Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Once Upon A Time | END » Hoofdstuk 2

Once Upon A Time | END

28 feb 2015 - 10:47

1023

7

468



Hoofdstuk 2

Image and video hosting by TinyPic (Skylinn luisterend naar Zayn)

Skylinn Chesterfield

Het irriterende deuntje van mijn wekker gaat af. Heerlijk, opstaan om half zes alleen maar voor die lul waarvoor ik moet komen naar school. Waarschijnlijk zijn ze erachter gekomen dat ik mevrouw Hill haar stoel heb losgeschroefd. Ik stap uit bed en ga voor mijn make-up tafel zitten. Daar doe ik mijn make-up en trek vervolgens handige jeans, een jackje en een casual shirt aan. Mijn haar bind ik in een knot bovenop mijn hoofd. Daarmee fiets ik naar de plek waar we hebben afgesproken.

Daar eenmaal aangekomen zie ik niemand. Ik parkeer mijn fiets tegen de boom en wacht tot meneer Malik tevoorschijn komt. Opeens voel ik een hand op mijn schouder. Dat is vast meneer Malik. “Fijn dat je gekomen bent.” Glimlacht hij. “Ja. Wat is er, meneer Malik?”
“Je mag me gerust Zayn noemen.”
What the… Okay, speel gewoon mee. Misschien kan ik hierdoor mijn maand nablijven na de vakantie schrappen. “Mooie naam,” zeg ik slijmerig. Zayn lacht wat ongemakkelijk. Laat ik hem soms ongemakkelijk voelen? “Dankjewel, Skylinn.” Er valt een stilte. Waar is die mafkees mee bezig? Als hij niks gaat zeggen ga ik gewoon weg. “Dus,” verbreek ik de stilte. “Waarom moest ik zo vroeg komen?”
Zayn schraapt zijn keel terwijl ik ongeduldig wacht op antwoord. Een goed antwoord. “Je zal het vast niet helemaal begrijpen maar ik ben niet wie je denkt dat ik ben.”
Oh jee, gaan we zo beginnen. Hopelijk gaat hij nu niet zeggen dat hij eigenlijk een gezochte crimineel is die uit de gevangenis is ontsnapt omdat hij zo’n dertig mensen heeft vermoord en me nu nodig heeft als zijn hulpje. No way.
“Ik ben de beste vriend van Niall Horan, ko-“
“Ho ho, wacht even.” Ik maak gebaren dat hij moet stoppen met praten. “Het boeit me niet van wie je een vriend bent. Het enige wat ik nu wil weten is of je een crimineel bent.”
Zayn begint te lachen. “Natuurlijk niet!” Roept hij wat me een hele opluchting bezorgd. “Mooi. Kan ik nu gaan dan?” Vraag ik. Zonder op antwoord te draaien loop ik weg. Opeens staat Zayn voor me. Mijn ogen sperren zich open. “Wa- jij… Daar- net…” Ik kan haast niet uit mijn woorden komen. Hij pakt mijn pols stevig vast. Mijn hart klopt als een bezetene. “Ik ben de beste vriend Niall Horan en de leider van alle magiërs in Fairlyland.”
“Ik weet niet wat je mij net stiekem hebt gegeven waardoor ik de helft van wat je doet niet kan zien maar ik weet wel één ding: je moet echt stoppen met drugs gebruiken. Kijk eens waar drugs je heen brengt. Je denkt dat je een magiër bent!” Roep ik. Het antwoord is een kneepje in mijn pols waardoor ik opeens niet meer op mijn benen kan staan en naar de grond zak. Zayn laat me gelukkig los. Snel schop ik een steentje tegen de boom aan. Geschrokken draait hij zich om. Zo snel mogelijk sta ik op en ren op mijn hardst weg terug naar huis.

