Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Forum » Stamcafé » Depressie topic #11

Depressie topic #11

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Vespertine
Vespertine

Vespertine is offline

[1330]
Vespertine zei op 5 april 2012 - 11:32:
In reactie op het vorige topic dus:

En toen was ik weer een vriendin kwijt. Gezellig. Ik wist toch al dat ze achter m'n rug om praatte, en ze een hekel aan me heeft.
Mij maakt het niet zo veel uit, maar het is wel kut.
Ik bedoel, gaat ze eerst tegen mensen zeuren dat ik niet serieus genoeg ben. Dan verander ik, gedraag ik me serieus, en netjes. Wordt ze boos, omdat ik te serieus ben. Dan hoeft het van mij niet meer.


Oh, meisje toch ._. *knuffelt heel hard* Never change for anyone. Dat is wat ik geleerd heb. Kritiek die waar is, daar mag je iets mee doen (zelf ben ik bv. te verlegen en daar mag ik best iets aan veranderen, maar dan voor mezelf en niet omdat vriendlief het zegt (wat hij ook doet) (ik dwaal vreselijk af)) - maar als mensen eisen dat jij verandert voor hen, then they don't deserve a tiny bit of the beautiful person you are. <3 It's what I learned.

*hugs*



CosmicPurple
CosmicPurple

CosmicPurple is offline

[9912]
CosmicPurple zei op 5 april 2012 - 15:19:
Net terug van de tandarts. En aangezien ik doodsbang ben van naalden, as most of you know, heb ik die verdoving mooi geweigerd.
Sweet mother of baby Jesus, AUW. -still beats taking a needle to the gums, though- Twintig minuten lang iemand met een boor langs je tanden voelen gaan is al erg genoeg zonder dat het bloed langs je kin ZEIKT. En nee, ik overdrijf niet, mijn tandvlees is supergevoelig, daarom moest ik vandaag naar de tandarts in de eerste plaats. Ik krijg de komende 24uur geen vast voedsel binnen, methinks. --'

Celestial
Celestial

Celestial is offline

[1216]
Celestial zei op 5 april 2012 - 16:28:
Koorts komt weer terug...ga weg jij vervelend ding!

Monster23
Monster23

Monster23 is offline

[3294]
Monster23 zei op 5 april 2012 - 16:29:
Mweh, dank je Natascha -hugs-

Celestial
Celestial

Celestial is offline

[1216]
Celestial zei op 5 april 2012 - 16:30:
Daarmee bedoel ik....laat je niet door iemand zeggen wie je bent en wie je wilt zijn. Je moet gewoon in jezelf geloven en dan komt het allemaal wel goed. Trouwens je vind vast wel een andere vriendin waar je je verhaal aan kwijt kan. Probeer jezelf te blijven...

Nianne
Nianne

Nianne is offline

[67]
Nianne zei op 5 april 2012 - 18:05:
Damn, ik twijfel gewoon zo erg over mn vriend en mij, mede omdat hij ook twijfelt (vermoed ik) en omdat hij gewoon niet zegt wat hem dwarszit.
Hij is aan de ene kant heel erg open, maar aan de andere kant zó gesloten. Ik weet gewoon even niet wat ik met hem aan moet.
Ik wil hem niet kwijt, maar ik twijfel wel. Dat haat ik gewoon, ik wil niet dat ik twijfel. Ik wil ook niet dat hij twijfelt.
Maar ik snap het gewoon niet, toen ik 3 weken geleden bij hem was leek alles zo goed, perfect zelfs, en nu is alles zo anders. Hij is zo anders gaan doen, zoekt geen contact meer met me.

Celestial
Celestial

Celestial is offline

[1216]
Celestial zei op 5 april 2012 - 18:23:
Nianne heel erg jammer. Misschien moeten je vriend en jij even een pauze nemen om goed na te denken....x

Monster23
Monster23

Monster23 is offline

[3294]
Monster23 zei op 5 april 2012 - 22:14:
@Nianne; Mh. Sommige mensen hebben dingen die ze liever niet hardop zeggen. Het is lastig te begrijpen, maar soms zit men zo in elkaar. Je kan met hem proberen te praten, of even rustig aan doen. Je kan het ook zo laten voor wat het is. Iemand die erg gesloten is en een muur om zich heen bouwt is vaak moeilijk over te halen. Succes meid.

