Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Forum » Forum Spelletjes » RPG - Regels

RPG - Regels

Kayley
Kayley

Kayley is offline

[15313]
Kayley zei op 26 juli 2015 - 18:17:
Als eerste project van het vernieuwde adminteam willen we het RPGen nieuw leven inblazen. Hopelijk kunnen we deze keer voldoende steun aanbieden en interesse wekken om geslaagde RPGs te zien.

• • •

W A T ?

• • •


RPG is de afkorting voor ‘roleplaying game’, ofwel rollenspel. Verschillende personages gaan samen een verhaal vertellen; dit is interactief, omdat de personages allemaal door iemand anders geschreven worden. Zo kun je nooit helemaal voorspellen wat er gaat gebeuren, daag je elkaar uit door onverwacht te reageren, en ontstaat er iets organisch en echt.

Het begint altijd met een inschrijftopic waarin de host uiteen zet wat het plot, de setting, de thema’s, etc. gaan worden. Binnen dit universum dat door de host gecreëerd is, schrijf jij dan een personage dat er in gaat geschreven worden.
Zodra er genoeg mensen zich ingeschreven hebben, zal een speeltopic geopend worden. Het hangt af van de host of ze nog nieuwe inschrijvingen wilt wanneer de RPG al begonnen is.
In het speeltopic wordt enkel ‘in character’ geschreven. Als je erover wilt praten, zal daar een praattopic voor zijn.

• • •

R E G E L S

• • •


{ALGEMEEN}
- De forum- en huisregels gelden ook binnen de RPGs: geen gepest of gevloek, geen discriminatie, geen dubbele posts of spam, en niet off-topic gaan.
- Lees het inschrijftopic aandachtig, hierin kunnen namelijk nog extra regels opgelegd worden, zoals hoe vaak je moet posten.

- Verzorg je taal en gebruik geen smileys.

{VOOR SPELERS}
- Houd je aan de stijl, het thema en de setting die de host vooropstelt.
- Je mag zelf creatief omspringen binnen het plot, maar praat over drastische veranderingen eerst met de host en betrokken partijen; dit kan via pbs/gastenboekberichten, of in het algemene praattopic (als het geen geheim moet blijven).
- Je mag buiten de RPG om afspreken om bepaalde dingen te doen, maar dit móet niet. Vriendschappen, relaties en plottwists die spontaan ontstaan zijn ook leuk.
- Voeg geen onnodige of rare dingen aan de RPG toe die hier niet in thuis horen.

- Maak je personage realistisch. Tenzij dat het plot is, gaan ze niet zomaar magische krachten hebben. Geef ze ook zwakke punten, angsten, dingen die ze niet leuk vinden. We willen geen Mary Sues en Gary Stus.
- Je mag niet als jezelf RPGen. Uiteraard gaat er in je personages íets kruipen van jezelf, maar het zou erg vreemd worden als we onze personages tegen iemand spelen die we als persoon kennen.
- Je mag niet godmodden; je weet niet hoe een ander personage denkt en gaat handelen, dus schrijf enkel over je eigen personage als reactie op posts die vóór die van jou komen.
- Wees respectvol voor andermans personages en posts.
- Drama en ruzies die binnen de RPG gebeuren, zijn ook dat – RPG. Laat ze niet buiten de RPG om je ook beïnvloeden. We willen geen ‘out of character drama’.

{VOOR HOSTS}
- Je bent enorm vrij in het plot dat je uitwerkt, maar hou er rekening mee dat het niet de bedoeling is dat het expliciet 16+ wordt. We zitten met jongere leden die we ook graag bij het RPGen willen betrekken.
- Stel vooraf vast hoeveel mensen je maximum wilt hebben (als je een maximum wílt, dat hoeft ook niet) en hoe vaak je wilt dat ze minstens reageren.
- Je mag zelf kiezen of je heel specifieke rollen vooropstelt of dat de leden vrij zijn te verzinnen wie ze dan ook maar willen verzinnen, en je mag zelf het lijstje van vragen opstellen dat ze moeten invullen om die rol te verkrijgen.

- Modereer je topic. Als er dingen fout gaan, ben jij de eerste die moet ingrijpen. Als dat niet voldoende is, spreek een moderator aan.
- Moderators gaan niet inspringen om mensen een waarschuwing te geven als ze niet actief zijn, dat is jouw taak. Bij regelovertredingen kun je ons echter wél aanspreken.
- Als je merkt dat de RPG begint dood te bloeden, brei er een einde aan en laat het op slot leggen door een moderator. Dit zorgt ervoor dat er een nieuwe kan beginnen. Dingen eindigen, dat is helemaal niet zo erg.

• • •

H O S T E N ?

• • •


Als je een RPG wilt starten, stuur je een bericht met je opzet (onderwerp, ideeën, hoeveel tijd je hebt om je er mee bezig te houden, hoeveel rollen je minimum/maximum hoopt te krijgen, hoe lang je er minstens mee wilt doorgaan, en alle andere, extra informatie die je kwijt wilt) naar een van de moderators (Bodine, Kayley) of creabea’s (xDevilBitch, xNadezhda, MoonRocker).

We willen niet dat meer dan twee RPGs tegelijkertijd gespeeld worden, dus zal elke aanmelding op de wachtlijst gezet worden. Wanneer een huidige RPG dan eindigt, zal de volgende host verwittigd worden.

{WACHTLIJST}
-



Cynthia
Cynthia

Cynthia is offline

[1345]
Cynthia zei op 31 juli 2015 - 17:44:
Oh. I found it.

Het is dus basically de bedoeling dat je schrijft vanuit je eigen personage, maar dat je dus samen in een ''wereld'' zit?

Chayenne
Chayenne

Chayenne is offline

[4831]
Chayenne zei op 31 juli 2015 - 17:46:
Precies dat ^^ Maar zoals ik in het praattopic al voorstelde kun je het beste de eerste pagina's van het topic doorlezen. En als je echt een beter voorbeeld wilt hebben kan ik je ook nog een link opsturen van de rpg waar ik op zit :3

1Dzayn
1Dzayn

1Dzayn is offline

[5362]
1Dzayn zei op 31 juli 2015 - 19:17:
Hosten lijkt me opzich wel "makkelijk" dus ik wil het wel eens proberen tbh