Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » He's the one|| Zayn Malik [Afgerond] » ~027~I do

He's the one|| Zayn Malik [Afgerond]

26 aug 2014 - 13:11

932

6

341



~027~I do

Until dead do us apart


Jaylinn

Nooit had ik verwacht dat ik op twintig jarige leeftijd al zou trouwen, maar hier ben ik dan. Na maanden van plannen is de dag van mijn bruiloft aangebroken. Het is 20 mei en zodra ik mijn ogen open, weet ik dat het een mooie dag wordt. Zonnestralen vallen door de ramen naar binnen en ik rek me uit. Met een glimlach kijk ik naar de lege plek naast me. De plek waar Zayn normaal ligt, maar niet nu, omdat we vandaag gaan trouwen. Met de glimlach nog steeds op mijn gezicht, sla ik de dekens van mijn lichaam. Ik gooi mijn benen over de rand van het bed en begraaf voor een moment mijn tenen in het kleed. Dan sta ik op en trek een joggingbroek aan. Ik gaap en loop richting de keuken, waar ik een snel ontbijt voor mezelf maak.

Een uur later klinkt een belletje door het appartement en ik snel naar de lift. Breed grijnzend omhels ik mijn vriendin Maaike.
‘Jayjay! Ik kan nog steeds niet geloven dat je met dé Zayn Malik gaat trouwen!’ Ik gil met haar mee en grijnzend kijken we elkaar aan. Nogmaals klinkt het belletje door het penthouse en Ismay stapt naar binnen. We omhelzen elkaar even en dan houd ik mijn vinger op.
‘Ik pak even mijn spullen en dan kunnen we gaan.’

Glimlachend bekijk ik mezelf in de spiegel. Ik draai voorzichtig een rondje en bekijk hoe de strapless bovenkant van de jurk mijn lichaam omhelst. De met diamanten bezette voorkant glinstert in het licht, terwijl deze aan de achterkant met een satijnen strik bijeen wordt gehouden. De rest van mijn rug is bloot. Mijn haar is opgestoken in een gevlochten knot, terwijl twee gekrulde plukken mijn gezicht omlijsten. Vlak voor mijn knot rust een kleine tiara, waaraan een korte sluier is bevestigd. De rok van mijn jurk loopt wijd uit en heeft een korte sleep. Verder is hij overtrokken door een gaasachtige stof, waarop kleine glittertjes zijn bevestigd. Daaronder draag ik witte hakken en om mijn pols rust een zilveren armband.
‘Je ziet er prachtig uit, Jay.’ Ismay kijkt me glimlachend aan en ik draai me om.
‘De bruidsmeisjes jurk staat je prachtig.’ De zilveren jurk omhelst haar op alle goede plekken en laat haar stralen.
‘Alle ogen zullen alsnog op jou gericht zijn.’ Ik lach zachtjes en ook Maaike komt de kamer in gelopen. Snel knippert ze met haar ogen, maar ik zie een enkele traan alsnog over haar wang lopen.
‘Je ziet er prachtig uit, Jayjay. Zayn heeft geluk.’ Ik bloos en glimlach, waarna ik mijn boeket van Ismay aanpak.
‘Klaar om mevrouw Malik te worden?’ vraagt ze. Ik knik en met zijn drieën verlaten we de kamer.

Nerveus sta ik voor de deur van de kerk, Maaike en Ismay aan mijn zijdes.
‘Ik kan dit niet,’ mompel ik. Maaike geeft me een tik tegen mijn achterhoofd.
‘Je bent in love met die jongen en hebt volgens Liam maar al te graag ja gezegd, dus hush.’ Ik glimlach trillerig en adem diep in.
‘Ik wou dat mijn vader hier was.’ Medelijdend kijken ze me aan.
‘Ik weet het, Jayjay. Maar het was zijn eigen keuze om al het contact met jullie te verbreken.’ Verdrietig knik ik en haal dan nogmaals diep adem. Zachtjes horen we hoe de muziek begint te spelen en de deur opent.
‘Daar gaan we dan.’

Ismay en Maaike lopen voor me uit, ieder een kleinere versie van mijn bruidsboeket in hun handen. Eenzaam loop ik achter hun aan, maar ook al heb ik geen vader die me naar het altaar leid, ik heb een stralende glimlach op mijn gezicht. Op Zayn’s gezicht kan ik precies het moment zien dat hij mij in zijn blikveld krijgt. Zijn ogen worden iets groter en beginnen te glinsteren, terwijl zijn mond vertrekt in een brede, oogverblindende glimlach. De weinige mensen die in de kerk aanwezig zijn, draaien zich naar me om en glimlachen. Ik richt mijn blik weer naar het altaar, waar ik Niall (mijn best man) heftig in zijn ogen zie wrijven. Ik grijns naar hem en hij steekt snel zijn tong naar me uit, waarna hij weer in zijn ogen wrijft. Naast Zayn staan Doniyah en Harry en beiden grijnzen naar me.

Na de, voor mijn gevoel, lange tocht over het middenpad neem ik de twee treden, waarna ik naast Zayn sta.
‘Je ziet er prachtig uit,’ fluistert hij. Ik glimlach naar hem en laat mijn blik over zijn figuur glijden. Hij heeft een zwart pak aan en een zilveren strik rust om zijn nek.
‘Jij ook.’ Hij glimlacht en ik kijk snel naar Niall en Ismay. Ismay heeft een hand op Niall zijn schouder en zijn ogen zijn rood omrand.
‘Ahum.’ De aandacht van de gehele kerk verschuift naar de priester.
‘We zijn hier vandaag bijeen om Zayn Malik en Jaylinn Vespera in het echt te verbinden.’

Na een verdere saaie dienst zijn we dan eindelijk bij het beste deel aanbeland.
‘Zayn Malik, zweer jij hierbij Jaylinn Vespera lief te hebben in gezondheid en in ziekte? In rijkdom en in armoede? Zweer jij hierbij haar trouw te blijven in tijden van voorspoed en in tijden van tegenspoed?’ Zayn glimlacht naar me en knijpt in mijn handen.
‘I do.’ Hij krijgt de ring aangereikt van zijn jongste zusje en schuift hem om mijn vinger.
‘Jaylinn Vespera, zweer jij hierbij Zayn Malik lief te hebben in gezondheid en in ziekte? In rijkdom en in armoede? Zweer jij hierbij hem trouw te blijven in tijden van voorspoed en in tijden van tegenspoed?’ Glimlachend kijk ik in Zayn’s bruine ogen en mijn mond vormt zich als vanzelf om de woorden heen.
‘I do.’

Reageren=Melding


Reacties:

1 2

noortje zei op 26 aug 2014 - 21:36:
Jeeej getrouwd yessss.


x1Dx
x1Dx zei op 26 aug 2014 - 21:02:
Aaaaaaahw zoo cute!!
Snel verder! X


1dforeverxmx
1dforeverxmx zei op 26 aug 2014 - 19:02:
Aawwhh, super! X


Malikaa
Malikaa zei op 26 aug 2014 - 18:02:
I see what you did there with Ismay *smirks*
MAAAR AW AW AW ZE ZIJN ZO SCHATTIG, FINALLYYYYY


ChantiXAMX
ChantiXAMX zei op 26 aug 2014 - 14:54:
aaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!!!!!!!!!!!!!