Nianne
Nianne

Nianne is offline

[67]
Nianne zei op 5 april 2012 - 22:40:
Bedankt voor jullie hulp! (:
Ik denk dat ik hem eerst gewoon een beetje tijd geef, maar als het zo blijft gaan, zal ik uit mezelf moeten beginnen. Is geen ramp natuurlijk, maar ik had gewoon graag gezien dat hij uit zichzelf naar me toegaat als er wat met hem is.

Celestial
Celestial

Celestial is offline

[1216]
Celestial zei op 6 april 2012 - 17:05:
Balen Nianne! Maar je kan altijd met mij erover praten ;O Weet dat ik er voor ben <3

Pline
Pline

Pline is offline

[986]
Pline zei op 7 april 2012 - 21:48:
Sloeber was vandaag thuis van de dierenkliniek... morgen terug keren want er is een probleem met de wond... pfffff

Vespertine
Vespertine

Vespertine is offline

[1330]
Vespertine zei op 7 april 2012 - 21:58:
Mweh, dank je Natascha -hugs-

<3 Komt goed. Mensen kwijtraken doet pijn, maar soms besef je na een tijdje dat je ze liever kwijt dan rijk bent. Mijn leven is er zo veel beter gaan uitzien sinds ik 3 mensen eruit geschopt heb (nou, ze zijn zelf vertrokken, maar in mijn hoofd hoeven ze nooit meer terug te komen, dus ik heb ze eruit geschopt). Geen moeilijk gedoe meer met iemand die op zich een prachtig persoon is maar te onvolwassen is en weigert op te groeien, geen ex-vriend die van twee walletjes probeert te eten en die mij alle schuld geeft tegelijkertijd, en geen achterbakse semi-vriendin die haar eigen leven probeert op te leuken door dingen van jaren geleden op te rakelen en mij daarvan probeert te schuld te geven. En dat allemaal op een maand tijd. _o_ Maar ik ben ze liever kwijt dan rijk. De enige die ik nog zou kunnen toelaten terug is het ex-vriendje, omdat onze situatie niet veel goeds meer was en we daar allebei uit wilden, dus ik snap de helft van zijn bedoelingen wel. Maar - ik ben ook heel gelukkig zo, dus ik hoef hen allemaal niet terug. Maar dat heb ik pas geleerd toen ik over de schok van "Iemand is kwaad op me en wil me niet meer zien! Ö" heen was.

@Nianne: Ik ben zelf iemand die veel ruimte nodig heeft, maar als ik dan genoeg ruimte heb, snak ik naar mijn vriendje. Misschien is het bij jullie ook zo en voelde hij zich even ingesloten/verstikt? Soms helpt een beetje ruimte geven (zonder een break of wat dan ook in te lassen) al een hele hoop. Bij mij is het dat de balans tussen "vriendje - vrienden - mezelf" goed moet blijven. En door wat ruimte te nemen breng ik dat zelf weer in orde. ^-^ Ik hoop heel erg dat je vriendje hetzelfde voorheeft, en dat hij niet stiekem aan veel meer dingen twijfelt. ._. Misschien kan je hem een keer voorzichtig zeggen van: "Ik merk dat je wat stiller bent, zou het kunnen dat er iets scheelt? Je weet dat je altijd met mij mag praten over wat je dwarszit he, zelfs als het over ons of over mij gaat." ...zonder hem te dwingen iets te zeggen? Op die manier zeg je eigenlijk: "Ik weet dat er iets is, dus probeer het maar niet te verbergen." en tegelijkertijd: "Ik ben er voor je/Je hoeft het niet te verbergen." Misschien spoort dat hem wel aan om erover te praten, waar hij dan ook mee zit. Want ik kan je wel begrijpen, het is helemaal niet leuk om aan te voelen dat hij met iets zit, en dat hij vervolgens niet naar jou lijkt te durven komen ermee. ._.
*knuffelt* Ik hoop dat het goed komt! Veel sterkte ermee. <3

@Pline: Wat is er aan de hand? ._. Veel beterschap/sterkte! Hopelijk komt het goed?

