Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Can i be saved (AF) » =Chapter XVI=

Can i be saved (AF)

26 aug 2014 - 7:48

1754

9

495



=Chapter XVI=

Image and video hosting by TinyPic

Ik loop de kamer uit naar de gang en kijk om me heen. Waar is Jake heen gegaan? Ik moet hem vertellen dat Zayn alleen een vriend is. Ik loop naar de liften en stap er ééntje in. Ik druk op het knopje van de begane grond en de liftdeuren sluiten zich weer. Beneden aangekomen gaan ze open en loop ik eruit. Ik loop naar de kantine, ik wil even wat drinken kopen, ik heb best wel dorst. Als ik een flesje cola heb gekocht zie ik Jake aan een tafeltje zitten. Het raakt hem echt dat Nola hier ligt. Ik loop naar hem toe en als ik achter hem sta haal ik diep adem en ga naast hem zitten. Hij kijkt op en glimlacht.
,,Hé.” zeg ik en glimlach terug.
,,Hé, waarom ben je naar beneden gegaan?” vraagt Jake en kijkt me wat verbaasd aan.
,,Ik wilde even cola halen.” Hij knikt en kijkt nerveus naar zijn handen.
,,Lindy?”
,,Ja
,,Mag ik je iets vragen?”
,,Natuurlijk, brand maar los.” Ik weet niet wat hij gaat zeggen, maar ik ga het hem hierna vertellen.
,,Vind jij...uhm...Zayn leuk?” Oké, dle vraag verwachtte ik niet. Wacht, nu kan ik het gelijk zeggen dat hij maar een vriend is.
,,Nee, Zayn is gewoon een vriend. Op de gang troostte hij me, maar ik vind hem niet leuk.” Ik zie een opluchting in zijn ogen en hij glimlacht. Is hij nou opgelucht dat ik Zayn niet leuk vind? Vind hij me leuk? ,,Vind jij iemand leuk?” Hij haalt zijn schouders op.
,,Ja, ik vind wel iemand leuk, maar zij vind mij vast niet leuk.” Ik voel even een knoop in mijn maag. Hij vind iemand anders leuk. Ik hoor er niet moeilijk over te voelen, maar toch doe ik het.
,,Misschien vind ze je wel leuk. Je moet haar gewoon een keer uitvragen.”
,,Denk je?”
,,Ja, ik ben een meisje en ik weet wat meisjes willen.” Hij moet ervan lachen en ik daarna ook. Als we uitgelachen zijn, sta ik op en schuif mijn stoel aan. ,,Ik moet gaan, terug naar mijn appartement.” Hij knikt en geeft me een knuffel. Ik voel een fijn gevoel in mijn buik. Ik zwai nog even en loop het ziekenhuis uit, richting mijn appartement.

=Jake=

Ik kijk uit het raam en zie Lindy weggaan. Ik moet haar voor de vierde keer uit vragen! Ik sta op en ren de gang op naar de uitgang. Als ik buiten sta, kijk ik om me heen. Hoe kan ze zo snel weg zijn?
,,Lindy?!” roep ik en ren naar de weg toe. Vanaf de weg kan je overal kijken. Als ik bij de weg kom, zie ik haar. Mijn hart maakt weer een sprongetje van geluk. Het enige wat ik denk is; ze vind Zayn niet leuk! Ik ren naar haar toe en hou haar tegen.
,,Hé.” zegt ze en glimlacht. Haar glimlacht laat me smelten.
,,Stel hé. Ik wil haar mee uit vragen, hoe vind je dit dan?” Even pak ik haar hand en kijk haar aan. ,,Ik vind je leuk en ik wil je leren kennen. Zou je met me uit willen?” Ze kijkt me aan en ik merk dat ze verlegen word. Waarom dan? Vind ze mij ook leuk?
,,Dat is toch lief gevraagd.” zegt ze dan.
,,Wat zou jij zeggen?”
,,Ja Jake, ik wil graag met je uit, maar...”
,,Dat is dan afgesproken. Dan haal ik je morgen om één uur op.” zeg ik. Ik draai me om en loop terug naar het ziekenhuis.

