Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Once Upon A Time | END » Hoofdstuk 17

Once Upon A Time | END

29 mei 2015 - 17:36

1292

4

290



Hoofdstuk 17

Image and video hosting by TinyPic Hook bij het stukje wanneer Skylinn een nieuwe deal maakt.

Skylinn Chesterfield

Wacht even, waar ben ik mee bezig? Wilde ik nu serieus hét met Hook doen, alleen maar voor de sprookjeswereld? No way. Ik fluister wat dreigend in zijn oor. “Dacht je nu serieus dat ik zo iemand ben? Als je het niet vertelt maak ik je persoonlijk af. En dan is het bye bye Hook.” De piraat schrikt ervan en deinst naar achter. “En onze deal dan?” Vraagt hij. “Ben jij geen piraat?” Ik rits mijn fight suit dicht. “Wat ben je voor een piraat als je je beloftes nakomt? Wat dacht je ervan om je piratenreputatie te verliezen? Ik kan er namelijk voor zorgen als je niet zegt waar Nadine mee bezig is. En oh ja, dat schip van je kan ik makkelijk in beslag nemen.” Wat houd ik toch van dreigementen. “Oké, oké. Ik sta bij jullie in het krijt.”
“Kom maar mee dan, Hookje.”
Hij volgt me het schip af en lopen samen terug naar het kasteel. Onderweg bedenk ik me iets. “Wie is mijn moeder?”
“Ah, niet weer hè.” Zucht Hook. “Als je het antwoord zegt zal ik het niet meer vragen.” Antwoord ik. “Oké dan. Maar dan doe ik het wanneer Zayn erbij is anders krijg ik problemen.”
Ik knik en leid hem verder het kasteel in. Daar kijken Melina, Zayn en Liam me verbaasd aan. “Waar ben je geweest e-“ Zayn stopt met praten wanneer Hook een stap de zaal instapt. “Bij Hook dus.” Gromt hij. Hook daarin tegen haalt zijn schouders op. “Wat moet je hier?” Vraagt Zayn. “Hij komt ons helpen.” Neem ik het voor de piraat op. “En wie zegt dat we hem kunnen vertrouwen?” Vraagt Melina die een dreigend op Hook afloopt en hem vervolgens van top tot teen bekijkt. “Hij moet ons alles vertellen want we hebben een hele goede deal gemaakt.” Ik kijk Hook aan die diep zucht en wat mompelt. “Oké, mar we gaan ermee akkoord alleen maar omdat we jou vertrouwen.” Zegt Zayn. “Alles komt goed, en Hook gaat jullie nu vertellen waar Nadine mee bezig is.” Beveel ik hem. Hij doet wat ik zeg en vertelt precies hetzelfde verhaal als wat hij mij verteld had: Nadine die bezig is met een spreuk in elkaar flatsen en die over drie dagen klaar is. “Hij liegt niet.” Zegt Zayn met openstaande mond. “Ik wil liever niet dat mijn piratenheid van me gestolen wordt.” Mompelt Hook. “Maar dit betekend dat we nog maar drie dagen hebben om het plan te veranderen. En de rest van ons weten niet dat het over drie dagen al moet gebeuren.” Ik merk dat Liam zichzelf begint te stressen. “Voor Skylinn maakt het niet uit want ze hoeft alleen nog zwaardgevechten en messen gooien te leren en ze is een hele snelle leerster dus dat gaat geen probleem worden, dat kan ik haar namelijk zelfs in één dag leren.” Melina glimlacht naar me. Al die complimenten, had niet gehoeven joh. “Gelukkig, dat is al een probleem minder.” Liam zet opgelucht zijn handen in zijn zij. “En ik kan het de rest van Vijf Direction vertellen met behulp van postduiven.” Zegt Zayn. Ik zie nog meer opluchting op Liams gezicht. “Stress is niks voor mij,” zegt hij wat me zachtjes laat lachen. “Melina, wil je Skylinn alles geven wat je maar kan doen en Zayn, kan je alsjeblieft naar alle mannen brieven sturen en vragen aan Madelief of ze pakken kan maken voor het gevecht?”
Zayn zucht diep en heeft zo te zien geen zin om al die klusjes te klaren. “Oké.” Vervolgens maakt hij zijn weg naar buiten. “Kom,” zegt Melina. “Dan kunnen we gaan beginnen met de lessen.” Ik knik en volg haar opnieuw naar de vechtruimte. Daar pakt ze een zwaard van de muur en geeft er een aan mij. Dan loopt ze naar een aantal knopjes en frummelt eraan. Een enorm parcour komt tevoorschijn met verschillende doelen erop die je moet uitschakelen. “Ik zal hem op de laagste stand zetten en kijken wat je er al van kunt.”