Nianne
Nianne

Nianne is offline

[67]
Nianne zei op 7 april 2012 - 22:24:
@ Vespertine; Hartstikke bedankt voor het berichtje! Ik had hem laatst ook al een berichtje gestuurd waarin stond dat als er wat was, hij het gewoon moest zeggen. Ik zei ook dat ik een beetje bezorgd was omdat ik al een tijdje niets had gehoord. Toen vertelde hij dat hij wat problemen thuis had. Maar ik heb hem nu dus al een tijdje niet gesproken, hij is een tijdje niet online geweest en vanwege de afstand kan ik niet zomaar even langsgaan. Maar zodra ik hem spreek ga ik wel om meer verduidelijking vragen, of hij ook over ons twijfelt enzo. Super bedankt voor je hulp, daar heb ik echt wat aan! (:

Vespertine
Vespertine

Vespertine is offline

[1330]
Vespertine zei op 7 april 2012 - 22:42:
Ah, meisje toch. Ik wist niet dat jullie ver uit elkaar woonden! Als er echt problemen thuis zijn, zou ik gewoon fijne berichtjes sturen maar hem tegelijk de ruimte laten. Hem duidelijk maken dat hij met die last bij jou terecht kan, als hij dat wil (nadruk op dat laatste). En ik hoop dat je hem gauw kan zien, want soms zegt een knuffel of kus toch meer dan honderd woorden. <3 Probeer ook niet te gauw zo'n gedrag te interpreteren als een afwijzing van je relatie (wat je volgens mij ook niet doet), want in mijn eigen ervaring is het zo dat mijn vriend het soms heel moeilijk heeft, en als ik dan ook begin te twijfelen aan ons/mezelf dan komt hij plots heel lief met: "Ik twijfel aan zo veel dingen de laatste tijd, behalve aan jou. <3" En dat is soms gewoon goed om te weten. *brabbel* Veel sterkte in elk geval!

Nianne
Nianne

Nianne is offline

[67]
Nianne zei op 7 april 2012 - 22:52:
Weer super bedankt! <3 Ik heb in dat berichtje ook gezet dat hij alles tegen me kon zeggen als hij dat wilt en toen had hij me dus vertelt dat hij problemen thuis heeft en zelfs soms een weekendje uit huis gaat. Ik schrok daar eigenlijk best wel van, want die week daarvoor was ik nog bij hem thuis geweest en ik heb eigenlijk helemaal niks gemerkt. Maar zijn ouders hebben het ook niet echt makkelijk met hem, hij heeft ADHD en PDD-NOS, zit dus echt nooit stil, praat en beweegt constant. Ik probeer er ook altijd voor hem te zijn, maar ik vind dat ook best lastig soms omdat we zo ver uit elkaar wonen. Dan denk ik echt van ja, ik wou toch echt wel dat ik nu even naar hem toe kon gaan. Ik denk gewoon dat hij een beetje tijd nodig heeft, dat hij eventjes na moet denken. Maar echt heel erg bedankt voor je berichtje, ik vind het echt heel aardig dat je me zo helpt en me zulk goed advies geeft! Super bedankt! ;D

Pline
Pline

Pline is offline

[986]
Pline zei op 8 april 2012 - 0:46:
@ Vespertine: Sloeber heeft de ziekte van cushing, en bij haar was het een vergrote bijnier, die hebben ze operatief weggehaald maar ze had ook een groot gezwel en dat hebben ze ook weggehaald. Ook heeft ze een hartklep die niet zo goed werkt... beetje veel in 1 keer... Dinsdag moest ze binnen voor een scan, woensdag was dan de operatie en ze heeft de hele tijd dat ze in de dierenkliniek was niets gegeten... toen hebben ze vandaag gebeld om te zeggen dat we haar mochten halen in de hoop dat ze in haar vertrouwde omgeving wel wou eten. Maar bij die operatie is het een snee van een 50 cm geworden, wat wel veel is... en die wonde moet dus droog blijven, daarmee bedoelden ze dus dat er geen vocht uit mag komen want dan moesten we meteen bellen om te weten wat we moeten doen... enja, vanavond is er plots vocht uit beginnen komen en toen zeiden die dat we morgenochtend meteen ermee moesten gaan enzo... het is allemaal zo veel in 1 keer en als ze ook al niet eet... ze heeft ook een hele waslijst medicatie en ze is ook al niet de makkelijkste om dat te kunnen geven... ik hoop echt dat ze snel beter gaat zijn... al dat ze wel haar hele leven lang nog medicatie gaat moeten nemen xx
sorry als het hier allemaal wat chaotisch staat x



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10