Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Lily Potter story » Hoofdstuk 1 De Brief

Lily Potter story

10 maart 2015 - 14:28

442

1

271



Hoofdstuk 1 De Brief

Het begin is een beetje zwak maar het wordt beter... Tips en andere reacties altijd welkom! xD

Het is vroeg in de ochtend, een meisje ligt lekker te slapen. Langzaam gaat de slaapkamerdeur open. 'Goedemorgen schat, sorry dat ik je zo vroeg wakker maak maar er is iets wat je vader en ik je moeten vertellen.' 'Arrrgghhh, ik kom al, ik kom al,' klonk het vanuit de dekens. Een meisje met blond haar en opvallend groene ogen van een jaar of 10/11 kwam moeizaam overeind. 'Dankje Lily, ik zie je zo beneden.' 'Ja, ja al goed,' zei Lily. Ze kleedde zich vlug om en ging naar beneden. Ze zag haar ouders tegenover elkaar aan de eettafel zitten praten. 'Oke, wat was er nou zo dringend dat jullie me al zo vroeg wakker maken?' 'Nou, Lily schat, er is een brief voor je en ik denk dat als je hem gelezen hebt, we je het een en ander moeten vertellen,' zei de vader. 'Nou oké dan, laat maar lezen die brief,' zei Lily opgewekt. Maar ze had toch het idee dat er iets niet klopte, haar ouders deden anders nooit zo teneergeslagen. Ze pakte de brief en keek erop. Ze zag in groene inkt staan:


Lily Potter
Walruslaan 51
Eetkamertafel
Bristol

Lily fronste haar voorhoofd. Deze brief kwam haar bekend voor, maar ze wist even niet waar hij vandaan kwam. En haar achternaam was verkeerd. Ze draaide de brief om en zag er een stempel en een zegel op zitten. Op de stempel en het zegel stonden allebei een wapen met een mooie 'Z' in het midden. Alweer vond Lily dat het haar bekend voorkwam maar ze negeerde het en scheurde de brief open. Er zaten twee papiertjes in. Beide van perkament. Lily pakte de voortse en las:


[i][/i] ZWEINSTEIN HOGESCHOOL VOOR HEKSERIJ & HOCUS-POCUS
Hoofd: Minerva Anderling

Geachte juffrouw Potter,

Het doet me genoegen u te kunnen mededelen dat u in aanmerking komt voor een plaats aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Bijgaand treft u een lijst aan schoolboeken en andere benodigheden.
Het schooljaar begint op 1 september.
Gelive voor 31 juli per uil te reageren.

Hoogachtend,
Minerva Anderling,
Schoolhoofd

Lily staarde sprakeloos naar de brief. 'Zweinstein?' Bracht ze tenslotte uit. 'Ja lieverd, Zweinstein. Dat is een school voor tovenaars en heksen en uhm, jij bent een heks,' zei de moeder, mevrouw van Dijk. Even was het stil in de keuken maar toen zei Lily: 'Weet ik.' 'Wat zei je liefje? Hoe weet je dat dan?' vroeg mevrouw van Dijk. 'Uhm, geen idee eigenlijk,' antwoordde Lily waarheidsgetrouw, 'ik weet het gewoon.' 'Juist ja,' zei mevrouw van Dijk. 'En er is nog iets wat we je moeten vertellen. Ik weet niet precies hoe ik het moet zeggen maar wij zijn je echte ouders niet. Dat zijn eigenlijk Harry Potter en Ginny Wemel.'


Reacties:


Cynthia
Cynthia zei op 27 okt 2016 - 18:05:
Leuk! Overkwam mij dat maar
Een tipje. Als iemand anders iets zegt dat de zin daarvoor
kunn je dat beter op een nieuwe regel zetten, dat maakt
het voor de lezer duidelijker over wie er praat ^^