“Is goed, ik zal mijn uiterste best doen.”
Ik loop naar het begin van het parcour en doe wat kunstjes met mijn zwaard.
“Ready?”
“Ready?”
Er beginnen verschillende dingen te bewegen en te draaien. Het eerste doel springt omhoog. Met mijn zwaard schakel ik het uit en ga verder. Nog meer doelen. Zo uitgeschakeld. Ik moet ook klimmen en springen over gaten totdat ik bij de top aankom en mijn zwaard in de lucht steek. “Yeah!” Roep ik. “Goed gedaan, kom via het touw naar beneden.” Melina klapt in haar handen. Ik bekijk het touw, holy shit! Het touw hangt zo’n drie meter van me af. Hoe moet ik in godsnaam daaraan komen? “Je kan het Sky. Gewoon denken dat het nog geen één centimeter is.”
Ik zucht diep en sluit mijn ogen. Gewoon denken dat het nog geen één centimeter is… Wanneer ik mijn ogen open verbeeld ik me inderdaad dat het nog geen één centimeter is. Zonder na te denken spring ik en klamp me vast aan het touw. Via het touw laat ik me op de zachte, dikke mat vallen. “Goed gedaan, je bent tien keer beter dan dat ik had gedacht.”
“Euhm… Laat ik dat maar als een compliment zien.”
“Goed. Nu ga ik een gevecht met jou doen aangezien je al geweldig goed bent.”
Zelf pakt Melina ook een zwaard en gaat klaarstaan, net zoals ik doe. “Ready?”
“Ready.”
Onze zwaarden klemmen tegen elkaar aan. Het enige wat ik kan doen is mezelf verdedigen totdat ik de kans heb om het zwaard tegen haar borst te duwen. “Wauw.” Verwonderd kijkt ze me aan. Alsof ik zo goed was… Ik laat het zwaard naar beneden zakken en veeg een wat zweet van mijn voorhoofd af. “Neem maar een pauze.” Zegt Melina. Ik knik en loop de zaal uit. Er is niemand in de gangen te bekennen dus loop ik naar buiten. Een heerlijke geur van rozen dringt mijn neusgaten binnen. Het is hier erg mooi, nooit geweten dat Liam zo van tuinieren houdt. “Mooi hè.” Klinkt een stem vanachter. Ik draai me meteen om en zie Zayn staan. “Hey.” Glimlach ik naar hem. “Hoe gaat het?” Vraagt hij.
“Goed hoor.”
“En met de trainingen. Hoe slecht ben je?”
“Eigenlijk ben ik volgens Melina behoorlijk goed.”
“Als Melina het zegt zal ik haar wel geloven.”
Ik pluk een roos en ruik eraan. “Ben je al zo snel klaar met je opdracht, Zayn?”
“Ja. Zo veel tijd nam het niet.”
“Waar heb je Hook naartoe gebracht?”
Zayn wijst naar een bankje verderop. Daar zit de piraat voor zich uit te staren alsof het een levenloos wezen is. Ik loop erheen en neem plaats naast hem. “Hey.” Zeg ik. Verschrikt kijkt hij op. Die was zeker diep in zijn gedachtes gezonken. “Oh, hey.”
Zachtjes grinnik ik waarna er een stilte valt. Vervolgens zie ik Liam naar buiten komen lopen met een meisje die een mooie, lange, prinsessenjurk aanheeft. De haren herken ik meteen. Wanneer ze mijn kant in kijkt verlaat ze Liam en rent naar me toe. Met een grote glimlach sta ik op en open mijn armen. Lindy springt zowat in mijn armen. Na een korte tijd knuffelen laat ze me los en bekijkt Hook. “Hook.” Zegt ze op geen al te blije toon. Weet Lindy van Hooks gebeurtenissen met Nadine? “Ik heb alles over je gehoord. Dat over Nadine vond ik al super erg maar toen ik hoorde wat je voorstel was met Skylinn was ik er helemaal klaar mee. Ik wist heus wel dat piraten niet te vertrouwen waren maar ik dacht dat jij wél gevoelens had voor me. Maar eigenlijk heb ik hier alleen maar voordeel aan want ik heb meteen weer iets geleerd over jou. Je bent niet te vertrouwen.”


Reacties:


Madeliefjuhh
Madeliefjuhh zei op 7 juni 2015 - 19:00:
Snel verderrrr! x


ChantiXAMX
ChantiXAMX zei op 31 mei 2015 - 19:16:
pam pam pam
spanning!
*eet haar popcorn verder in spanning op* Wacht ik heb geen popcorn

verder
xx


MelintjeX1DX
MelintjeX1DX zei op 31 mei 2015 - 18:27:
Ow spannend!!!
Xx


LindjeX1DX
LindjeX1DX zei op 30 mei 2015 - 14:46:
Oehh plottwist..