=Zayn=

Ik zit naast Nola. Eigenlijk kan ik er niet meer tegen, waarom word ze nou niet wakker? Wat houdt haar tegen? De doktoren zeggen dat ze over drie dagen wakker moet worden, maar ik geloof er niks van. Als ze nog leeft, had ze toch allang al een teken gegeven? Ik ga met mijn hand door mijn haar, ik kan het niet meer. Ik kan dit niet langer! Nola moet gewoon wakker worden! Ik kan hier onmogelijk blijven zitten en toe kijken. Ik sta op en loop naar het raam. De mensen buiten, beleven hun leven gewoon van dag tot dag, maar ik zit met mijn gedachten in het verleden. Voordat Nola in coma raakte. Ze was zo leuk. Was? Ze is zo leuk! Oh, kan ik dat haar maar vertellen! Ik draai me terug naar Nola.
,,Kijk nou hoe je hier ligt,” zeg ik en de tranen gaan over mijn wangen. Ik ga weer zitten en pak haar hand. ,,lieve Nola, laat me hier alsjeblieft niet alleen. Ontwaak alsjeblieft en word beter. De pijn, ik ga er kapot aan. Om jou zo te zien liggen, al drie weken lang, breekt me. Je ligt zo roerloos op dit ziekenhuisbed.” even slik ik. Normaal ben ik nooit zo emotioneel, kan je nagaan hoeveel ik van haar hou. ,,Wij hopen allemaal dat jij je ogen open doet. Ja, allemaal. Jake, Lindy, Harry, Liam, Louis, Niall en natuurlijk je lieve broertje Jonah. Je zult je vast afvragen hoe ik weet van je broertje, nou ik heb hem ontmoet, samen met je moeder kwam hij langs om je te zien. Ik heb zoveel woede in me, zoveel. Maar meer verdriet omdat jij hier zo bij ligt. Waarom moest dit jou overkomen? Het gevoel dat jij er straks misschien niet meer bent is onverdraaglijk. De laatste twee dagen heb ik zelfs niks gegeten, het lukt me gewoon niet te eten terwijl jij...” en weer ontsnappen de tranen uit mijn ogen.
,,Zayn, ik ben er.” De armen van Liam komen om me heen en hij trekt me even tegen zich aan. Liam is zo'n goede vriend. Ik zie Harry aankomen en ik weet nog steeds niet wat er met hem en Nola gebeurd is. Hij zegt elke keer; dat komt wel een andere keer, nu heb jij je aandacht voor Nola nodig. Nou nu dus niet. Ik wil het weten!
,,Harry wat is er tussen jou en Nola gebeurd? Waarom wist je van die tekening?” Even zie ik Harry schrikken.
,,Harry, je moet het hem vertellen.” Niall en Louis kijken hem nu ook aan en hij knikt.
,,Die tekening had ik gezien samen met Liam, we vroegen ernaar maar ze wilde het niet zeggen. Ik herkende haar meteen. Zayn, Nola heeft me gezoend.” Mijn ogen worden wat groter en ik sta op.
,,Wanneer?”
,,Iets meer dan een half jaar geleden.”
,,Waarom ben je nog met iets bezig wat meer dan een half jaar geleden gebeurd is? Ben je soms verliefd op haar?” ik zie dat hij rood word. Ja dus! ,,Zit jij achter haar aan?”
,,Nee, ik ben dan wel verliefd op haar, maar dat gaat wel over. Ik wil haar niet van je afpakken Zayn. Je moet wel weten dat ze bekend staat als de 'hoer' van New York.”
,,Ja, natuurlijk! En dan ben jij zeker haar pooier?” Liam grinnikt even.
,,Nee. Nola verleidde mij in de discotheek, voordat ze jou kende. Ze was samen met haar vriend Jake en ze vonden het heel normaal om te spelen met mijn gevoelens.”
,,Misschien is ze wel veranderd, maar dat weet jij niet want je was niet bij haar. Uhm wie wel? Oh ja ik!” ik weet niet wat ik heb en waarom ik zo boos word. Dat weet ik trouwens wel, hij heeft al die tijd niks gezegd terwijl we vrienden zijn.
,,Harry, je hebt er wel een beetje een puinhoop van gemaakt.” zegt Louis en schudt een beetje afkeurend zijn hoofd.
,,Ik kan er toch ook niks aan doen dat ik verliefd ben op de vriendin van Zayn.”
,,Laat maar jongens.” zeg ik. ,,Dit heeft toch geen zin. Nola heeft er niks aan en ze word toch niet wakker als wij ruzie maken.” ik ga weer naast haar zitten. Ik pak weer haar hand en kijk naar haar witte gezicht. ,,Nola, ik kan niet zonder jou, ik wil je niet kwijt. Zet alsjeblieft door en word wakker.” Ik wrijf met mijn duim over haar hand. Heeft het nog wel zin? Heeft het nog wel zin om te wachten tot ze wakker word? Word ze eigenlijk nog wel wakker?

