Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Stand Alones » 22~De wereld rond in 400 shows en een paar simpele reizen{Winnaar Juli}

Stand Alones

5 jan 2015 - 19:53

676

3

763



22~De wereld rond in 400 shows en een paar simpele reizen{Winnaar Juli}

Zijn beroep vond hij altijd geweldig. De fans, zijn vrienden, de muziek. Maar een ding vond hij het allerleukst aan dit beroep, deze levensstijl. En dat was het reizen. Hij had er altijd van gedroomd om de wereld rond te reizen, om de meest bijzondere landen te bezoeken. Landen waar hij nog nooit was geweest. Landen waarvan hij dacht dat hij er nooit zou komen.

De blondharige jongen had nooit gedacht dat hij zo ver zou komen met zijn stem. Alles begon als een grap, hij maakt een cover en plaatste die op Youtube, roze boxen op de achtergrond, een gitaar in zijn hand. Please don’t go, dat was het eerste nummer dat hij had gezongen. En van daaruit was alles gegroeid. Er kwamen twee jongens bij, Calum en Michael, en later nog een jongen, Ashton. Hun eerste optreden was in een kleine bar, met misschien maximaal twintig mensen. En dat was slechts het begin van zijn droom.

Niet snel na dat optreden, vloog hij naar Nieuw-Zeeland. De eerste reis naar het buitenland. De jongen vond het geweldig. ‘Luke, jongen, kwijl het raam niet onder.’ De jongen stuurde Calum een dodelijke blik, en de Kiwi lachte.
‘Kijk naar de wolken! Het lijken wel suikerspinnen!’ Ashton, de oudste jongen, drukte zijn neus tegen het raam en staarde naar de wolken die onder het vliegtuig door trokken. Zijn paarse shirt kleefde aan zijn lichaam, mede veroorzaakt door de warmte in de cabine, en zijn bruine haar plakte aan zijn voorhoofd. ‘Ik reis met een stel kleuters, ik zweer het je,’ mompelde een andere jongen.
‘Michael, doe nou niet alsof je niet geïnteresseerd bent.’ De jongen lachte.
‘Pfft haha pfft haha pftt haha. Oke dan. Ik loog.’ Toen drukte Michael zijn neus weer tegen het raam en keken alle vier de jongens verwondert naar het schouwspel onder zich.

Al snel worden de jongens ontdekt door Louis Tomlinson, lid van de boyband One Direction. Na kort overleg wordt besloten dat de jongens, 5 Seconds of Summer genaamd, mee gaan op tour. En dus reizen ze. En reizen ze. En reizen ze. Luke ziet landen waarvan hij alleen nog maar gehoord had. Amerika, Engeland, Ierland. Al deze landen zag hij terwijl hij deed wat hij het leukste vond. Zingen en gitaar spelen.

Ook bij de derde tour van boyband One Direction, ging 5sauce (zoals je het uitspreekt) mee. Ze reizen naar Portugal, Duitsland, Nederland, Frankrijk. Nog meer landen waar Luke alleen maar van gehoord had, nog meer landen waar hij eindelijk echt naar toe kon. Datzelfde jaar reisden ze ook als band, met hun eigen tour, door Europa. Ze gingen naar Italië, Engeland, Ierland. Nieuwe, maar ook oude landen bezocht Luke opnieuw. Nog nooit had hij zoveel gereisd, nog nooit had hij zoveel plezier in zijn leven.

Later deden ze nog een tour en bezochten ze ook China, Japan, Rusland, de Filipijnen. Luke reisde de wereld rond en al die tijd kon hij doen wat hij het liefste deed. Zingen en muziek maken met zijn beste maten. Maar hij wist, wist dat dit niet voor eeuwig zou kunnen doorgaan.
Daarom was het ook geen schok voor hem toen de band uit elkaar ging. Natuurlijk, ze bleven vrienden, maar de band was verleden tijd. En dus ging Luke alleen verder. Reisde hij nog meer, naar Afrika en Antarctica. Naar Groenland en de Noordpool. Hij reisde totdat hij niet meer reizen kon, totdat hij alle landen had gezien.

En nu zijn we hier. Luke is tachtig, zijn ooit blonde haar is nu grijs en dun. De lippen die ooit een lip ring droegen, zijn nu droog en bevrijd van hun metaal. Zijn ooit delicate handen zijn nu verweerd en gerimpeld. Maar Luke hoor je niet klagen, want hij heeft zijn droom waar gemaakt. Hij heeft herinneringen gemaakt, heeft boeken vol met prachtige foto’s en verhalen. De jongen heeft zakken vol met oude fanmail die hij het bewaren waard vond, heeft nog steeds zijn gitaar. Hij heeft gedaan wat niemand anders ooit heeft gedaan. Hij is de wereld rondgereisd. En dat in slechts 400 shows en een paar simpele reizen.


Reacties:


ChantiXAMX
ChantiXAMX zei op 5 aug 2014 - 18:21:
Woowww
Zo mooi geschreven!!!!!!
Gewoon super
-X-


Rebella
Rebella zei op 23 juli 2014 - 16:55:
Dit is behoorlijk awesome!
Heel mooi vorm gegeven!
Tegelijk een levensreis en een fysieke reis!
Goed gedaan!


LindjeX1DX
LindjeX1DX zei op 20 juli 2014 - 20:31:
Wauw..
Just wauw..
Echt super mooi geschreven!
Zo zou ik het nooit hebben gedaan, echt niet.
Super!!
-X-X-X-