Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » The life of Remus. » Hoofdstuk 1. Een nieuwe start.

The life of Remus.

25 sep 2012 - 14:33

469

2

293



Hoofdstuk 1. Een nieuwe start.

Hopelijk vind je het verhaal leuk! Veel plezier met lezen! PS. Elk hoofdstuk is Remus een jaar ouder. Nu is hij 7, volgend hoofdstuk dan weer 8, dan weer 9, enz.

12 januari 1967, Manchester. (Thuis bij Remus)

Nog vroeg in de ochtend gaat er in een van de huizen in de Prycilstreet het licht aan.

Het is kleine Remus die zijn bureaulamp aanzet om te gaan lezen.

Remus was al van kleins af aan gefascineert door boeken over heksen en tovenaars. En al helemaal nadat zijn moeder hem verteld had dat zijn vader ook zo'n tovenaar was.

Remus was heel blij toen hij dat hoorde. ZIJN vader was een tovenaar, welk kind kon dat nou vertellen tegen vrienden? Nee echt niemand, alleen hij.

Alleen wilde zijn moeder niet dat hij erover praatte. Volgens haar was het een geheim en een tijd die ze achter zich moest laten.

Zijn moeder had hem ook nooit veel verteld over zijn vader, alleen dat hij op een dag verdwenen was. Hele politiecorpsen uit alle steden kwamen zoeken naar zijn vader. Maar weg was hij. Gewoon 'pats boem' verdwenen.

Remus had zijn vader eigenlijk nog nooit gezien. Zijn moeder had geen foto, en hij was 2 toen hij wegging.

Niet dat hij hem daarom niet mistte. Hij mistte zijn vader zo erg! Soms had hij er zelfs nachtmerries over dat hij een onbekende man met een puntmuts op, zag wegrennen voor groene en rode flitsen en dat hij dan uiteindelijk de rare maar hem nu al bekende woorden 'Avada Kedavra' uitsprak.

Remus wiste niet wat dat betekende, maar aan de puntmuts te zien, kon het zijn vader zijn of een andere tovenaar, tenminste als er wel nog meer tovenaars waren, misschien was zijn vader wel de enige!


Al vaak had hij al aan zijn moeder gevraagd of hij dan ook een tovenaar zou kunnen zijn, maar zijn moeder begon dan aan een ander onderwerp, alsof dit onderwerp niet ten sprake mocht komen of dat ze er gewoon geen zin in had.

Met de gedachte dat hij misschien ook een tovenaar kon zijn liep hij naar beneden, naar zijn moeder. Die hem had geroepen voor het ontbijt, dat ze normaal altijd een uur later klaar had staan, maar volgens haar was het vandaag een speciale dag.

Veel speciale dagen kwamen er in het jaar niet voor bij Remus. Zijn verjaardag werd erg klein gevierd en soms, maar dan ook heel soms, kwam ook Kerstmis voorbij. Niet vaak, want zijn moeder was zoals je het noemde niet echt rijk.

Remus liep naar beneden en zag daar zijn moeder zitten. Zijn moeder met haar rode haren, blauwe ogen en haar zomersproeten, Remus vond zijn moeder de leukste vrouw op die er bestond, als ik maar met mama kon trouwen, dan was ik echt gelukkig! Dacht Remus dan ook vaak.
Remus ging aan de tafel zitten en keek naar zijn moeder die er glimlachend bij zat.

“Mama, waarom ben je zo blij?”ť

“Nou Remus, jij en ik gaan verhuizen naar London.”ť


Reacties:


Pearly
Pearly zei op 25 sep 2012 - 18:00:
Dankje, het tweede hoofdstuk staat er ook al op.


Rue
Rue zei op 25 sep 2012 - 17:37:
Sorry dat ik zo laar reageer, maar het is zeer mooi!