=Lindy=

Verbaasd loop ik terug naar mijn appartement. Ik heb nog steeds het beeld van Jake in mijn hoofd toen hij voor me stond. Het gevoel wat in mijn lichaam kwam toen hij mijn hand vastpakte. Ik vind hem zo leuk en de vlinders vliegen elke keer weer wild door mijn buik. Wacht eens even! Hij vind iemand leuk en ik zei dat hij diegene mee uit moest vragen. Hij vroeg mij mee uit, wat trouwens al de vierde keer word, maar betekend dat dan dat Jake mij leuk vind? Mij? OMG! Dat is goed nieuws! Ik moet echt mijn best doen morgen, want ik wil hem morgen vertellen dat ik verliefd op hem ben. Ik vraag me af waar hij me mee naar toe neemt. Central Park? Die plek is gewoon magisch en ik wil mijn eerste zoen daar delen met hem. Ik wil zijn lippen op die van mij, zijn handen op mijn heupen of door mijn haar, zijn tong spelend met de mijne...Ik droom helemaal weg en stap de hal in bij mijn appartementencomplex. Kevin kijkt op vanachter de balie en glimlacht.
,,Wat is er met jou?” Ik loop blij naar hem toe.
,,Jake heeft me voor de vierde keer mee uit gevraagd!” roep ik hard.
,,Dat meen je niet?!” ik zie dat Kevin oprecht blij voor me is.
,,Jawel, ik heb er zoveel zin in. Ik ga hem morgen vertellen dat ik verliefd op hem ben.”
,,Dat is geweldig, dan worden jullie eindelijk een stel!”
,,Ik hoop het. Maar wanneer ga jij iets aan Sophie doen?” nu word hij wat verlegen. Hij weet toch dat ik weet dat hij Sophie leuk vind? Trouwens hij heeft het mezelf verteld. ,,Je weet toch dat ik het weet?”
,,Ja, maar ik kan toch niet zomaar op haar afstappen? We hebben een date gehad.”
,,En hoe ging die? Vuurwerk?” vraag ik met een kleine knipoog. Hij knikt. ,,Nou, maak er dan werk van.”
,,Maak jij eerst maar werk van Jake.” zegt hij en steekt zijn tong naar me uit. Ik moet lachen en geef hem een klein duwtje. Ik loop naar de lift en druk op het knopje. Ik moet natuurlijk wel het mooiste wat ik mee heb aandoen morgen, ik moet en zal een goede indruk op hem maken. Als ik het hem vertel, hoop ik zo dat hij zegt dat het wederzijds is. Dan gaan de deuren open van de lift en stap ik in. Ik druk op het knopje van mijn verdieping en als de deuren zich sluiten, doe ik een vreugde dansje.


Reacties:

1 2

Nynlufx
Nynlufx zei op 26 aug 2014 - 15:19:
Snel verderr!!!
xx


1dforeverxmx
1dforeverxmx zei op 26 aug 2014 - 10:48:
Super! Snel verder! X


x1Dx
x1Dx zei op 26 aug 2014 - 7:34:
Echt heel leuk!!
Snel verder!! X


justmissF24
justmissF24 zei op 25 aug 2014 - 21:47:
Omoo good job!! Leuk chappieee


ChantiXAMX
ChantiXAMX zei op 25 aug 2014 - 21:06:
awesome!!!!!!!
snel verder!!
-X-