Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Invisible » 2. Malfidus

Invisible

5 aug 2009 - 17:50

365

3

163



2. Malfidus

Pap verslikt zich in zijn pompoensap. "Malfidus vraag je?" Ik knik en drink mijn glas leeg. "Wel, bedoel je Lucius of Draco?" Hmm, ja, wie bedoel ik? "Euhm, de jongste." Pap fronst zijn wenkbrauwen. "Waarom wil je dat weten? Je zal hem wel zien op Zweinstein, hij heeft dezelfde leeftijd. Kom op, dan gaan we winkelen." Ik haal mijn schouders op en loop achter pap aan. "Veel succes, he kindje." roept de vrouw. Ik glimlach weer vriendelijk en loop dan naar buiten. "Wat wil je eerst? Wacht. Laat me raden. Een toverstok?" Ik knik grijnsend. "Elke tovenaar op Zweinstein heeft zijn stok gekocht bij Olivander. En hij zegt dat hij nog iedere verkochte stok weet, maar dat betwijfel ik. Hij wordt tenslotte toch wat ouder."

"Zo, zo. Als dat Erik Jerps niet is. Is je dochter aan haar eigen toverstok toe?" grijnst hij. Verlegen schuifel ik naar de toonbank. "Ik zal eens kijken. Erik, jij hebt een stok van het hout van de wilg op Zweinstein. En je moeder één van beukenhout. Eens kijken. Misschien deze...Beukenhout met een eenhoornhaar en enkele druppels drakenbloed." Ik pak de stok stevig vast. Een warme tinteling kruipt door mijn lichaam. Mijn haren zwiepen omhoog. "Vanaf de eerste keer al juist. Ik word er steeds beter in." grinnikt Olivander. Pap moet blijkbaar ook lachen. Een insider-joke dus. "3 galjoenen." Ik wil mijn geld pakken als pap me voor is. "Ik betaal." knipoogt hij. Ongemakkelijk glimlach ik naar Olivander. Hij kijkt me nogal raar aan.

Uitgeput laat ik me op mijn bed vallen. Pluis kruipt tegen mijn zij aan. Ik kijk naar de gloednieuwe boeken, toverdrankingrediënten, ketel en bezem. Op die bezem ben ik trots. Ik spring recht en pak hem vast. "Pap, mag ik gaan vliegen?" "Goed, ik ga mee." Samen met pap lopen we de tuin in. Pap heeft zijn bezem uit de garage gehaald. Raar dat ik die nog nooit eerder heb gezien. "Oké, je gaat met je voeten uit elkaar staan en dan ga je op je bezem zitten. Goed afduwen en je vliegt." Ik knik en doe wat hij zegt. Niet veel later vlieg ik door de lucht. Ik steven af naar de grond. "Pap, hoe land je?"


Reacties:


Kayley
Kayley zei op 5 aug 2009 - 22:27:
Whaha, goed!
X Kayyaah


leeuwinx
leeuwinx zei op 5 aug 2009 - 18:06:
ommin great

Xx.


melmeisie
melmeisie zei op 5 aug 2009 - 17:59:
^^ leuk verhaal
xx vn mell