Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Invisible » 1. Wegisweg

Invisible

5 aug 2009 - 1:23

365

4

157



1. Wegisweg

Pap stapt met me door de verlaten straten. "Papa, is dit de wegisweg?" vraag ik nieuwsgierig. "Nee,"lacht hij,"daar komen we zo. Hier moeten we in." Pap houdt de deur voor me open. Ik stap binnen. Het is een oud, muffig café waar de tafeltjes dicht bij elkaar staan en enkele zatlappen aan de toog hangen. Ik krijg een vette knipoog van de barman en loop snel achter mijn papa aan. "Pap, ik vind het hier eng." Hij pakt mijn hand en trekt me mee door de achterdeur. Hij tikt met zijn stok op het stenen muurtje en mompelt iets. "De muur gaat echt niet bewegen hoo..." Ik slik mijn woorden in. De muur lijkt zich op te rollen en onthult een grote, geplaveide weg met aan allebei de kanten kleine, knusse winkeltjes. "Welkom op de wegisweg."

Ik kijk mijn ogen uit. "Ga maar naar dat cafeetje. En bestel maar 2 pompoensapjes. Zeg maar dat ik kom." Ik haal mijn schouders op en loop het cafeetje binnen. Het is hier aangenaam warm, gezellig. Het ruikt naar bloemenparfum en koffie. Achter de bar staat een jonge vrouw met krullend blond haar en nauw oplettende bruine ogen. Ze staat glazen af te wassen. Ik loop naar haar toe. "2 pompoensapjes en ik moest zeggen dat mijn papa ging betalen." De vrouw bekijkt me van kop tot teen. "Kom je inkopen doen voor Zweinstein?" Ik knik en pak de glazen aan. "Meid, veel succes. En laat je niet op je kop zitten door dat Malfiduskind." Ik lach vriendelijk en loop naar het tafeltje aan het raam. Malfiduskind?

Pap komt het cafeetje in en loopt naar de vrouw achter de bar. Hij geeft enkele muntstukken en komt dan naar mij. Hij steekt zijn hand in zijn zak en haalt dan een geldzakje boven. "Dit is jouw geld. Of toch, een deeltje. Ik zal je zo uitleggen wat wat is." Ik neem een slok van mijn sap en verbaas me erover dat het best lekker is. Pap legt alles uit over galjoenen en knoeten en andere dingen. "Zo meteen gaan we boeken, gewaden, een bezem en een toverstok halen." Ik verheug me erop maar er zit me iets dwars. "Papa? Wie is Malfidus?"


Reacties:


MissCullen
MissCullen zei op 5 aug 2009 - 16:48:
oeh ga je snel verdr


leeuwinx
leeuwinx zei op 5 aug 2009 - 13:01:
Het is helemaal geweldig!!
I love your story !!!

Xx.


melmeisie
melmeisie zei op 5 aug 2009 - 2:40:
Haahah inderdaad snel vedder luvvvvv your story
xxx vn mell


Kayley
Kayley zei op 5 aug 2009 - 1:30:
Oh, weet je. Je schrijft geweldig. Beschrijvend, je let op leestekens.
En de inhoud is ook helemaal geweldig.
Snel verder, dat is een bevel.
Kayyaah