Na zo’n vijf minuten non-stop rennen sta ik hijgend voor de voordeur. Ik kijk nog om voordat ik naar binnen ga. Stel je voor dat die gek me achtervolgt. Er is geen Zayn te bekennen. Opgelucht open ik de deur en stap naar binnen. Vervolgens doe ik hem weer dicht, sleutel de deur op slot. Voor de zekerheid ren ik de trap op en ga mijn kamer binnen. Hier weet ik zeker dat ik veilig ben. Ik ga achter mijn laptop zitten, klap de klep open en voer mijn wachtwoord in. Mijn adem stokt in mijn keel wanneer er grote letters op mijn scherm verschijnen. Eén voor één lees ik ze.

IK VERWACHT JE VANAVOND OM 7 UUR, ZELFDE PLEK. IK ZAL JE NIETS DOEN.

Diep zuchtend klap in mijn scherm weer dicht. Iets in me zegt dat ik het wel moet doen, maar de andere kant weer niet…

Zayn Malik

Zo te zien twijfelt Skylinn. Ik kijk op mijn horloge en besef dat het tijd is om te gaan. Ik stap op mijn fiets en rijd naar de poort.
Daar aangekomen kijk ik nog om dat niemand me achtervolgt. Het is tenslotte een groot geheim. Er is niemand te zien dus loop ik door de poort heen. De locatie veranderd naar het prachtige Fairlyland. Ook heb ik mijn pak aan. Mijn paard Schittering staat al klaar om bereden te worden. Ik klim op mijn paard en rijd naar de plek waar Niall zich bevindt.
“Zayn!” Klinkt de stem van Niall. Ik laat het paard stoppen en spring er vanaf. “Heb je haar?” Vraagt hij. Beschaamd schud ik mijn hoofd. Niall slaat met zijn vuist tegen de onzichtbare onder stroom staande muur. Meteen trekt hij terug. Met twee pijnlijke ogen kijkt hij me aan. “Wat heeft ze gezegd?”
“Nou, ze beweerde dat ik drugs gebruik.”
Niall fronst zijn wenkbrauwen. “Drugs?”
“Ja, spul uit de mensenwereld waar je helemaal laten we zeggen, gek van word.”
“Oh. En nu?”
Ik haal mijn schouders op. “Ik heb gevraagd of ze komt om zeven uur.”
Een luide brul onderbreekt ons gesprek. “Ze komt…” Als een enge pop staart Niall voor zich uit. Met ‘ze’ bedoelt hij de Blue Dragon, denk ik. Niall heeft al veel met haar te maken gehad haar, het is te zien aan de rode vlekken overal op zijn lichaam. Zijn kleren zijn helemaal opengescheurd. Zijn haar zit door de war en er zijn enkele plukken uitgetrokken. “Houdt vol, majesteit.” Het liefst zou ik hem een knuffel geven, maar het kan niet. “Ik moet me eigen gaan verstoppen voordat ik straks dood ben. Ga opzoek naar Harry en hij heeft de oplossing om de vloek te verbreken,” zegt Niall. “Alsjeblieft.” Fluistert hij er nog achteraan. Ik knik, stap weer op mijn paard. Als ik naar de bossen kijk is Niall al verdwenen. Hij is ook een echte held, hij overleeft al twee jaar met die draak in een bos. Sinds vorig jaar weet ik dat Niall daar is heen getoverd. “Naar Harry…” Fluister ik in Schittering haar oor. Ze hinnikt en begint te galopperen. Zoals ik begrepen heb woont Harry in Iluminatopia, ligt niet zo ver van Fairlyland af.


Reacties:

1 2

Sophia
Sophia zei op 2 maart 2015 - 19:32:
Nice !!!


MelintjeX1DX
MelintjeX1DX zei op 1 maart 2015 - 23:38:
Verslavend
Xx


fangirl5sos
fangirl5sos zei op 1 maart 2015 - 18:31:
niceeeeeeeeeee


ChantiXAMX
ChantiXAMX zei op 28 feb 2015 - 20:03:
whahahaha drugs! lach me dood!
je s schrijft echt geweldig!!
verder!!
xx


LindjeX1DX
LindjeX1DX zei op 28 feb 2015 - 14:22:
Wauw! Niall overleef!! X