Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Harry Potter One-shots » Breath of Fresh Air

Harry Potter One-shots

24 juni 2013 - 15:18

614

4

351



Breath of Fresh Air

Voor Rebella. Omdat je om een Ginny One-Shot gevraagd heb. Honderd jaar geleden. Sorry. x

‘Waar is Ginny?’ vroeg Molly Wemel aan haar zoon Fred, op een zonnige ochtend in april. ‘Geen idee, op haar kamer misschien?’ antwoordde hij, schouderophalend. Molly mompelde iets en begon het wasgoed op te rapen en in een mand te stoppen.

Ondertussen sloop een klein roodharig meisje van zeven jaar door de rood gebloemde struiken in haar tuin. Half gebukt baande ze zich een weg door de takken en de bladeren, tot ze niet meer zichtbaar was vanaf het keukenraam. Ze sprong uit de bosjes, schudde wat takjes uit haar haar en ging weer rechtop lopen, richting het bezemschuurtje dat in een hoekje van de tuin stond.
Ze stak haar tengere vingertjes door het gat waar ooit een deurkruk had gezeten, maar die er nu, net als de verf, af was gevallen. Met een vertrouwd geluid van oud, krakend hout, ging de deur open. Toen de lichtstraal die door de kier van het deurtje gluurde over de grond gleed, kropen er verschillende spinnen verschrikt uit hun schuilplaats. Het deed Ginny niets, ze was al lang niet meer bang voor spinnen.
In het halfdonker tastte met haar handen naar de vormen waar ze naar op zoek was. De meeste spullen van de Wemels hadden geen vaste plaats, dus zuchtte Ginny en wachtte ze tot haar ogen wat meer gewend waren.
Na een minuutje turen zag ze iets langwerpigs tegen de muur staan. Struikelend over een lekkende emmer liep ze naar de bezems toe, terwijl ze voelde welke bezem ze vandaag moest hebben. Haar hand sloot om het koele, gladde hout, dat was afgesleten in de vele jaren waarin de bezem nu al gebruikt werd.
Zo snel als mogelijk was zonder al te veel lawaai te maken, glipte Ginny het kleine schuurtje uit.
Op de weg naar hun beschutte, kleine weiland op de heuvel, waar ze onzichtbaar was voor de zoekende ogen van haar familie en Dreuzels uit het dorp, keek ze om de vier stappen achter zich. Al bijna een jaar lang had ze rondgevlogen op de bezems van haar broers, zonder dat er iemand achter was gekomen. Dat wilde ze graag zo houden. Ze genoot intens van de frisse wind door haar haren, de wind die over haar gezicht striemde terwijl ze door de lucht schoot. De koele smaak die de wind had als ze haar mond een beetje open hield, het idee dat de vredige ochtend nog een hele dag te bieden had, vol met mogelijkheden.

In het weiland, waar het gras loom heen en weer waaide door het zachte briesje dat er stond, snoof ze de vrije buitenlucht op. Ze zwaaide haar been over de steel en zette haar voeten stevig in het gras. Ze sloot de vingers van beide handen om de steel en ze zette af tegen de zachte grond.
De wind floot in haar oren en striemde haar gezicht. Ginny vond het heerlijk. Al sinds ze voor het eerst op een bezem had gezeten, was het haar grootste droom om ooit echte Zwerkbalwedstrijden te spelen. Nog nooit had ze die droom hardop uitgesproken, in de angst dat haar broers haar zouden plagen, of zouden raden dat ze hun bezems wel eens ongevraagd leende. De lastige vragen die daarop zouden kunnen volgen, wilde ze hoe dan ook vermijden.
Ginny vloog zo vaak ze kon, om net ze goed te worden als de spelers uit haar favoriete team, de Hollyhead Harpies, waarvan ze een splinternieuw poster had hangen op haar kamertje.
De gedachte dat zij misschien ooit tussen hen zou vliegen, één van hen zou zijn, toverde een glimlach op haar gezichtje.
Ze boog zich voorover om de bezem aan te sporen, en suisde nog even extra hard door de lucht, genietend.


Reacties:


Azula
Azula zei op 27 juni 2013 - 10:44:
Ach, zo ontzettend lief.<3
Je kan nog altijd super schrijven hoor chickie.(:


Hermelien
Hermelien zei op 24 juni 2013 - 22:41:
Als jij mij goed vind mag dan wel even serieus zeggen dat ik hetzelfde over jou denk ;o
Ik heb maanden niets meer kunnen lezen omdat alles hier op ff mijn genre niet was.. En nu heb ik eindelijk weer wat leesvoer gekregen die de moeite waard is! Gewoon géweldig! Je voelde de vrijheid en de wind zich al om je heen krullen tijdens het lezen.
Keep on writing girl!
You got some skills

Drink up my hearties
xoxo


Rue
Rue zei op 24 juni 2013 - 16:02:
The hell,
dit is echt pure kunst!
Prachtig!


Rebella
Rebella zei op 24 juni 2013 - 16:00:
Echt dit is zo...
Wauw!
Hier merk ik niks van je schrijfersdipje
Het is echt goed!
Love it!
x