omdat het regende en waarschijnlijk als ik straks les van hem krijg. Ik heb nu al medelijden met mijn kont. Caspian en ik kijken verbaasd en onder de indruk naar Luïwé, die op haar beurt met een vlammende woede in haar ogen naar mij kijkt. Ik vraag me af wat ik nu weer misdaan heb. Ze gedraagt zich al een overbezorgde kleuterjuf en dat maakt me groen en geel van ergernis. Ze springt van Sí¹rions rug af waarop het paard een paar stappen achteruit doet. Hij heeft de bui ook al zien hangen. Verdomd slim beest…





‘Nu komt het,’ fluister ik meer tegen mezelf dan tegen Caspian, als Luïwé op ons af komt gestapt. ‘Aya,’ zegt ze met een ijzige stem en een kalmte die me de stuipen op het lijf jaagt, ‘Ben jij dom?’ Ik trek honend mijn wenkbrauw op maar reageer verder niet. Ze lijkt het niet te verwachten, want direct draait ze zich naar Caspian, die er heel wat minder in slaagt om zijn angst te verbergen. Moest ze niet zo imposant en vervaarlijk geweest zijn, zou hij gegarandeerd de benen hebben genomen.

‘En Caspian,’ Ze nam zelf de moeite niet om hem met koning of prins aan te spreken, zoals de rest van legertje dat doet. ‘Ben jij achterlijk?’ Hij spert zijn neusgaten open en kijkt naar de grond met zoveel adoratie dat ik denk dat hij vurig wenst dat hij er in kon kruipen. ‘Komt er nog een punt of had je gewoon zin om ons zelfvertrouwen de grond in de duwen?’ wil ik weten. Als ik een aura heb, dan ziet het vast gifgroen van de valsheid.



Een fractie van een seconde kijkt ze me en dan barst de storm los. ‘Jullie twee zijn volkomen onverantwoordelijk!’ schreeuwt ze met ogen die gloeien als kolen en een stem die ons om de oren slaat als een vader bij zijn ongehoorzame zoon. ‘Wat hadden jullie gedaan, als jullie elkaar verwond hadden? Je had haar kunnen doden Caspian! En jij, ik weet niet wat dat met jou is, maar jij bent duidelijk ook in staat om schade aan te richten,’ Ze spreekt over me alsof ze het over een hondsdolle vos heeft. Snel onschadelijk te maken, maar toch gevaarlijk als je hem uit zijn tent lokt.



‘We hebben jullie allebei hard nodig, voor het geval jullie dat nog niet door hebben!’ Ik voel dat de opstandigheid zich op z’n gemakje meester maakt over mijn verstand. ‘Wat wil je dan dat we doen? Ik moet een heleboel spul leren op één piepklein weekje,’ tier ik op mijn beurt, terwijl Caspian zachtjes in de richting van Sí¹rion weg schuifelt. ‘Het spijt me als jij dat anders gezien had, maar we kunnen niet van niveau nul beginnen, daar hebben we nu eenmaal de tijd niet voor! En ik ben het zat dat je me als een overmaatse kleuter behandeld, ik ben zestien en ik kan beter voor mezelf zorgen dan ik eigenlijk zou willen.’ vervolg ik naar mijn jeugd op straat verwijzend. ‘Ik ben misschien niet van de mooiste of de actiefste en ik ben niet altijd even vriendelijk maar ik ben sterk genoeg om op mijn eigen benen te staan! ’ Ik draai me woedend op en been richting de Aslanberg. ‘Zowel mentaal als fysiek!’ krijs ik er nog achterna.



Tot mijn groot genoegen zie ik uit mijn ooghoeken dat Luïwé helemaal verbouwereerd en uit het veld geslagen is door mijn uitbarsting en ook dat Caspian ongeveer even groot als Rippertjiep lijkt. Mannen!


Reacties:


Laine
Laine zei op 23 feb 2009 - 21:34:
Go Aya!
Go Aya!
Go Aya!
Echt geweldig!


achiestalker
achiestalker zei op 23 feb 2009 - 18:45:
Geweldig <3


WhippedCream
WhippedCream zei op 21 feb 2009 - 20:05:
mooi! lachte me echt dood.. sorry mag niet lachen als er mensen een preek krijgen maar dat is een dom automatische van moi, waardoor ik best wel vaak een boze blik krijg.. moet btw ook lachen als ik er zelf een krijg
maar op de manier waarop je het beschrijft.. ZO geweldig!